En vanlig dag på våren

Eftersom jag väldigt sällan skriver dagboksinlägg så tänker jag att det kanske är någon som är nyfiken på hur våra dagar normalt ser ut.

De olika årstiderna, arbetsbelastning, pågående projekt och vädret påverkar hur dagarna blir. Men självfallet också lusten!

Sommaren räknas från 1 juni, då ändras klimatet till att bli ytterligare varmare och då ändras även vårt beteende. Men en vanlig dag nu på våren ser ut ungefär så här.

Solen lyser nästan varje dag, temperaturen ligger oftast mellan 25-32 och nätterna är svala, temperaturen kan gå ner till 12 grader innan det vänder uppåt igen.

 • 6.00 – 8.00 Vaknar, nästan alltid före Roger. Smyger upp och sätter mig i soffan med vidöppet fönster intill för att få in morgonens friska luft både som vädring och för att sänka temperaturen inne. Hanterar jobbmejl. Läser bloggar och skriver blogginlägg. Läser boken jag inte kan lägga ifrån mig. Eller fotograferar, som översta bilden t.ex. på vackert morgonljus över fälten.
 • 8.00 – 10.00 Långsam frukost, fortsätter med det jag gjorde innan Roger vaknade (och serverade mig frukosten). Men det blir också diskat, jag klär på mig och borstar tänderna.
 • 10.00 – 12.00 Tar en promenad eller/och grejar i trädgården. Vattnar nyplanterade träd på ängen med jämna mellanrum (görs med slang från IBC-tankar och sen vattenkannor jag bär till träden).
 • 12.00 – 14.00 Lagar lunch, blir oftast lunchen som jag lägger mest jobb på vad gäller matlagning. Då har jag tid och jag kan stå i skuggan på verandan och laga maten på grillen samtidigt som jag njuter av att vara utomhus. Vi äter lunchen under pergolan på altanen och blir gärna sittandes en stund och pratar.
 • 14.00 – 16.00 Grejar i trädgården och arbetar med de projekt vi har på gång. Kanske en eftermiddagspromenad eller dans på altanen.
 • 16.00 – 18.00 Kaffepaus, som ofta blir en lång stund under pergolan. Om middagen ska förberedas görs det så klart också, men eftermiddagarna spenderar vi ofta i halvskugga med boken i handen.
 • 18.00 – 19.00 Jag vattnar alla sålådorna näst intill dagligen.
 • 19.00 – 20.00 Middag, oftast enklare mat som sallad eller rester.
 • 20.00 – 23.00 Kvällsaktiviteterna varierar ganska friskt. Arbete, läsning, bloggning, fotoredigering, ser på TV-serier eller film. Läggdags beror på när jag vaknat och hur mycket arbete jag har att göra.
Fått lov av konstnären att använda denna bilden. ”Vår” lilla katt är ju med på bilden med. Fast fiskar gör vi aldrig. Men en bra dag har vi nästan varje dag faktiskt.

Våra dagar är inte fyllda med äventyr och utflykter, vi gillar att leva enkelt och att vara hemma mycket. Arbetsbelastningen varierar och tar olika mycket tid.

Vi ser till att vara utomhus så mycket vi kan. I praktiken skulle vi kunna bygga en säng på balkongen och sova ute också.

Hrm.. det var ju faktiskt en kul idé jag kanske ska förverkliga en dag, med insektsnät då så klart.

Publicerat:

i:

24 svar till ”En vanlig dag på våren”

 1. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Bygg den där sängen du funderar på..:)
  Våra dagar ser rätt så lika ut rent tidsmässigt. Sen ser ju verkligheten runt omkring oss annorlunda ut, vi har inte de där odlingarna som ni har, vi går promenader istället, vi äter ingen lunch i egentlig mening, bara lite frukt, någon kopp kaffe med dopp, middag mellan 16-19, beroende på om vi är ensamma eller får besök.
  Men några stora äventyr förekommer det sällan här heller, livet i sig är ju ett äventyr.

  Ha en fin tisdag, ni båda!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, det är inte alls omöjligt att det blir så, men först ska vi se om katten vill bo på balkongen eller inte. Du vet hon bestämmer ju numera 🙂

 2. Profilbild för Znogge

  Det låter som behagliga hemmadagar även om det också innebär en del arbete. Morgonbilden bjuder verkligen på ett fint ljus. Man får sina rutiner för varje dag bjuder inte på spännande händelser men vardagarna har sin charm.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har det bra här hemma, verkligen!

