Beja Airshow, på marken

Jag är egentligen inte intresserad av flygplan, men jag ville utmana mig själv att fotografera snabbgående flygplan i luften långt bort från mig.

Beja Airshow arrangeras varje år på Beja flygplats av Portugals flygvapen, Força Aérea Portuguesa. Jag har sneglat på eventet tidigare, men först i år blev det ett besök och med fotografering i fokus.

Jag har delat upp bilderna i tre inlägg, för trots att det var första gången jag fotade så tycker jag att jag fick ut många bra bilder. Först ut blir det detta inlägg från marken, sen kommer propellerplan och jetplan i varsitt inlägg också.

Till bilderna i det här inlägget har jag inte använt teleobjektivet utan det nya zoomobjektivet. Bortsett från de två bilderna där jetplanen står ute på landningsbanan, då behövdes den långa linsen.

Så håll utkik, det kommer mer från den här roliga dagen, en upplevelse vi delade med våra goda vänner. Och här nedan är de olika flygplanen som var med i programmet i luften och på marken, även om vi inte såg alla eftersom vi inte kom förrän vid 14-tiden.

Så roligt det var, det här gör jag igen! Översta bilden har Susan tagit på mig in action. Och det var bra, för jag ser att jag behöver sänka mina axlar när jag fotograferar, inte dra upp dem till öronen 🙂

Publicerat:

i:

,

34 svar till ”Beja Airshow, på marken”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Känns som Top Gun, snart kommer Maverick och flyger förbi. Fina bilder det var ett bra objektiv du köpte =) Ha en bra dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kändes verkligen så och flera av bilderna inspirerades jag till från filmen tror jag. Tack detsamma!

 2. Profilbild för Anki
  Anki

  WOW … där hade jag gärna gjort dig sällskap! Häftig miljö och snygga bilder!
  Ha en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du är så välkommen att hänga på nästa år 🙂 Tack! Detsamma!

 3. Profilbild för Anita

  Håller med LillaSyster … kom direkt att tänka på Top Gun och Maverick. Gillas! Ser fram mot resten. Och så gillar jag bilden på dig ”in action”. Snyggt fångat med planen som kommer flygande med sina jetstrålar efter sig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt, jag tänkte på den filmen när jag fotade, så kul det gav den känslan. Ja hon fångade mig bra där Susan.

 4. Profilbild för Barbro

  Snyggt ”jobbat” Anna!
  Förstår precis varför jag gillar dina bilder.

  Jag kan tycka att det är kul att komma till olika ställen och event som kanske egentligen inte ligger inom mitt intresseområde. Att försöka hitta färg och form, vinklar och att spana in detaljer.
  I en bildserie kan det visa sig bli väldigt bra – precis som nu i ditt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Barbro! Vad fina ord, tack så mycket, det gör mig glad!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Intressanta foton, jag som älskar flygplan, alla storlekar och sorter 🚁 🛸 🛩

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt, då får du snart mer att titta på!

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Äldsta barnbarn fick helikoptertur som födelsedagspresent, och det fanns plats till mormor också 😍

 7. Profilbild för Znogge

  Jag tycker att bilderna blev jättebra och ditt nya objektiv verkar fungera bra. Jag är inte ett dugg intresserad av flygplan men Husse är så helt har jag inte kommit undan 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag blev lite intresserad nu 🙂 Tack så mycket!

 8. Profilbild för Marianne

  Ännu en trevlig dag med fin utflykt, det är alltid nyttigt att se sej själv i aktion, och jag noterade dina hörlurar direkt 🙂
  Flyguppvisningar ska jag se på TV, de är grymma piloter och det är fint att se, men ljudet…..
  Ha en fin dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja hörlurar behövs när planen sniker huvudet! Fantastiska att se vad de kan göra. Tack, kram

 9. Profilbild för Mamma C

  Superfina bilder som du tagit.
  Här hos oss har de också uppvisning varje år. Vilka konster de kan göra med planen.
  Ha en bra onsdag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Det är häftigt vad de kan göra. Detsamma, kram

