Ett gäng spridda fåglar

Har tränat på fågelfotografering. Har använt flera olika objektiv, och i olika ljus. Här kommer de bilderna jag tycker blev bäst.

Provade även att fota direkt i jpg, bara för att jämföra och jag kommer inte göra det igen. Nu när jag lärt mig redigera bilderna så som jag vill ha dem, så känner jag mig för begränsad med jpg även om bilderna blir helt okej.

Jag provade med jpg för att kameran blir snabbare när jag tar många foton på raken ifall det sparas till jpg istället för raw, filerna blir mindre och tar dessutom mindre plats på minneskortet. Så det finns fördelar med jpg också. Men nej, det är inte för mig.

Den första bilden i galleriet nedan visar på ett fint fågelbo i silkeseken. I det trädet har vi en fågelholk som det bor gråsparvar i. Vilka som byggt det här boet vet jag inte, men de är så välkomna så.

Som du vet så klickar du på första bilden och bläddrar igenom dem med pilarna ifall du har en dator. och vill bilderna i större format. På mobil så visas bilderna i största formatet, så scrolla på bara.

Svalorna fotade jag i Castro Verde där de hade bosatt sig på ett hörn vid gatan där alla går. Det gäller med andra ord att inte gå inunder om en vill hålla sig ren!

Annars så är det gråsparvar, duva, storkar och turkduvor. Om du ser någon annan så säg gärna till.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Ett gäng spridda fåglar”

 1. Profilbild för Anki
  Anki

  Såå fina bilder på fåglarna Anna! Det var verkligen många svalbon på samma plats … oj!
  Jag har har aldrig fotat i raw, men har såklart läst och hört om fördelarna … får se hur jag gör om jag tar tag i saken och skaffar en ny kamera framöver.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Anki! Otroligt med svalbona, men ändå glad de får vara kvar. Att de inte rivs ner och tänker att de förstör för alla som bor och går mitt i stan.

 2. Profilbild för Ulla

  Jättefina fågelbilder! Det är verkligen inte det lättaste motivet att fota. De få fågelbilder jag har lyckats med är rena turen. Jag har inte det rätta tålamodet. 😀 Bilden på storkarna mot den blå himlen är såå fin!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Jag övar lite då och då 🙂 Glad du gillar dem, och särskilt storkarna, jag är tacksam de bor här nära oss, nu drar de snart till sommartorpet.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Så snygga foton! Jag njuter av att sitta på altanen och se fåglarna i vår lilla djungel 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja, det gör jag med, älskar att se dem – och extra krydda att se katterna göra samma sak. De lyckas sällan fånga dem, men de beskådar dem ofta.

 4. Profilbild för znogge

  Så vackra fågelbilder! Svalornas bo är speciella men nog smutsar de ner så det gäller att hålla sig på sin kant.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Jag gillar svalor, men visst smutsar de ner. Vi har tänkt försöka ordna plats att bygga bo åt dem, men inte hittat rätt plats än. Vill ju inte ha dem på huset 🙂

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Visst är det både skoj och en utmaning att fotografera fåglar och jag tycker du lyckats riktigt bra. Nog är det så att övning ger färdighet och så ska man ha lite tur också att skärpan hamnar där den ska osv.
  Svanbon kan vara ett elände, så de skräpar ner!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vad glad jag blir! Absolut är det lite tur, det gäller ju att fågeln befinner sig tillräckligt nära 🙂 Svalbon kan absolut vara ett elände, men svalorna gillar jag väldigt mycket.

 6. Profilbild för Marianne

  Häftigt foto på sparven som kliar sej 🙂 Jag som trodde att svalor ville ha avstånd till grannen, men det kanske inte gäller alla arter, dessa borde vara hussvalor eller? Turkduvor är så fina, de ser så mjuka ut att jag får lust att smeka de över ryggen. Vi har några i området på somrarna.
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, gillar den bilden också! Ja detta är hussvalor. Turkduvorna är väldigt vackra och mjuka 🙂 Kram

 7. Profilbild för Stefan

  Vad fint du lyckats fånga fågeln bakom växterna i huvudbilden. Duvan som landar och närbilden på ansiktet är andra favoriter.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, den försökte gömma sig, men det gick inte den här gången 🙂

 8. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Fina bilder, men nr 3 blir min favorit-gillar ljuset=)
  Ha en bra eftermiddag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, och så gillar du kanske blommorna i bakgrunden 🙂 Hur går det med dina påfågelblomma-frö?

