ny port

Projekt: Ny port

Så var då äntligen vår nya port på plats. Något vi väntat på ganska länge.

Vår granne är smed och redan i mars beställde vi porten av honom. Det har dock inte varit någon brådska så han har skjutit fram det många gånger då andra mer brådskande jobb kommit och vi har inte krånglat. Den gamla fungerade hjälpligt och vi kunde vänta.

Den gamla gröna

Porten som vi nu tagit bort (och gett till Fernando så han kan sälja den och tjäna lite pengar) var rostig, ful och med krånglande funktionalitet. Porten var sned så det var svårt att både öppna, stänga och låsa. Dessutom krävdes att båda dörrarna i porten öppnades för att kunna köra ut och in bilen.

Eftersom vindar kan ta tag i portdörrarna och smälla in dem i bilen när en passerar så behövde de förankras. På ena sidan med en back med ölflaskor och på andra sidan med en kedja.

Gamla porten. Foto från mars.
Ölback som dörrstopp
Lite rostigt..

Den nya vita

Jag ville inte ha en grön port, nu när vi tagit bort allt annat grönt på huset. Bara gamla husdörren som nu är dörr till hönshuset som är grön men den är lite gömd bakom träd. Den nya har inte korrigerad plåt och jag valde att få porten rundad i överkant istället. för helt rakt kapad.

Jag ville dessutom ha en port där den ena dörren är bredare än den andra. Så vi bara behöver öppna en portdörr när vi ska ut och in med bilen. Den andra portdörren behöver bara öppnas när en större bil ska komma in. Låsanordningen är nu utmärkt och inget krånglar.

Kostnad: € 900,- ex IVA inklusive demontering av gamla porten och montering av den nya.

Porten öppen tillräckligt för att kunna köra ut och in. Med personbil.
Porten inifrån i skugga
Nyckel låsning

Färgen är sprutmålad utomhus, inte pulvermålad på fabrik. Så det är inte den finish som en kanske skulle vilja ha. Men det duger fint för oss. Den är avsevärt mycket finare och bättre än den gamla. Nu ska bara muren repareras och målas också så det blir fint även runt om porten. Men det är inte högt upp på listan ännu.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Projekt: Ny port”

  1. Profilbild för Marita
    Marita

    Snyggt blev det också ????

    1. Profilbild för Anna Forsberg

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
30°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.