somrig helg

En somrig arbetshelg hemma!

Alltså det känns ändå lite häftigt att skriva hemma om ett hus igen. Vega är ju fortfarande vårt hem, men nu har vi ett till!

Vädret är ljuvligt skönt, 19-21 grader och solen värmer ordentligt. Så vad har vi då gjort den här första helgen i vårt hus?

Torsdag eftermiddag/kväll

Efter att vi fått nycklarna körde vi direkt till huset. Såg att ägarna lagt makadam på hela infarten för att vi inte skulle fastna i sörjan som bildats av allt regn som kommit. Mycket tacksamma för den gesten!

Vi inspekterade trädgården, odlingarna och huset. Öppnade upp fönsterluckor så vi kunde se huset ordentligt för första gången, i riktigt ljus. Planerna tog fart och vi började med att städa så vi kunde använda bänkskivorna i köket samt toalett och handfat i badrummet. Det är så det brukar gå till här, tidigare ägare städar inte när de flyttar.

De tar inte heller med sig alla sina grejer, vilket vi i och för sig även hade uppmuntrat till. För vi tänkte att det är bättre vi bedömer om vi vill ha sakerna eller om de ska slängas. Än att de slänger sånt vi kanske vill ta över. Det fanns en del bra saker som vi har glädje av, men mycket åker till charity-verksamhet.

På fredagen satte jag de första fröerna… jag täckte dem med jord efter fotandet.

Fredag

Dagen började med leverans av våra grejer från Sverige, berättar mer om det en annan dag.

Åt frukost på södersidan, lyssnade på fågelkvitter i mängder av varianter, solen värmde gott så kunde sitta i linne. Storkar, humlor, hundskall (vi är dessvärre inte befriade här..), en lastbil på avstånd och en tupp som inte kan klockan bidrog till ljuden samtidigt som en svag bris hjälpte till att ge oss en riktigt behaglig stund.

Vi körde till järnaffären inne i Ourique för att handla lite grejer vi behövde och blev överlyckliga över att de talar engelska där! Det kommer underlätta väldigt för oss. Sprang rätt över gatan till mäklaren och hämtade ett dokument som hon skrivit ut åt oss. En snabb sväng in på Pingo Doce för att se vad de hade för kul där, men hade lite bråttom hem så får fokusera på det en annan gång.

Roger köpte en gasoltub då den förra ägaren tagit med sig sina och jag sådde lite frön och placerade i det lilla plastväxthuset Fernanda (tidigare ägaren) lämnat. Roger fixade till gruset på infarten så vi kunde få Vega i våg lite enklare. Jag fortsatte att städa och diska inomhus.

Grillade middag och åt ostbågar till snacks framför en film på kvällen, behövde skingra alla tankar lite.

Lördag

Vacker dimma över fälten på morgonen, men det klarnade upp ganska fort. Jag satte igång en tvättmaskin och tvätten torkade snabbt i solen och den lilla vinden på Fernandas gamla och väldigt långa tvättlina i söderläge.

Drev liksom omkring en del, försökte hitta något att fokusera på. Det är så mycket vi vill göra. Blev en tur i landet för att plocka innehåll till lunchsalladen: kål, broccoli, koriander, persilja, ruccola.

Allt grönt på tallriken är från köksträdgården

Tog en del mått för att komma vidare med lite beställningar. Var aktiv på en del facebookgrupper vi hittat för det här området. Och där hittade grannen mig, så vi pratade en del på Messenger men sedan kom de över på en kopp kaffe ståendes i trädgården. Verkar vara goda grannar, de gillade dessutom svenskt kaffe. De är från England, men har bott här i åtta år.

Efter middagen skissade vi på köket, landade till slut i något som kändes bra. Det tog typ 3 timmar.. Berättar mer i annat inlägg.

Söndag

Ännu en strålande dag! Krattade och sopade i trädgården. Rensade och sorterade (metall, glas och plast) bland allt möjligt skräp som Fernanda lämnat.

En man gick förbi med en flock med får, jag stack ut näsan utanför vår grind och frågade om han ville komma in med fåren. Han svarade mig på engelska! Å vad jag blir glad varje gång som jag möter portugiser som kan engelska. Vi är nämligen beredda på att det är färre som gör det i det här området än vad det är i turisttäta Algarve.

Vi bestämde i alla fall att han ska återkomma och låta fåren bo hos oss i några dagar i veckan så vi kan få gräset klippt. Perfekt, för det är ganska långt nu, som du kan se på översta bilden.

Fortsatte att arbeta och sortera i trädgården. Och tog ett par beslut om renoveringen inomhus. På kvällen satte vi samman underlaget för att kunna skicka förfrågan på nya fönster och dörrar, och en förfrågan fick vi oxå iväg. Dessutom gjorde jag klart företagets bokslut, deklaration och årsredovisning!

Det här är vår nya vardag!

Publicerat:

i:

24 svar till ”En somrig arbetshelg hemma!”

 1. Profilbild för Liselott
  Liselott

  Hej! Vad kul att få läsa om er Portugalresa, jag har följt er sedan tiden med FrankieBoy och det är så inspirerande. Jag och min man jobbar fortfarande, men köpte vår första husbil 2017 och nu längtar vi söderut igen.
  Jag hoppas att vi också kan åka till Portugal inom snar framtid, det är ett härligt land och fantastiska människor.