 3. Profilbild för Marianne

  Instämmer med Äventyret Framtiden, bygg sängen! Min son sov ofta på balkongen förr om somrarna.
  Dina dagar känns avkopplade och fina, det är härligt få bestämma och rå sin egen tid, att slippa stress, krav och förväntningar på sej.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kanske blir så, men först nästa år. Först ska vi se om katten vill bo där. Hon och ungarna har företräde 🙂

 4. Profilbild för Anita

  Vilken vacker morgon den översta bilden förmedlar. Jag skulle absolut bygga en säng och sova under myggnät på balkongen och vakna till naturens ljud. Det märks verkligen att ni trivs där ni är och att ni trivs med att vara hemma. Nu är klockan 9:30 och du äter förmodligen din frukost …. Ha en fortsatt fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vissa mornar är vackrare än andra helt klart. Vi har sovrummet på vid gavel så vaknar ändå av nattens ljud, men att känna vinden och ha det lite svalare kan vara en ide för heta sommarnätter. Men först får vi se om katten flyttar dit. Klockan är 9 här (är en timme efter er) och visst äter jag frukost just nu!

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilka härliga dagar, och tanken som slår mig, så vitt skilda från dagarna i ekorrhjulet här hemma innan ni flyttade ut i husbilen.
  Härligt att precis som vi pensionärer helt råda över sin tid och få en fin balans mellan arbete och avkoppling!
  Säng på balkongen låter inte fel, men naturligtvis får katten bestämma.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja verkligen stor skillnad! Då var det ett helt annat typ av liv, något vi aldrig vill tillbaka till. Ja katten får bestämma!

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Dans på köksgolvet gillar vi 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är inte fel det heller!

 7. Profilbild för Ingrid

  Det var roligt att få reda på lite om hur era dagar i Portugal förflyter.
  Det måste vara skönt så länge nätterna är så svala.
  Jag vet hur det kan vara här när vi får vad meteorologerna kallar en tropisk natt. Då kan det vara svårt att sova.
  Ha en fin tisdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De är så svala några timmar på morgonen. Det kan vara över 30 grader vid 22-tiden och sedan sjunker det långsamt tills det vänder igen när solen går upp. Men ja, det är skönt när det än så länge går ner till under 15 grader nån natt då och då.

 8. Profilbild för Ann-Louise

  Jag tycker att din dag låter som en väldigt trevlig och behaglig dag fylld av det ni trivs med att göra och fri från stress. Verkar riktigt härligt! Och vilka underbara färger på den översta bilden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt behagliga dagar, så som vi vill ha det 🙂 Tack!

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  En säng ute i den svala natten låter underbart…med myggnät så klart 😀 Vilka sköna dagar som ni själva lägger upp lite som ni vill. Att kunna mixa arbete och att bara vara i det fina och lugna – det är så livet borde vara. Förr var jag soldyrkare och skulle ha älskat klimatet hos er men tyvärr tål jag inte värmen så bra numera. Då är det ju perfekt att jag älskar mitt Jämtland och lika perfekt är det att ni får bo där ni trivs allra bäst 😀
  Härligt morgonljus i headern och jag gillar verkligen tavlan och orden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag trodde inte heller jag skulle överleva värmen här, men den är helt annorlunda än i Sverige då det är så torrt. Men visst är det varmt, fast inte klibbigt. För det hade jag inte klarat. Underbart att du befinner dig där du vill vara också!

 10. Profilbild för LillaSyster

  Ett skönt liv =) skulle passa mig också, fast jag skulle tidigare lägga måltiderna♡
  Den där sängen låter som en fantastisk idé =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Absolut ett skönt liv! Kanske kan bli en säng, katten får bestämma om den ska bo där ute eller inte först.

 11. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Jätteintressant att läsa om era dagar. Låter härligt.
  Man ska njuta av livet så gott man kan.
  Ha det skönt och njut av det goda livet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi njuter verkligen. Så vi vill ha det 🙂

 12. Profilbild för Carita

  Låter som en behaglig och lugn dag, ändå fylld av meningsfulla aktiviteter, i lagom tempo. Härligt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har mestadels lugna och sköna dagar, i lagom tempo!

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.