Vad gör tvättmaskinen den sista minuten?

Har du också reagerat över att tvättmaskinens sista minut är väldigt lång? Jag undrar varför.

Oftast märker en kanske inte av den där sista minuten, men det blev väldigt tydligt när vi tvättade på campingar och tvättautomater. För en vill ju inte vara i vägen för den som kommer efter.

När en satt igång en maskin så får en veta att det är X antal minuter tills maskinen är färdig. Jag ställde allltid min klocka på ringning så jag inte skulle missa. Men VARJE gång fick jag vänta, i alla fall den där sista minuten. Som faktiskt tar kanske 3-4 minuter, inte alls den där minuten som står i displayen.

Varför visar displayen 1 minut när det tar flera minuter? Vad är det som gör att det inte går att ha rätt tid?

Det är exakt samma sak med vår tvättmaskin här hemma. Jag tycker det är irriterande att stå och vänta de där minuterna. Fast det är så klart inte alls viktigt, men jag är nyfiken. Och med dagens teknik så förstår jag inte problemet.

Har du svaren på mina funderingar? Kanske du också reagerat över detta oviktiga?

Publicerat:

i:

6 svar till ”Vad gör tvättmaskinen den sista minuten?”

 1. Profilbild för Lena K
  Lena K

  Hej Anna!
  Det är precis samma för mig att det är en så lååång minut när man står o väntar att få öppna tvättmaskinsluckan. Har inte tagit tiden hur lång minuten är, men nästa gång skall jag också kolla här hemma ????.

  Ser att ni varit på lite utflykter o det ser så härligt ut, underbara bilder.

  Här hemma i Sverige är det grått o trist. Inga resor inplanerade men väntar på 3:dje sprutan i början på december.

  Ha en jätte fin vecka o helg sedan!

  Hälsningar Lena K

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, vad kul att du också reagerat över den låååånga minuten.Tack, detsamma!

 2. Profilbild för AnnSofie Sniwe
  AnnSofie Sniwe

  Blev så snopen när vi köpte ny tvättmaskin (Bosch) här och den INTE har den där eländiga minuten. Skönt o slippa den faktiskt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Åh så det finns maskiner som inte har den. Härligt att höra 😀

 3. Profilbild för Chatrine

  Jag har tänkt på precis samma sak, oväntat va 🙂
  Jag gissar att det har med våra livsval att göra. Vi har valt noga vad vi gör med vårt liv, hur det ska levas. Då blir det slöseri med den tiden att vänta i onödan. Att köa är en helt annan sak, då är en inställd på att vänta en ospecificerad tid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det säkert. Men för mig är det också en tekniskt fråga. Och användarvänlighetsfråga.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.