En vecka med svägerskan

En härlig vecka med svägerskan har vi nu haft och vår relation har fördjupats ordentligt. Så fint!

Vädret har varit det sämsta junivädret vi har upplevt sen vi flyttade hit. Inte mer än några få droppar regn, men flera dagar har varit kallare än normalt och en hel del moln har dolt vår annars normalt blått lysande himmel. Men det har i alla fall varit bra mycket bättre väder än där hon bor i Sverige.

Vi har kunnat gå i shorts & T-shirt och vi har badat, och vädret har egentligen varit perfekt för att kunna hitta på saker utan att bli alldeles svettiga. Så vi klagar inte alls.

Självfallet visade vi vår favoritplats Porto Covo, som den dagen nästan bjöd på ett stilla hav.

Men resan började ganska dåligt för Madde, för resväskan kom bort på vägen. Hon hade packat ner glutenfritt mjöl och andra saker som vi gärna tar emot från de som kommer från Sverige. Kanske tullen tog väskan, kanske någon annan tog den på bagagebandet. Oavsett så var det ju väldigt tråkigt för henne, med en del nya kläder och annat som nu är borta. För väskan har fortfarande inte kommit tillrätta.

Roger hämtade henne på flygplatsen i Faro och de åkte direkt till Mar Shopping i Loulé så hon kunde köpa lite kläder att använda under veckan. Hon har försäkringar så det blir inget ekonomiskt bortfall, men det är såklart ruskigt tråkigt ändå.

Roger har jobbat med sin familj tidigare så de har umgåtts intensivt på jobbet. Familjen har starka band och håller ihop i vått & torrt. Jag har känt mig välkommen & inkluderad som en Forsberg från dag ett. Men jag har ju inte träffat Madde lika mycket som Roger så klart, så vår relation har den här veckan fått utrymmet som behövdes för att fördjupa vår relation.

Vi har inte träffat Madde på två år, vi hälsade på henne när vi var i Sverige i april 2022. Så vi hade en del att ”avhandla” om vad som hänt i våra liv, sedan dess men också hur livet har artat sig genom åren.

Vi har också promenerat, varit vid havet, besökt en vingård, ätit glass, upptäckt en ny restaurang, ätit på våra favoritrestauranger och åkt båt till grottorna i Algarve. Och vi har självfallet ätit massor av egenodlat, badat i poolen, diskat, rensat ogräs och läst böcker. Och vilat, tagit det lugnt och bara mått gött ihop.

Att uppleva saker och skapa minnen tillsammans tycker jag är viktigt. För mig med dåligt minne behöver jag ofta något att hänga upp saker vid för att inte tappa bort dem på vägen.

Den här veckan värmer mig så gott och ni ska så klart få följa med på våra äventyr från veckan i några inlägg framöver. Men jag har även fler inlägg från Beja Airshow att publicera också.

Publicerat:

i:

36 svar till ”En vecka med svägerskan”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Finbesök =)
  Men så tråkigt att väskan försvann. Det måste ju varit någon som tagit den, kanske tagit fel väska?Men då borde man ju också lämna tillbaka den tycker jag. Tullen lämnar väl iallafall tillbaka, det som de inte ville ta….men mjöl är väl fritt att frakta i små mängder.
  Härligt att ni haft det bra ändå. Stora fina Afrikas blålilja! Ha en bra torsdag, nu mot jobbet sen vidare och äta skolavslutningstårta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt trevligt besök! Loppet är inte kört, taggen kan ha ramlat av och väskan kan stå på Lost and Found i Köpenhamn. Men det är lite pappersexercis som ska göras först. Vi håller tummarna. Gott med avslutningstårta! Ha en bra dag!

 2. Profilbild för Anette

  Vad fint att få umgås med svägerskan under en lite längre tid.
  Visst fördjupar det en relation om man gör saker tillsammans.
  Konstigt, och tråkigt, att väskan totalt försvunnit.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har varit fint och bra på alla sätt. Vi hoppas den återfinns.

