minimalism

Enkelt med stor frihet är vår livslinje

Oavsett vilka förändringar vi gör framöver i livet så är vi övertygade om att det blir inom ramen för stor frihet.

Vi har provat flera olika livsstilar, alla har gett oss erfarenheter och värderingar som lett oss hit där vi är idag. Och när vi drömmer och pratar om framtiden har vi med oss det och låter det reflekteras i det vi resonerar kring.

Våra resor innan husbilslivet var stora pengaslukare men samtidigt en ögonöppnare för vad mycket det finns att uppleva utanför vår egna lilla låda. Nuvarande och framtida resor är enklare. Utan flyg i den mån vi kan.

Villor och lägenheter har vi renoverat, skapat de hem vi har velat ha. Ibland har det varit bra investeringar ibland inte. Men det har alltid varit bra för oss. För renoveringarna har inte varit för att tjäna pengar vid försäljning, utan för att skapa det hem vi ville ha.

Minigrisar och katt har gett oss den ovillkorliga kärleken bara djur kan ge. På grund av allergi kommer inga djur någonsin att bo inne med oss igen. Men vi drömmer ändå om att kunna ha djur nära oss, på nåt sätt.

Att odla är något som vi verkligen vill göra igen. Älskade den sysslan när vi hade stort växthus och stora odlingslådor. Att kunna få vara självförsörjande på en del av det vi äter är en dröm. Men nästa gång blir det nog i en mindre skala och definitivt av enklare karaktär.

Att bo i husbil är verkligen helt rätt för oss. Vi provade på tanken med husbilskollektiv kring Göteborg, vilket rann ut i sanden (som det blir ibland). En vacker dag blir det något annat än det vi gör just nu och exakt vad det blir har vi ingen aning om. Men vi pratar om lite olika varianter och det kommer vi berätta mer om framöver.

Oavsett kommer vår framtid vara präglad av den enkelheten vi lärt oss uppskatta så innerligt och av en stor frihet. Den minimalistiska livsstilen kommer vi inte lämna, för det känns som gjort för oss. Våra beslut och handlingar är så mycket mer medvetna, långsiktiga och enkla.

Men förändringar blir det, för det blir det alltid i vårt liv. När vet vi dock inte. Tills vidare njuter vi för fullt i vår nuvarande livsstil och vi ser fram emot att dela med oss av våra resonemang och drömmar, som alltså inte är några planer, utan bara tankar och reflektioner.

Med bilden försöker jag symbolisera enkelhet och minimalism. 

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

,

8 svar till ”Enkelt med stor frihet är vår livslinje”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Helsköna dagar ni har för er. Allt man företar sig ”kostar pengar” oaktat livsstil, husbil, villa, lägenhet etc, då fodras någon inkomst vilket skapar begränsningar oaktat livsstils val.
  HaDe bäst den sjuttonde maj ????????????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Önskar dig en skön söndag också!

 2. Profilbild för Gull-Britt Johansson
  Gull-Britt Johansson

  Önskar er en fortsatt fin söndag, i blåsten. Vi har västliga vindar 14,5-18,0 m/s å då har det mojnat något sedan imorse, rena hösten. Skönt att vara hemma.
  Hoppas Roger mår bra!
  Ha det så bra var ni än är just nu!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, usch det var starka vindar det! Det har blivit mindre blåsigt successivt under dagen. Roger mår bra och vi njuter av lite fricamping i ett par dagar.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Åker just efter er från Falköping!
  Bra med kod att scanna!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nästa gång får vi mötas 🙂

 4. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Där har ni så rätt i att allt förändras och bara man inte är orolig för det så kommer man att må bra vad det än blir. Jag har precis som ni bott runt omkring i Sverige från norr,öst,väst och syd.
  Det är bättre att leva drömmen än att bara drömma.

  Ha det så gott

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så känner vi oxå, men vissa drömmar ska nog bara vara drömmar, det gäller för oss i alla fall.

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.