vanlig-dag-frankieboy

En vanlig dag i FrankieBoy

Hur ser en vanlig dag ut för oss som bor och jobbar i vår husbil? Det är inte bara ljuvliga vyer och fantastiska möten. Faktiskt. Även om ovan vy var härlig att jobba till. Från Bastevik.

Även om vi har det himla bra med egna val, de fantastiska vyerna och olika platser att utforska så har vi en hel del rutiner också. Tänker att lite verklighetsanknytning kanske kan vara både intressant och bra att delge er. Hur våra dagar ser ut är väldigt varierande. Men de flesta bygger på nedan grund i alla fall.

Morgonrutiner

Vi (i alla fall jag) vaknar oftast runt 7. Då går jag upp efter att ha kollat lite i telefonen. Öppnar gärna upp någon jalusi så jag kan se ut, förhoppningsvis över en vacker havsvy. Drar igång datorn och jobbar. När Roger vaknar jobbar han också, eller så uppdaterar han oss med vad som hänt i världen genom att ha högläsning för mig med de intressanta nyheterna. Jag kan både lyssna och jobba samtidigt minsann!

Det är Roger som gör frukosten, jag fortsätter att jobba och han serverar frukosten vid 9.30 – 10.00 ungefär. Vi äter en stor frukost, för mig bestående av overnight oats med kanel och ett äpple, två knäckebröd med gurka, tomater, avokado och mildost. En mugg med kaffe och iKaffe. Proppmätt!

Vad gör vi på dagen?

Dagsljuset är något vi vill utnyttja. Så när frukosten är intagen drar vi iväg på våra cyklar eller till fots. Utforskar närområdet, bestiger ett litet berg, strosar på gågator eller bara sitter utanför husbilen och läser. Vi är ute i alla fall. Det är så vi vill ha det. Det är ju en av meningarna med att bo i husbil för oss.

vanlig-dag-frankieboy

Ovan en fantastisk bild från den lilla bergsbestigningen i Bastevik 🙂 Och nedan en bild på mig vid min älskade cykel från när vi utforskade Hunnebostrand.

vanlig-dag-frankieboy

Visst blir det jobb även när solen lyser så klart. Som idag, vi har varit på kontorshotellet hela dagen, haft kundmöte och jobbat med grym wi-fi. Men det tillhör inte vanligheterna.

Framåt 16-17 börjar vi bli hungriga igen, trots att vi ätit frukt och fikat på dagen. Så vi drar oss hemåt och lagar mat.

När mörkret faller..

.. blir det jobb. Ja faktiskt, vi jobbar väldigt gärna på kvällen. När vi är mätta och lite sega i kroppen efter dagens aktiviteter är det perfekt att landa i soffan eller snurrfåtöljen med lite mysbelysning och jobba. Som ikväll, men nu tog jag mig ett litet avbrott för att skriva det här. Blir en timme till nu när jag ser att min kund dessutom svarat på en del av mina punkter jag skickat över.

Om vi inte jobbar på kvällen blir det gärna en film eller nåt avsnitt av en TV-serie vi följt länge. Några nya är ingen idé att börja titta på längre. Det känns skönt att inte ha tid med det!

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”En vanlig dag i FrankieBoy”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det låter som en tillvaro man kan stå ut med. Med ett sånt jobb skulle till och med jag kunna jobba och inte bara var lyxhustru 🙂

  (Nej jag vet att ni jobbar hårt, när ni jobbar!)

  Det är viktigt med rutiner tror jag Oavsett om man jobbar eller är ledig. Att ha rutiner och bestämda mål mår vi bra av, även om vi är flexibla också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja lite rutiner känns bra. Sen kan vi ju ändra dem lätt som en plätt om vi vill och behöver.

 2. Profilbild för Christel

  På ett mycket pinsamt sätt har allt löst sig så att jag kan kommentera, ett barnbarn ryckte in haha! Jag är helt korkad! Iallafall så är det skönt med rutiner och ert sätt känns så avundsvärt. Att leva på heltid i sin bil, eller föralldel som vi gjorde på båt, blir det ännu viktigare. Jag kan sakna det lite när vi är ute med husbil, det blir liksom inte vardag på samma sätt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi härligt att allt funkar nu, det är huvudsaken! Lite rutiner gillar vi 🙂

 3. Profilbild för Reiselinda

  Låter som ett bra upplägg och som ni har bra balans mellan jobb och fritid!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, ja lite lagom av allt känns bra.

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Jag tror också det är viktigt med lite struktur och rutiner oavsett om man arbetar, eller som jag, snart blir pensionär. Det blir lite lätt ”lördag hela veckan” annars och då kan man ju inte ens njuta av att det blivit fredag kväll….
  Tycker det verkar som ni fått bra rutiner på ert arbete.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tänker att vi njuter varje dag 🙂 märker inte när det blir fredag ens. Men visst gillar vi lite rutiner oxå, även om vi lätt kan ändra dem

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst kan man leva gott i en Bobil,det gjorde vi nyss i 10 dagar!
  Och så skönt att slippa alla måsten,bara Carpe Diem 🙂

  Ha det gott o njut vidare….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vill verkligen undvika måsten. Gillar inte det ordet 🙂 Vi njuter vidare!

 6. Profilbild för PabloD
  PabloD

  Hej Anna!

  Vilka intressanta dagar har ni. Det finns jätte många människor som vill ha ett ljust ljusliv som ni gör.

  Ha en solig dag!

  PabloD

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Vi gillar våra dagar 🙂

 7. Profilbild för Cillaingeborg
  Cillaingeborg

  Låter som en bra och i min värld nästan perfekt fördelning mellan nytta och nöje. Eller nöje och nöje 🙂 Letar ni upp kontorshotell i trakterna där ni befinner er och bokar eller går det bra med spontanbesök? Fortsätt njut!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi jobbar mest från bilen. Kommer nog bli både caféer och andra lösningar framöver. Får se vad vi hittar 🙂

 8. Profilbild för Helena Roth

  Även jag har viss fallenhet att hamna i lite jobbmode på kvällskanten – och tycker som oftast att det funkar finfint. Skönt oavsett vilket att själv kunna styra över merparten av tiden och dessutom ha stor variation på hur mina dagar ser ut – det gillar jag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja att styra över vår tid är fantastiskt! Sitter just nu som passagerare i bilen som rullar mot Varberg och svarar på kommentarer och jobbar 🙂

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.