frankieboy

FrankieBoy blir bara bättre och bättre boplats!

Vi har nu bott 4,5 månader i FrankieBoy och har självklart upptäckt saker vi kan förbättra i vårt nya hem. Det är roligt att utveckla, både i smått och stort.

Ommöblering i alla skåp

När vi flyttade in så fyllde vi ju skåpen och hittade en struktur vi trodde var den bästa. Men det var det inte så klart. I helgen plockade vi ut allt ur alla skåp och la tillbaka det på nya platser. Nästan allt har faktiskt bytt plats. Vi hittade saker vi tagit med oss som vi inte behövt. Det är nu bortplockat. Vi hade tre tomma skåp innan vi började. Det har vi fortfarande, men framför allt en bättre struktur på saker. Har skaffat oss lämpliga platser för bunkring av olika livsmedel, såsom fantastiskt god glutenfri pasta och glutenfritt knäckebröd.

Duschen är bara en dusch

I vår dusch finns en stång för att kunna hänga galgar. Det har vi utnyttjat och på det viset fått en fullhöjdsgarderob för jackor t.ex. Men när vi ska duscha har vi flyttat ut det som hängt där, för att sedan hänga tillbaka det när duschen är avslutad. Har inte alls varit krångligt, men ganska onödigt. Nu har vi i det tidigare skafferiet tagit bort alla hyllor (och flyttat grejerna till andra skåp) och kan nu använda den som garderob i stället. Duschen är bara en dusch nu!

Fix i garaget

Vi har satt in torklinor i bakluckan. Vi har ju en torkställning, men den kan behöva kompletteras när vi har mycket att tvätta och den är onödig att ta fram om vi bara ska torka badkläder t.ex. Nu kan vi lätt hänga upp lite på tork utan att behöva krångla ut torkställningen, som står längst in i garaget.

frankieboy

Dessutom har vi satt upp fler krokar i garaget så vi lättare kan förankra våra cyklar säkert.

frankieboy

Hjulinställning

Idag var vi iväg till en firma för att få gjort en hjulinställning. Roger tycker bilen är väldigt känslig för spår i vägen bland annat. Nu har vi fått gjort en justering av hjulen och hoppas det gör att vi ligger ytterligare bättre på vägarna. Känns skönt att ha gjort detta innan vi rullar ner i Europa.

fixar-donar-frankieboy

Orm på taket

För att slippa trippande fåglar på taket har vi nu införskaffat en plastorm som vi lägger ut på taket när vi står still. Vi har bundit fast en tråd i den, som vi låter hänga ner från takluckan, så vi inte missar att ta in den när vi rullar iväg.

fixar-donar-frankieboy

Lite inredningsdetaljer

Vi har inte många saker i bilen som är vårt, vad gäller inredningen. Den fanns ju på plats när vi flyttade in. Vi har några kuddar och några grisar. Men vi har nu köpt en bricka till bordet, som vi kan ha ljus och annat på. Gillar inte dukar, men en enkel och snygg bricka med höga kanter passar mig. Den är lite för stor.. men den får duga tills vidare. Funkar ju perfekt att ta med sig ut till utebadet om vi vill.

En Coca-Cola tavla har också fått plats på väggen innanför dörren. Roger älskar att dricka Coca-cola och jag älskar loggan, flaskans former och de röda kapsylerna. En perfekt tavla för oss med andra ord.

fixar-donar-frankieboy

Känns bra att vi personifierat FrankieBoy litegrann!

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till ”FrankieBoy blir bara bättre och bättre boplats!”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Snyggt det blev med tavlan på plats! Tänk att det alltid finns saker att modifiera och förbättra. Själva har vi satt in en liten fönsterbräda vid dinetten, så där hamnade det nån lykta som är mysigt att tända nu när det blir mörkt. Jag gillar erat kök!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Jag tror som du , att det blir mer att greja med efter hand. Jag gillar xå vårt kök. Hyllan blev bra hos er såg jag!

 2. Profilbild för Husisblogg

  Det ska vara så enkelt som möjligt så gillar era anpassningar. Men misstänker att det kommer flera ju längre ni nåbar i husbilen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja enkelt och minimalistiskt är vår stil 🙂 Helt klart kommer det mer anpassningar. Så småningom.

