Hur ser en vanlig dag ut för oss som bor och jobbar i vår husbil? Det är inte bara ljuvliga vyer och fantastiska möten. Faktiskt. Även om ovan vy var härlig att jobba till. Från Bastevik.

Även om vi har det himla bra med egna val, de fantastiska vyerna och olika platser att utforska så har vi en hel del rutiner också. Tänker att lite verklighetsanknytning kanske kan vara både intressant och bra att delge er. Hur våra dagar ser ut är väldigt varierande. Men de flesta bygger på nedan grund i alla fall.

Morgonrutiner

Vi (i alla fall jag) vaknar oftast runt 7. Då går jag upp efter att ha kollat lite i telefonen. Öppnar gärna upp någon jalusi så jag kan se ut, förhoppningsvis över en vacker havsvy. Drar igång datorn och jobbar. När Roger vaknar jobbar han också, eller så uppdaterar han oss med vad som hänt i världen genom att ha högläsning för mig med de intressanta nyheterna. Jag kan både lyssna och jobba samtidigt minsann!

Det är Roger som gör frukosten, jag fortsätter att jobba och han serverar frukosten vid 9.30 – 10.00 ungefär. Vi äter en stor frukost, för mig bestående av overnight oats med kanel och ett äpple, två knäckebröd med gurka, tomater, avokado och mildost. En mugg med kaffe och iKaffe. Proppmätt!

Vad gör vi på dagen?

Dagsljuset är något vi vill utnyttja. Så när frukosten är intagen drar vi iväg på våra cyklar eller till fots. Utforskar närområdet, bestiger ett litet berg, strosar på gågator eller bara sitter utanför husbilen och läser. Vi är ute i alla fall. Det är så vi vill ha det. Det är ju en av meningarna med att bo i husbil för oss.

vanlig-dag-frankieboy

Ovan en fantastisk bild från den lilla bergsbestigningen i Bastevik 🙂 Och nedan en bild på mig vid min älskade cykel från när vi utforskade Hunnebostrand.

vanlig-dag-frankieboy

Visst blir det jobb även när solen lyser så klart. Som idag, vi har varit på kontorshotellet hela dagen, haft kundmöte och jobbat med grym wi-fi. Men det tillhör inte vanligheterna.

Framåt 16-17 börjar vi bli hungriga igen, trots att vi ätit frukt och fikat på dagen. Så vi drar oss hemåt och lagar mat.

När mörkret faller..

.. blir det jobb. Ja faktiskt, vi jobbar väldigt gärna på kvällen. När vi är mätta och lite sega i kroppen efter dagens aktiviteter är det perfekt att landa i soffan eller snurrfåtöljen med lite mysbelysning och jobba. Som ikväll, men nu tog jag mig ett litet avbrott för att skriva det här. Blir en timme till nu när jag ser att min kund dessutom svarat på en del av mina punkter jag skickat över.

Om vi inte jobbar på kvällen blir det gärna en film eller nåt avsnitt av en TV-serie vi följt länge. Några nya är ingen idé att börja titta på längre. Det känns skönt att inte ha tid med det!

/Anna