 3. Profilbild för Ingrid

  Min dotter, som bott 30 år på Sicilien brukade alltid säga att hon aldrig bekymrade sig över om det blev någon period med svalare sommarväder där, för värmen kommer garanterat i juli-augusti.
  Riktigt så kan man inte säga här i Sverige. Just nu går jag och funderar på om de där två veckorna i maj/juni när vi hade så härligt sommarväder var sommaren i år???
  Ha en fin dag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag bekymrar mig inte heller, värmen kommer. Men det hade varit roligt att få visa vårt ljuvliga sommarväder 🙂 Hoppas ni får mer värme. Detsamma!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så härligt att få umgås en vecka, uppleva, ta det lugnt och bara vara med varann. Så fick ni ju visa era favoritplatser!
  Att sedan bagaget försvann är inte kul, ofta kommer det ju till rätta efter några dagar men jobbigt är det.
  Undra vad tullen sagt om de kollat väskan och hittat en rejäl förpackning ”vitt pulver”???

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har varit en jättebra vecka. De har hittat bagaget, så nu hoppas vi det kommer fram till hennes hem som det ska.

 5. Profilbild för Mamma C

  Det är så typiskt när man har besök att vädret inte leverera som det brukar göra.
  Låter som er vecka har varit toppen ändå
  Hoppas hennes väska kommer fram till slut.
  Här har bror min in gått in på sin sista vecka hos oss för denna gång.
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst har det varit en bra vecka även om vädret inte varit som det brukar. Men det har nog varit lagom varmt ändå. Väskan har hittats idag! Ni har haft mycket tid tillsammans du och brorsan! Kram

 6. Profilbild för Marianne

  Men vad jobbigt med väskan som försvann, jag tänkte direkt på Stig-Helmer 😉 Försäkring ger ju det ekonomiska värdet men det är ju inte det viktigaste tänker jag. Om jag skulle bli av med mina favoritkläder och personliga tillhörigheter? Nej jag vill inte ens tänka på det
  Ni fick en härlig vecka med många fina utflykter att lägga i minnesbanken i alla fall, och fint att ni kom varandra närmare.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var jobbigt med väskan, men den har hittats nu, när hon kommit hem 🙂 Var en mycket bra vecka. Kram

   1. Profilbild för Marianne

    Å så skönt att den kom till rätta! Hon fick ju nya kläder på kuppen så något bra kanske det var ändå 🙂
    Kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ja, hon gillar att shoppa så det gick ingen nöd på henne 🙂 Kram

 7. Profilbild för Paula Merio

  Vilken trevlig vecka ni har haft tillsammans! Ingifta släktingar väljer man ju inte själv, och man kan bara hoppas att man ska tycka om sina nya släktingar när man hittat sin kärlek. Självklart är det enklare att lära känna varandra när man bor ihop en hel vecka jämfört med om man bara träffas på familjefestligheter. Och ni två klickade, så roligt för er båda.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänker en inte väljer sina släktingar eller familj alls. Och jo, det är ju skönt om en gillar sin partners familj. Vi kom definitivt mycket närmare varandra, fint!

 8. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vad glad jag blir av att läsa om hur fint ni har haft det och om hur relationerna har stärkts. Det måste vara perfekt att umgås så tätt hos er under en vecka. Massor att hitta på men även sköna, lugna stunder vid poolen, i trädgården eller inne. Det är inte alla som kommer så bra överens med sin eller sin partners familj så det är bara att gratulera. Jag tillhör samma lyckliga skara med nära band till de mina 😀 Min svägerska och jag har också kommit väldigt nära varandra och det är jag otroligt glad för. Kanske tycker din svägerska att temperaturen har varit skönt varm meda ni är vana vid lite mer värme. Väldigt fina bilder och särskilt headern med bror och syster tillsammans på väg mot något, kanske havet 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var verkligen en perfekt vecka. Jag har förstått att du och din svägerska är goda vänner. Jag tror inte det var för kallt för Madde, hon skrattade gott åt oss när vi frös när solen var på väg ner 🙂 Ja de var på väg ner till havet i Porto Covo. Kram

 9. Profilbild för Annika

  Så roligt och fint ni har haft med Madde. Älskar sådana besök, när det känns hur en relation riktigt djupnar. Eftersom det bara var hon fick ni ju jättegott om tid att prata också. Härligt.
  Ni har gjort mycket kul tillsammans. Vädret ja, säkert rätt skönt att det inte bara gräddar ner sol och hetta nu när ni gjort så mkt.

