Sitter i shorts och linne utanför bilen i den ljumma morgonsolen och funderar på jul. 

Det är faktiskt något vi har funderat på ett tag redan. Var ska vi vara på jul & nyår? Vi kommer ju vara på varmare breddgrader och vi har inte varit där tidigare med husbil så vet ju inget om lämpliga platser. Som du ser så skriver jag ”vara på jul”. Inte fira jul, för det har vi inte ens bestämt om vi ska göra över huvudtaget i år.

Har förstått att det är dags att boka nu. Om vi vill ha någon plats överhuvudtaget, i alla fall på camping/ställplats. Så det är ju bra att jag sitter här och funderar i morgonsolen.

Vi vill inte stå på en stor campingar där det samlas många svenskar och är full fart av julfirande. Det vet vi alla fall. Men sen vet vi inte mycket mer. Jag kan tänka mig att befinna mig någonstans med utsikten som bilden, som är tagen på Madeira.

Så här tänker vi

Vi vet inte var vi är, rent geografiskt. Men vi vet att vi får besök av dottern. Och eftersom vår husbil är medvetet anpassad för två personer så sover ingen mer än vi i bilen, i alla fall inte mer än någon enstaka natt då dinetten ju kan bäddas upp.

Extra boende i närheten

Därför behöver vi stå på antingen en liten camping där hon kan bo i en bungalow eller kanske vi kan hitta en airbnb-lägenhet till henne där det finns en trygg parkering för FrankieBoy. Eller en ställplats nära ett hotell/pensionat.

Flygplats inom räckhåll

Dottern flyger fram och tillbaka, så det vore ju bra om vi kunde hitta en lämplig plats i närheten av en flygplats med ganska frekventa och billiga flyg från Landvetter.

Vinteröppet hyfsat varmt område

Vi ser gärna att området vi är i har öppna restauranger och affärer. Att det är liv och rörelse i området. Att dottern kan hyra en cykel och vi tillsammans kan göra cykelutflykter till närliggande byar och platser. Att vi kan vara aktiva tillsammans på olika sätt. Det behöver inte vara 25 grader, men det är ju skönt om det är över 15 ibland i alla fall. Så Spanien eller Portugal känns mest relevant.

Förvara FrankieBoy

Ett annat alternativ är ju att förvara FrankieBoy någonstans i 10-14 dagar och tillsammans med dottern flyga till ex. Madeira istället. Där har vi varit förut (länk till min andra blogg) och älskar den ön. Men vi har inte hittat några bra (läs billiga) flygbiljetter dessvärre, trots att vi skulle flyga inrikes i så fall.

Fyra månader kvar… men den tiden går fort det vet vi, så vi får nog skynda på och bestämma oss snart. Har du några tips på platser eller lösningar är vi idel öra!

/Anna