 9. Profilbild för Annika

  Jättefina bilder, och jpeg denna gång för dig alltså. Det fotar jag alltid i. Har fått för mig att RAW är svårt och lite bökigt, men det är det alla gånger inte. Jag vet att du har stor frihet i redigering med RAW.
  Storkar, tror aldrig jag sett en sådan som inte är fångenskap. De är ju så coola.
  Kramar!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En del av dem är i jpg. Raw är inte bökigt, men kräver redigering, annars blir de platta. Så det handlar väl mest om intresse tänker jag. Oj, har ni storkar i fångenskap i USA? Kramar

 10. Profilbild för Kraka

  Fåglar är verkligen ett av livets glädjeämnen. Har mmängder av fåglar, men de hörs mer än syns, här vid stugan. Älskar att höra deras kvitter och andra läten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det verkligen! Sitter just nu med öppet fönster i soffan och lyssnar på gråsparvarna som bor i trädgården.

 11. Profilbild för Mamma C

  Så vackra och fina fågelbilder du knäppt.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla Carin! Kram

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Att fota i raw kanske är något jag borde lära mig. Jag testade när jag gick fotokurs men eftersom jag inte tyckte att det var kul, nu vet jag varför jag inte orkade ta in allt, så gick jag snabbt tillbaka till Jpeg. Men jag tror att de flesta riktigt duktiga fotograferna ratar Jpeg. Det kan jag förstå men för mig får det duga än så länge. Vilken tur att man kan välja nivån på sitt fotande 😀 Jag gillar alla dina bilder och det vet du redan 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Raw kräver ju redigering, så det gäller att ha intresset för det också. Eller hur, det är perfekt vi alla kan välja det vi vill och du delar jpg med många, finns även ”erkända” fotografer använder jpg istället för raw har jag förstått. Likaväl som en målare använder en smal pensel och en annan en bred. Typ. 🙂 Tack kram!

 13. Profilbild för Lillan Kind

  Så fina fågelbilder du har tagit! Jag skulle också så gärna vilja ta fågelbilder, men det är nästan lönlöst att ens försöka med min hemska mobilkamera. Förutom idag då en satte sig på min arm och vägrade lämna mig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Nä mobilkameran har jag inte lyckats fånga fåglar med. Men vad mysigt med en fågel på armen!

 14. Profilbild för Susjos

  Wow , så många svalbon! I stallet som vi var och hälsade på i , i fredags, där byggdes det också svalbon.
  Fina bilder på fåglar, svårt att få med dem på bild bara! Första bilden är verkligen fin!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt många svalbon 🙂 Det är häftigt att se dem komma med de små lerklumparna och bygga ihop sitt bo. Tack! Detsamma!

 15. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Jag Älskar fåglar! Att titta på dem och lyssna på dem. Jag är så glad att vi nu har en liten familj i vår fågelholk. När jag ser dina fina bilder blir jag väldigt sugen på att ta fram min stora systemkamera. Ja, det är nog dags för den nu när jag går på sommarlov.

  KRAM till DIG! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fåglar är verkligen så fint att se och höra. Klart du ska plocka fram systemkameran! Kram

 16. Profilbild för Marika Nilsson

  Wow vilka fina bilder! Den på svalbona gillar jag jättemycket. Ser att någon satt upp såna där äckliga grejer som ska avskräcka fåglar men att de struntar i det och bygger runt om. Fantastiskt! Förresten förstår jag inte nedsmutsningsfixeringen. I min värld är det människorna som smutsar ner något gräsligt. Plockar dagligen plast i min trädgård.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Vi har såna avskräckargrejer på vår tacknock för där trivdes duvorna och vi fick städa vår fasad jämt från fågelbajs. Vilket slösade väldigt mycket vatten. Så jag förstår om en inte vill ha fåglarna överallt. Men sen är det som du säger en massa som skräpar ner själva!

 17. Profilbild för Paula Merio

  För mig är texten du skriver till de fina bilderna hebreiska, jpeg känner jag förstås till men i övrigt är jag nollställd vad gäller fotograferingskonsten. Det skulle vara fullkomligt bortkastat med en finare mer komplicerad kamera för mig, jag håller mig till ögonblicksbilder där motivet i sig är viktigare än kvaliteten. Annars skulle jag nog få välja att sluta fota och det vill jag inte. Imponerande bobyggen av svalorna, jag är så lycklig över att jag har svalor omkring mig här i förorten, hör och ser dem varje morgon ovanför balkongen, de gör mig lycklig

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det härligt att vi alla kan göra som vi vill. Jag tycker det är allra viktigaste att fota, motivet är absolut det viktigaste. Men jag är lite mer kräsen än så idag 🙂
   Vad fint att du hör svalorna!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.