Vi har nu bott 4,5 månader i FrankieBoy och har självklart upptäckt saker vi kan förbättra i vårt nya hem. Det är roligt att utveckla, både i smått och stort.

Ommöblering i alla skåp

När vi flyttade in så fyllde vi ju skåpen och hittade en struktur vi trodde var den bästa. Men det var det inte så klart. I helgen plockade vi ut allt ur alla skåp och la tillbaka det på nya platser. Nästan allt har faktiskt bytt plats. Vi hittade saker vi tagit med oss som vi inte behövt. Det är nu bortplockat. Vi hade tre tomma skåp innan vi började. Det har vi fortfarande, men framför allt en bättre struktur på saker. Har skaffat oss lämpliga platser för bunkring av olika livsmedel, såsom fantastiskt god glutenfri pasta och glutenfritt knäckebröd.

Duschen är bara en dusch

I vår dusch finns en stång för att kunna hänga galgar. Det har vi utnyttjat och på det viset fått en fullhöjdsgarderob för jackor t.ex. Men när vi ska duscha har vi flyttat ut det som hängt där, för att sedan hänga tillbaka det när duschen är avslutad. Har inte alls varit krångligt, men ganska onödigt. Nu har vi i det tidigare skafferiet tagit bort alla hyllor (och flyttat grejerna till andra skåp) och kan nu använda den som garderob i stället. Duschen är bara en dusch nu!

Fix i garaget

Vi har satt in torklinor i bakluckan. Vi har ju en torkställning, men den kan behöva kompletteras när vi har mycket att tvätta och den är onödig att ta fram om vi bara ska torka badkläder t.ex. Nu kan vi lätt hänga upp lite på tork utan att behöva krångla ut torkställningen, som står längst in i garaget.

frankieboy

Dessutom har vi satt upp fler krokar i garaget så vi lättare kan förankra våra cyklar säkert.

frankieboy

Hjulinställning

Idag var vi iväg till en firma för att få gjort en hjulinställning. Roger tycker bilen är väldigt känslig för spår i vägen bland annat. Nu har vi fått gjort en justering av hjulen och hoppas det gör att vi ligger ytterligare bättre på vägarna. Känns skönt att ha gjort detta innan vi rullar ner i Europa.

fixar-donar-frankieboy

Orm på taket

För att slippa trippande fåglar på taket har vi nu införskaffat en plastorm som vi lägger ut på taket när vi står still. Vi har bundit fast en tråd i den, som vi låter hänga ner från takluckan, så vi inte missar att ta in den när vi rullar iväg.

fixar-donar-frankieboy

Lite inredningsdetaljer

Vi har inte många saker i bilen som är vårt, vad gäller inredningen. Den fanns ju på plats när vi flyttade in. Vi har några kuddar och några grisar. Men vi har nu köpt en bricka till bordet, som vi kan ha ljus och annat på. Gillar inte dukar, men en enkel och snygg bricka med höga kanter passar mig. Den är lite för stor.. men den får duga tills vidare. Funkar ju perfekt att ta med sig ut till utebadet om vi vill.

En Coca-Cola tavla har också fått plats på väggen innanför dörren. Roger älskar att dricka Coca-cola och jag älskar loggan, flaskans former och de röda kapsylerna. En perfekt tavla för oss med andra ord.

fixar-donar-frankieboy

Känns bra att vi personifierat FrankieBoy litegrann!

/Anna