  Men du, sååå surt med väskan. Usch usch usch.
  När jag reser har jag airtags i resväskorna. Då ser jag iaf var de är. Det är ju inte så att de kommer fram till mig snabbare på ngt sätt, men jag kan iaf se var de är och tala om det för personalen på flygplatsen. Det är nog som du tror, att ngn snott väskan. Surt, sååå surt.

  Så glad att ni hade kul och innerligt ihop. Vi har svinhett och tung fukt. Det är som du skriver i en kommande ovan att du inte behöver oroa dig för vädret, du vet att det blir varmt. Det är samma här. Det blir alltid varmt, säkert som amen i kyrkan. MEN det betyder inte att det är urtrist då det är mulet, regn och relativ kyla nästan dagligen (som det var hos mig under stora delar av maj)- Men nej, jag stressar heller aldrig över vädret. FAST jag kan gnälla över det ibland, och det FÅÅÅÅÅR vi göra! Så det så!!

  Kramar!!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det har vi! Jag gillar också när relationer djupnar och det är ju möjligt på ett annat sätt när det bara var hon, helt rätt. Fina minnen är skapade. Jag berättade om airtags och det ska hon skaffa sig till nästa resa, hon reser en del. Väskan har tydligen hittats, men den är inte hemma hos henne än.. Klart vi får gnälla på vädret ibland 🙂 Kramar!

 10. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Tråkigt, mjöl skulle jag nog inte våga packa ner i resväskan…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja men den är nu hittad igen. Har gått finfint för mig med mjöl.

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Toppen med gott slut! Morgontidningen skriver ofta om tullens arbete…

   1. Profilbild för Hanneles bokparadis
    Hanneles bokparadis

    Dessa känner du nog till (länk till restauranger via Tripadvisor)

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ja, så jag la inte med länken.

   2. Profilbild för Anna Forsberg

    Det var en lättnad att den hittades.

   3. Profilbild för Hanneles bokparadis
    Hanneles bokparadis

    glutenfria restauranger

 11. Profilbild för Susjos

  Låter som en väldigt trevlig vecka! Fint att lära känna varandra lite mer också.
  Trist med hennes väska dock, hoppas den kommer tillrätta!
  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det verkligen. Väskan är hittad. Detsamma!

 12. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Det är egentligen lite märkligt att resväskor försvinner…de borde ju verkligen inte göra det men det händer. Så tråkigt. Ser nu att väskan är hittad. Bravo! Hoppas att allt är kvar i den.
  En fin vecka har ni haft, det märks på dina ord . Underbart och även om underbart är kort så har det stor betydelse när en relation fördjupas.

  Ha en fin fredag!
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag misstänker att bagagetaggen lossnat på nåt sätt. Så den har bara stått någonstans utan att någon vetat vems det är och trots att Madde försökt få veta var den är så har ingen tagit tag i letandet. Men det är min teori, inte bekräftat 🙂 Ja det var en riktigt bra vecka. Tack detsamma, kram!

 13. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Vilken trevligt träff. Dock tråkigt med väskan. Tyvärr händer det ju då och då.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var trevligt! Och väskan är hittad, även om hon inte fått den än. Tack detsamma!

 14. Profilbild för Anni

  Det låter som att ni haft det väldigt trevligt trots väskeländet. En bra svägerska är guld värd! Min är revisor och har jobbat på Skatteverket, så du kan ana hur mycket nytta jag haft av henne genom åren som egenföretagare.
  Ser fram emot att få läsa om vad ni gjort!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en väldigt bra vecka. Vad bra kompetenser du har tillgång till via svägerskan 🙂 Kommer ett inlägg om vingården imorgon!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.