  Jag önskar er Stort lycka till med det nya fina huset och livet i Portugal:)

  Vinterkramar från Sverige:)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Nu kan vi ju säga Välkommen till Portugal, när ni får och kan.

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Så härligt att få läsa ert inlägg som rymmer så mycket glädje och framtidsplaner! Vi kan bara önska ett stort lycka till med alla projekt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Varmaste tack! Många projekt blir det 🙂

 3. Profilbild för Barbro

  Underbart inlägg! ♥

  Gläds med er.

 4. Profilbild för Julia
  Julia

  Vad är för företag ni har, som du skriver om? 🙂
  Så nyfiken. Är det något ni lever på?

  Hälsningar Julia

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tror du hittar svar på alla dina frågor om du kollar i menyn och använder sökfältet som komplement. Vi driver en webbyrå sedan 2008.

 5. Profilbild för Nisse
  Nisse

  Oh vad kul.

  Gällande fåren på tomten, om ni har egen brunn kanske ni ska vara försiktiga med får som sköter sina behov i närheten. Så tänker iaf vi, efter vi har tagit prover på vattnet i vår brunn i en fårhage.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för varningen men vi har kommunalt vatten.

  2. Profilbild för ingela strandberg
   ingela strandberg

   Hej på er, låter så härligt och precis ett sådant hus som jag skulle vilja ha o Portugal men tyvärr så tillåter inte vår ekonomi det så vi kommer köpa en lögenhet som vi kan hyra ut under sommaren för att på så sätt dryga ut ekonomin.
   Men livet här i Portugal är skönt och nu är det bara Coviden som bi behöver bli av med så man kan börja få lite socialt umgänge igen.
   Får huset heta Fernandas,? Det ser ut att göra det????

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Att hyra ut kan vara en bra extra inkomst, i alla fall i de turisttäta områdena. Himla bra namn på huset, kollade upp vad namnet betyder och det passar ju fint!

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Grattis då för ert nya boende i värmen!

  Ha det gott…Njut

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, njuta är vi bra på 😀

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Spännande med en helt nu era, i era liv. Måste vara härligt att gå i köksträdgården och plocka godsaker!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är det, vi gillar ju olika faser i livet och nu är det detta som gäller, så härligt med skörd och odling.

 8. Profilbild för Marita
  Marita

  Grattis! Så kul att läsa om ert delvis nya liv. Härligt att ha en färdig köksträdgård där!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja det är ljuvligt med lite gott att äta i trädgården, men den är inte färdig…;)

 9. Profilbild för Pia
  Pia

  Har följt er sedan i slutet av Frankie bot, sedan Vega och nu i ert köp av huset i Portugal! Det är så härligt att få vara med på er resa.????
  Vi är ett par på snart sextio, där en van står högt på önskelistan. Sedan är Portugal ett land som står högt på önskelistan, så då blir det att ta vanen dit ner. Om vi någonsin tar steget till att flytta dit, är tveksamt. Har längtat efter mina barn och barnbarn i ett år nu, vill kunna krama dom. Det går ju inte nu, fast vi bara bor 4-5 mil från dom. Men jag följer er med glädje, stort grattis till ert hus! ????☀️????
  Mvh Pia

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du hänger med Pia! Och tack!

 10. Profilbild för Göran Johansson
  Göran Johansson

  Hejsan och grattis till ert fina hus. Bra pris, annars får jag intrycket att det är lite dyrare i Portugal än i Spanien. Alentejo är fint, var där och liftade 1975 och fick bo hos en veterinär som just kommit hem från Mozambique. Sedan blev det Mozambiqe för mig 1977, sista gången jag var där var 2006. Däremellan diverse olika länder i södra Afrika. Var i Portugal med husbil i höstas men vi vågade inte stanna kvar under vintern pga coronan Nu kämpar vi oss igenom snö och kyla och har dyrt och heligt svurit på att aldrig mer vara i Sverige på vintern igen. Det får bli ett hus i Spanien eller Portugal och så Madagaskar i nov-januari, där vi redan har ett hus men där det är lite tufft att vara pga vanstyre, korruption och kriminalitet. Livet är kort och man vill se så mycket och göra ännu mer. Lycka till med färdigställandet av huset och trädgården. Ni verkar inte ha någon brist på roliga saker att göra. Bästa hälsningar från kalla och dimmiga Mälardalen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag vet inte alls vad huspriserna är i Spanien. Visst är det fint i Alentejo och vi gillar tempot som är helt annat här.

 11. Profilbild för Susanne Stanser
  Susanne Stanser

  Hej och grattis till ert fina hus hoppas att allt blir som ni tänkt er och att ni får njuta av allt som händer runt omkring er. Vi har själva precis lämnat Portugal efter att ha tillbringat hösten och vintern i detta fina land med vår husbil. Nu ska vi hem till Sverige för att fortsätta jobba ett par år till. Så kul att följa er, stort lycka till????????????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Susanne! Det har varit en ovanligt kall vinter här, men hoppas ni har njutit ordentligt. Hoppas resan hem går smidigt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.