madeira

Var ska vi vara på jul? 

Sitter i shorts och linne utanför bilen i den ljumma morgonsolen och funderar på jul. 

Det är faktiskt något vi har funderat på ett tag redan. Var ska vi vara på jul & nyår? Vi kommer ju vara på varmare breddgrader och vi har inte varit där tidigare med husbil så vet ju inget om lämpliga platser. Som du ser så skriver jag ”vara på jul”. Inte fira jul, för det har vi inte ens bestämt om vi ska göra över huvudtaget i år.

Har förstått att det är dags att boka nu. Om vi vill ha någon plats överhuvudtaget, i alla fall på camping/ställplats. Så det är ju bra att jag sitter här och funderar i morgonsolen.

Vi vill inte stå på en stor campingar där det samlas många svenskar och är full fart av julfirande. Det vet vi alla fall. Men sen vet vi inte mycket mer. Jag kan tänka mig att befinna mig någonstans med utsikten som bilden, som är tagen på Madeira.

Så här tänker vi

Vi vet inte var vi är, rent geografiskt. Men vi vet att vi får besök av dottern. Och eftersom vår husbil är medvetet anpassad för två personer så sover ingen mer än vi i bilen, i alla fall inte mer än någon enstaka natt då dinetten ju kan bäddas upp.

Extra boende i närheten

Därför behöver vi stå på antingen en liten camping där hon kan bo i en bungalow eller kanske vi kan hitta en airbnb-lägenhet till henne där det finns en trygg parkering för FrankieBoy. Eller en ställplats nära ett hotell/pensionat.

Flygplats inom räckhåll

Dottern flyger fram och tillbaka, så det vore ju bra om vi kunde hitta en lämplig plats i närheten av en flygplats med ganska frekventa och billiga flyg från Landvetter.

Vinteröppet hyfsat varmt område

Vi ser gärna att området vi är i har öppna restauranger och affärer. Att det är liv och rörelse i området. Att dottern kan hyra en cykel och vi tillsammans kan göra cykelutflykter till närliggande byar och platser. Att vi kan vara aktiva tillsammans på olika sätt. Det behöver inte vara 25 grader, men det är ju skönt om det är över 15 ibland i alla fall. Så Spanien eller Portugal känns mest relevant.

Förvara FrankieBoy

Ett annat alternativ är ju att förvara FrankieBoy någonstans i 10-14 dagar och tillsammans med dottern flyga till ex. Madeira istället. Där har vi varit förut (länk till min andra blogg) och älskar den ön. Men vi har inte hittat några bra (läs billiga) flygbiljetter dessvärre, trots att vi skulle flyga inrikes i så fall.

Fyra månader kvar… men den tiden går fort det vet vi, så vi får nog skynda på och bestämma oss snart. Har du några tips på platser eller lösningar är vi idel öra!

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Var ska vi vara på jul? ”

 1. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Hej i husbilen!
  Spontant och även om vi pratat om det så ploppar två ställen upp som vi inte upplevde så turistiga(inte så många svenskar) utan mer som spanska samhällen, och det var Aguilas, fanns både ställplats, camping och fricamping, hur det är med det sista låter jag vara osagt! Vet dock inte om campingen hade bungalow, närmaste flygplats blir nog Alicante.
  Det andra förslaget är Rincon de la Victoria, ungefär två mil från Malaga, vi stod på en liten och fin ställplats El Rincon, men det finns campingar i närheten, men det finns flera hotell också, och cykla, det kan man göra, åt alla håll och kanter!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej 🙂 Dina tips är noterade och ska utforskas närmare. Varmaste tack!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tyvärr har jag inga tips att ge eftersom vi också ska iväg för första gången. Våra ”övervintringserfarna” vänner har bokat en Campingplats till oss. Känns lite speciellt då vi själva inte varit där och vet om vi trivs eller inte. Lycka till med letandet, det kommer säkert att lösa sig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt med erfarna vänner. Sen gillar vi ju olika allihop, så det är ju skönt att ni inte blir fastspikade på platsen 🙂

 3. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi har inga råd att komma med, då vi aldrig varit där neråt med husbil. Men nog går tiden fort. Vi sitter uppe i Jämtland i ösregn och googlar på platser för long-stay när jag blir pensionär siata februari.
  Vi lutar åt Algarve, då vi av någon anledning tycker Portugal och potugiser är mera lockande än Spanien och spanjorer.
  Annars håller jag med dig om att Madeira är härligt, men Azorerna ännu läckrare (även om det är länge sedan jag var där).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ösregn är ju mindre kul, men samtidigt mysigt när en vill kura in sig och googla 🙂 Gissar jag får läsa på din blogg om hur era tankar går :). Azorerna vill vi också besöka någon gång.

 4. Profilbild för Laila Hogström
  Laila Hogström

  Hej!
  Bra förslag, Aguilas, det är där vi är golfvärdar för Reseföretag Golf del Sol.
  Campingen heter Bella Vista och har bungalows att hyra. Ställplatsen heter Anibal och där står våra husbilsgäster som spelar golf. De hyr tex ut fr.o.m. denna säsong personbilar om man vill se sig omkring och tex hämta gäster i Alicante, 20 mil bort. Precis som Anette skriver så finns det en väldigt fin fricamping i närheten, Carolina. Från campingen och in till Aguilas är det gångavstånd, ett par km och in till borgen och citykärnan ca 30 minuter att gå. Temperatur jultid, mellan 15-20 gr. Ett annat tips är Albufeira och ställplatsen Gal’e, Algarvekusten, Portugal. Där har vi varit ett par jular,
  Ca 5 mil till flygplatsen i Faro. Lite kyligare och mer vind.
  ?? Frankia 8.40 GD Laila

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Varmaste tack för tips! Har kikat lite och det ser ju väldigt bra ut i Aguilas. Ja Portugal är lite kallare plus att det inte är mkt flyg från Landvetter.. om ens något.

 5. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Hej!
  Vi har ju just övervintrat för första gången nere i Spanien. Vi är väldigt förtjusta i Torre del Mar, en liten stad 5-6 mil från Malaga. Där finns 2 ställplatser/campingar, det finns flera hotell i staden. Cykeluthyrning, biluthyrning mm.
  Själva bor vi på en nudistcamping 3 km därifrån.

  Torrevieja är också ett trevligt ställe, det finns en GRATIS ställplats på torget mitt i stan.
  15-19 grader på dagen i december

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips – ska kollas upp närmare!

 6. Profilbild för Husisblogg

  Ja här kan inte jag eller mina ägare komma med tips. Dock så vet jag att mina ägare ”avundsjukt” tittar åt alla som lämnar Sverige med husbilen på höstkanten, måste vara helt perfekt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi hoppas det blir perfekt 🙂

Väderprognos

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
07:0018:28 WET
MånTisOnsTorFre
16°C / 4°C
16°C / 2°C
17°C / 8°C
14°C / 7°C
14°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.