Porto Covo

En riktig A-dag i Porto Covo

Nu blev det visst ett till inlägg med en berättelse om en dag. Så kan det bli när en bloggar av lust.

Jag vill så väldigt gärna berätta om i onsdags, det var en perfekt dag på alla sätt. En riktig A-dag där vi spenderade hela dagen i Porto Covos omgivningar. Detta är en liten ort, här finns ingen riktigt bra mataffär, men med två campingar och en stor ställplats är det troligen knökfullt på sommaren. Det byggs mycket nytt och alla hus är blåvita. Inga höga hus. Vågorna från Atlanten hörs överallt.

Blå/vita hus överallt.
I kanten av en liten hamn, idag utan båtar.

Vad är det som gör dagen till en A-dag?

Det är flera faktorer som spelar in för att få en perfekt dag och det kan även variera. Men i onsdags så var det de här faktorerna som gjorde dagen till den fantastiska dag det var.

Sov gott och länge

Att sova riktigt gott är en bra förutsättning för en riktig A-dag. Nu sover vi ju nästan alltid bra, men det kan ju finnas nätter som är sämre än andra så klart. Vi sov så himla gött natten till onsdagen!

Avslappnad förmiddag

Vi hade inga krav på oss själva (det har vi sällan men ibland kan det ju vara förbestämda saker som ska göras/utforskas). I onsdags tog vi det lugnt, åt ganska sen frukost och jobbade i några timmar. Tömde inkorgen i både e-postprogrammet och projektledningsverktyget. Alla bollar sköts i mål eller skickades till andra i teamet.

Skön rörelse

Att vara i rörelse är något vi gillar, vi cyklar mest men att gå passar sig bättre ibland. Som i onsdags när vi skulle spana in vandringslederna som går uppe på klipporna här på kusten. Vi gick 8 km, vilket var lagom långt för att slippa skoskav på ganska ovana fötter och ändå känna att kroppen fick sig en genomkörare.

Porto Covo
Välordnade stigar finns det gott om.

Vyer, gärna mäktig med mycket färg

Ni dränks av bilder på vyer, men det är för att jag älskar det. Jag fotar det jag gillar och det är vad ni får se 🙂 Men nu blir det också en bild på mig där jag står och njuter av dessa vyer (hade ingen aning om att Roger fotade här).

Porto Covo
Kan inte se mig mätt på vågorna
Porto Covo
Fina trappor ner till de större stränderna
Porto Covo
Blommor, växter, sand, klippor, skrevor, hav, stränder. Igen. Igen..
Porto Covo
Vågor. Och ett par skarvar på en klippa.
Porto Covo
Färgstark blomma

Nakenbad

Jag älskar att bada naken. Det är inget jag gör särskilt ofta för jag känner mig obekväm när det är andra människor i närheten. Och jag vill inte att andra ska känna sig obekväma av att jag badar näck. Men ibland kommer tillfällena. Och den här dagen gjorde det det. Det är lätt att få en egen strand här. Det är vardag och det är lågsäsong. Det var ytterst få som rörde sig på vandringslederna. Så när vi kom ner till stranden vi siktat in oss på. lite utanför staden, så badade jag äntligen! Det var inte jättevarmt, men det var inte iskallt heller. Årets första bad och dessutom få göra det naken, i Atlanten i februari månad. Leendet har inte lagt sig än!

Porto Covo
Årets första ljuvliga dopp

Tillsammans med Roger

Ja, att ha möjligheten att spendera varje dag och dygnets alla timmar tillsammans med Roger, det är jag innerligt tacksam för. Det gör egentligen varje dag till en A-dag, men med faktorerna ovanför så är dagen fulländad! Vi spenderade kvällen med att planera vår resväg framöver och det var en perfekt avslutning på denna fina dag.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”En riktig A-dag i Porto Covo”

 1. Profilbild för Christel

  Tack för att jag fick följa er hit! Det var sommar när jag var där och mycket aktiviteter av olika slag i den lilla byn, mycket konsthantverk och bad i de härliga vågorna var ju ett måste. Vad roligt att du badade! Ha en fortsatt fin tur norröver i fina Portugal.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är vi som ska tacka för inspirationen! Nu var det lugnt här, om en räknar bort vågorna då 😀

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Fina bilder,man längtar söderöver såklart när man ser det! 🙂
  Och att få avsluta med ett nakenbad,härligt 🙂

  Ha det gott o bada på…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Finns få saker som slår ett nakenbad 😀

 3. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Lika spännande varje morgon när jag läser bloggen o njuter av alla fina foton, samt bli inspirerad av de nya platserna. Kram till er båda.??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vännen! Kul att kunna inspirera dig tillbaka! Hälsa!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fler såna dagar tack 😀

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vilken underbar dag att ta fram minnen från längre fram.
  Portugals kuster verkar vara helt underbara!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den har rotat sig fint 😀

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.