klinkers ute

Ett projekt blockerar andra projekt

Nu är det inte så att vi står sysslolösa på något sätt. Men vi väntar på att ett specifikt projekt ska bli klart innan vi kan slutföra andra påbörjade.

I listan över våra projekt står det ”pågår” på flera och det har stått så ganska länge. Anledningen är att vi påbörjat dem men inte kan avsluta dem helt förrän all klinkers är på plats på plattan runt huset. Det jobbet gör Fernando just nu. Det är ett stort jobb som är svårt på grund av storleken på våra klinker ihop med alla lutningar på golvet för vattenavrinningen och ytan är stor.

När alla klinkers är på plats och det är fogat kan vi avsluta nedan projekt:

Tvätta, putsa och måla norrgaveln

Väggen är tvättad, puts lagad och målad två gånger. Men eftersom uteduschen ska vara mot den väggen har vi inte kunnat måla klart i hörnet där kaklet ska sitta. Uteduschen behöver med andra ord göras först innan vi kan slutföra detta projektet.

Utedusch

Väggen som skyddar den som duschar mot insyn är på plats. Men för att kunna kakla hela utrymmet i uteduschen behöver golvet först vara klart.

Fixa muren på norra altanen

Muren är påbyggd, tvättad och målad. Men ska ha ett till lager med färg. Det vill vi inte måla förrän golvet är klart. För när det läggs på fix och fogas så skvätter det upp på väggen lite och därför har vi medvetet valt att ta sista lagret när golvet är klart

Göra en trappa ner mot fruktträdgården

Trappan är byggd. Men den ska beläggas med samma kakel som används till plattan. Så det gör vi först när golvet är klart.

Under tiden vi väntat på att kunna slutföra dessa projekt har vi påbörjat och avslutat andra. Därför är det så många pågående projekt i vår lista. i fall du undrat 😀

Publicerat:

i:

, ,

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Fair
07:0318:26 WET
LörSönMånTisOns
14°C / 7°C
15°C / 9°C
16°C / 3°C
16°C / 3°C
18°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.