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka fina bilder och som vanligt gillar jag verkligen bilderna med detaljer, kom just att tänka på att jag är dålig på att zooma in detaljer. Jag tror ditt objektiv kommer att bli så bra. Det är skoj att komma till något evenemang som egentligen inte är på ens egen hemmaplan. I förra veckan blev några från Billingens Fotoklubb inbjudna att fotografera friidrottstävlingar i Skara och det var en helt ny erfarenhet för dessa fotografer, men inte helt enkelt…. Ser fram emot fortsättningen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag ser nog på eventet annorlunda än de som är väldigt intresserade av flygplan, och de fotografer som fotar på varje flygshow vet vad de ska fota. Jag sköt liksom från höften men tycker det blev många fina bilder. Tack!

 11. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Väldigt fina foton! Du borde kanske avsluta din pensionering och börja leva som fristående fotograf ?

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Nej, då tappar jag nog intresset om jag ska börja ta betalt 🙂 Kram

 12. Profilbild för Annika

  Gillar att vi får se dig där med kameran i högsta hugg. Ditt element liksom 🙂
  Supersnygga bilder ju! Coola. Lite Top Gun feeling över dem.
  Gillar att du fotat killarna också på de sätt du gjort. Ser fram emot del 2 och 3.
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är mitt element, roligt att ha bild på det. Kul att det blev Top Gun känsla, för det försökte jag fota 🙂 Kramar!

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag gillar bilden på dig när du fotar. Det är alltid kul att se någon ”in action” och kanske var du omedveten om att du blev fotad. Bra att du fick se att du kan förbättra ergonomin lite 😀 Vad roligt att du tyckte att det var så kul och att det blev så bra bilder 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag hade ingen aning om att hon fotade. Det gav definitivt mersmak. Tack! Kram

 14. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Kul bild på dig! Du ser ut som värsta pressfotografen. Proffsiga bilder också. Såg du några svenska stridsplan? De är spridda ute i världen. Jas Gripen, Viggen & Co.

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja både Gripen och F-16, kommer i inlägget om jetplan. Kram

 15. Profilbild för Paula Merio

  Jag ser framför mig Natostyrkornas plan som är högaktuella då både Sverige och Finland blivit medlemmar. Himla fina foton, gillar att du har några människor med, de gör bilderna extra intressanta !

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Du får nog deja vu om Nato då när bilderna på jetplanen kommer 🙂 Jag brukar inte fota människor för jag tycker det är svårt och ganska integritetskränkande många gånger. Men på ett sånt här event får en vara beredd på att hamna på bild tänker jag.

 16. Profilbild för Stefan

  För att inte gilla flygplan måste jag säga att du lyckats bra med bilderna. Flyguppvisningar kan utgöra utmärkta underlag för härliga bilder.
  I Nyköping har vi Skavsta flygplats och intill det F11:a muséet. Det är ett tag sedan jag var där, men det känns som att det är dags igen. Inspirerad av bilderna ovan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Fick mersmak 🙂 Kul om jag kan inspirera till nya motiv hos dig, eller nygamla.

 17. Profilbild för Anni

  Vilket collage av fantastiska foton! Du är verkligen en duktig fotograf med öga för detaljer och komposition!

  En fråga till dig som kan detta med bloggar och hemsidor – varför måste jag alltid fylla i mina uppgifter när jag kommenterar? Kan de inte sparas från kommentar till kommentar?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Det går att ställa in att det ska sparas, men när jag gjorde det så blev det ibland fel uppgifter som sparades, så din kommentar kunde få någon annans uppgifter. Så då valde jag att stänga av det. Ledsen för det strulet för dig som kommenterar, men kände det är värre att det är fel uppgifter som sparas. Om du vill kan du istället svara på en kommentar och ref till äldre inlägg, så behöver du ju inte skriva in det mer än en gång. Öppna bloggen i två flikar och bläddra och läs i den ena och fyll på kommentaren efterhand i den andra.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.