 3. Profilbild för Anki

  Så är det nog alltid när man flyttar – det tar lite tid att hitta rätt plats till sina saker och man brukar få byta plats ibland. I alla fall brukar det vara så för oss de få gånger vi flyttat 🙂
  Vilken snygg tavla!
  Fungerar det med ormen?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt så! Tack, ja vi älskar den. Hittills funkar det fint med ormen i af. Får kanske återkomma när vi stått vid kusten…

 4. Profilbild för PabloD
  PabloD

  Hej Anna!

  En bra minimalistisk organisationsförmåga är jätteviktig hela tiden, tycker jag och jag ser att ni har det. Ni hade en bra idé om en orm på taket. 😉

  Ha en solig dag!

  PabloD – Soleado.se

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Pablo, du har observerat rätt, jag är ruskigt organiserad 🙂

 5. Profilbild för Lillan Kind

  Åh så kul det är att läsa om hur ni löser och anpassar förvaringen av era saker!? Vi bor ju inte i bilen året runt, men jag har haft den som bostad när jag veckopendlade. Visst är det så att man kommer på bättre sätt vartefter att förvara sina saker. Plastormen var en superbra idé att få!? Kan man få ett tips om vilken affär som säljer såna?
  Jag är också nyfiken på hur ni löser tvättandet. Campingplatser brukar ju ofta ha tvättstuga, men om man frilandscampar som vi blir det ju lite knepigt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Leksaksaffärer säljer såna ormar. Vi hittade vår i en liten butik på Henån. Tvätta gör vi på campingar eller ställplatser där det finns. Och när vi är i Sverige har Roger en snäll mamma som hjälper till ibland.

 6. Profilbild för Putte Nyström
  Putte Nyström

  Hej
  Följer er blogg och tycker det är spännande att höra om hur det är att bo i husbil.
  Spelet såg trevligt ut så jag kollade på nätet men det fanns en massa varianter.
  Vilket har ni eller rekommenderar?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej och välkommen hit! Vi har bara grundspelet, man kan köpa en massa extentions också men det har vi inte gjort. Än 🙂

 7. Profilbild för Reiselinda

  Sånt där håller vi på med hela tiden också. Blir bättre och bättre, men finns lite kvar att jobba på. Upptäcker saker vi inte behöver och flyttar så det vi använder ofta står lätt tillgängligt och så vidare! Blir nog att rensa ut lite när vi kommer hem…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Upptäcker nog nya saker att förbättra med tiden. Men nu känns det riktigt bra! Vi lämnar ju ”hem”-området om ett par veckor så bra att ha gjort detta innan, så vi kunde lämpa av lite grejer i förrådet.

 8. Profilbild för Christel

  Åh tack för den inspirationen, hos oss är det kaos i skåpen och jag måste ta itu med det, det där skåpet med matvaror gör mig så glad, vad har du för burkar som passar så bra? Så snygg tavla också! Har ni satt in nya extra hyllor också?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är plastburkar jag köpt hos Forsbergs fritidscenter. Finns på nätet oxå, men det var billigare hos Forsbergs. Nej inte satt in några hyllor, bara tagit bort 🙂

 9. Profilbild för Sofia Hult
  Sofia Hult

  Verkar som ni får mycket plats i er husbil.
  Snygg tavla ni fått in med
  Hoppas eran tripp i Europa blir en härlig resa

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har gott om plats kvar dessutom 🙂

 10. Profilbild för Carita
  Carita

  Hej Anna,
  Har precis börjat följa er och det är verkligen toppen. Extra roligt också att vi hämtade ut vår bil nästan exakt samtidigt. Fast vi har en QD.
  Jag skulle vilja fråga om burkarna i skåpet. Ser ut att passa så himla bra. Är ni nöjda?
  Förstod att ni köpt dom på Forsbergs. Vad är det för märke och vilka storlekar har ni fått in i skåpen?
  Ha det gott ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Välkommen hit! Kul att ni har en likadan, nästan. Ja burkarna är jättebra.Vet inte vad det är för märke faktiskt men det har dem på första hyllan i tillbehörsbutiken i Hyssna.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.