Faluröd färg eller rosa..

Ja det beror helt enkelt på vilken kvalitet på färg en köper. Och den färgen vi köpt på Leroy har inte hållit måttet.

Vi vill ha faluröd färg runt fönster och dörrar, så vi köpte bruten färg (RAL 3009) på Leroy Merlin, bygghandelsbolaget som vi köper väldigt mycket hos.

Men redan efter ett par månader såg vi hur färgen förändrades. Både på balkongen och på framsidan av huset. Så det spelar ingen roll om det är morgonsol eller riktigt stark eftermiddagssol, färgen håller inte måttet.

Senaste strykningen av färgen från Leroy gjorde vi höstas.

För en månad sen tog jag tag i detta och kontaktade två stora färghandlare här i Portugal, CIN och Robbialac, via formulär på deras webbplatser.

CIN svarade ett par dagar senare, butiken i Beja svarade på min fråga om färg som klarar solens strålar. De har en variant av färg som de lämnar 10 års garanti på. Grymt bra!

Robbialac svarade att jag var tvungen att gå till en affär och fråga om råd där.

Så CIN blev det, när Roger var i Faro i ett ärende gick han in på CINs butik där och köpte 1 liter färg av Nováqua för ca €18,-

Nu är framsidan målad med den färgen och vi hoppas det håller bättre! Snyggt är det nu i alla fall, så vi vill det ska se ut! Balkongen blir ommålad när lusten faller på.

Publicerat:

i:

,

38 svar till ”Faluröd färg eller rosa..”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  inte lätt med färgval, vi behöver måla vart tionde år…. i Sverige är det mycket regn och kyla, annat förhållande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä det är mycket med det tekniska när det gäller färgkvaliteten. Att vi inte ville ha rosa var vi i alla fall rörande överens om 🙂

 2. Profilbild för Christina Karlsson

  Ja, det där ser ut att vara stor skillnad. Båda färgerna är iofs fina men å andra sidan så är det ju stor skillnad på faluröd och rosa….
  Hoppas att er nya färg håller vad den lovar.
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var ju just det svenska faluröda som kändes roligt att använda här i Portugal, husets färgsättning är tvärtemot svenska traditionella hus som är röda med vita knutar. Ja det hoppas vi med! Detsamma

 3. Profilbild för Anki

  Verkligen stor skillnad efter så kort tid. Hoppas den nya färgen håller vad de lovar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det hoppas vi också! Måla om var 3:e månad är ju inte kul eller vettigt.

 4. Profilbild för LillaSyster

  Håller tummarna för att färgen håller vad den lovar. Nordsjö one håller bra, men det kan ju vara knepigt att få tag i för dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det borde göra susen 🙂 Tänker att portugisisk färg är framtagen för portugisiska förhållanden, åtminstone om en köper kvalitetsfärg, som vi nu gjort.

 5. Profilbild för Ingrid

  Vi målade huset på Stenstugu ungefär vart tionde år och det var rätt lagom.
  Lycka till med den nya färgen. Hoppas att den är hållbarare!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, var 10:e år är fullt acceptabelt att måla om.

 6. Profilbild för Znogge

  Det är helt klart skillnad på färg och färg även i Sverige. Man får oftast vad man betalar för. Så bra att n hittade en färg med garanti. Att ni inte ville ha rosa förstår jag mer än väl.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det så klart, vi tänkte inte på att färg bleknar vid första inköpet. Men nu blir det förhoppningsvis bra!

 7. Profilbild för Anita

  Ja det var stor skillnad. Bra att ni hittade en färg där dom ger 10 års garanti. Snyggt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu hoppas vi det håller i många år! Kul att blanda in lite Sverige-färg 🙂

 8. Profilbild för Mamma C

  Då får vi hoppas på att denna färg håller vad den lovar.
  Ha en fin onsdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp, det hoppas vi också!

 9. Profilbild för Marianne

  Vill en ha rött, köper och målar rött ska det vara rött! Tråkigt att den först inköpta färgen inte höll sej. Lite dåligt kan en tycka att en stor färghandel som du nämner att Robbilac är, inte kunde svara eller skicka er vidare i mail eller telefon utan att ni behövde besöka en butik, där förlorade de en eventuell kund. Men nu har ni hittat rätt och det är ju huvudsaken 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt. Falurött var det vi ville ha. Ja, kasst att de inte kunde svara, håller absolut med. Men det är väl deras affärsidé att allt går via butikerna. Men det blev ju bra med CIN, tror vi 🙂

 10. Profilbild för Marianne

  Just det, den vän jag tror bodde i Vimle heter Stig Kylén han flyttade till Göteborg och gifte sej, det är efter det jag lärde känna honom, han är runt 75 år nu, det skulle ju vara roligt om du vet vem det är 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej, känner inte igen det. Kylén kanske.. nä, jag vet inte. Tänkte han kanske hade någon släkt kvar, men nä, jag känner inte Stig i alla fall 🙂

 11. Profilbild för Micke

  Svårt det där med färgval förstår jag, hoppas den nya färgen håller bättre.

  Ha en underbar eftermiddag. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var svårt att hitta rätt färgkvalitet. Att vi ville ha falurött var inte svårt att bestämma. Fin kväll!

 12. Profilbild för Kraka

  Den ”riktiga” Falu rödfärg är den mörka. Den ljusröda har sålts ett längre tag, men den är dels inte lika fin (tycker jag) dels sjangserar den snabbt, speciellt i solljus. Har målat med båda varianterna i ett tidigare liv. Nu målar jag mitt eget hus i gult. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp, det är ju den mörka vi har målat med. Här handlar det om kvaliteten på själva färgen, inte färgtonen. Gult är fint!

 13. Profilbild för Martin
  Martin

  Håller med. Cin ärväldigt bra och butikerna är superduktiga på att tipsa och ge råd. Vi väljer alltid färg från dom i vår lokala Cin butik i grannstaden Lagos numera.

  Tänkte även på ditt förra inlägg om semlan och ungarna. Så roligt att läsa om hur ägda ni är. Vi är ju lika torsk på vår Simba så bara att nicka igenkännande och småskratta åt ert beteende…och vårt….i samspelet med våra katter. Fåniga e vi…men älskar att ha vår lilla ”vildkatt” som valt oss som B&B.

  Han säger numera till genom att banka på sovrumsdörren (flugnätet nu på sommaren) ut mot terassen när han vill sova inne. När det blåser mycket eller regnar så bankas det på flugnätet eller dörren cirka kl 23.30-00.30. Sen jamas det vid ca 6 snåret och vill bli utsläppt när det är dags att kolla sina marker (…aka vår tomt) samt göra morrontoalett innan maten dukas fram. Han har en sackosäck med filt på som är hans sovplats inomhus bredvid vår säng.
  Sen står de båda brorsorna vovve & katt och äter maten bredvid varandra. Ursöta och vi står och tittar på dom med skimrande ögon och ett fånigt leende. Fjantstämpel på pannan mao. Så e det.

  Men väldigt mysigt är det att ha Pudeln Tintin och Katten Simba hos oss. Förgyller vår vardag de små kära animalerna. 🐕‍🦺🐈

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Då hoppas vi att det blir så bra som det känns! Vi är totalt ägda, verkligen! Att vara fånig och älska djuren är bara fint tycker jag. Vi är bra människor vi som gillar djur. Goa Simba och Tintin, de vet precis hur de ska göra! Ses imorgon!

 14. Profilbild för Hannas krypin

  Det var verkligen stor skillnad. Hoppas att den nya färgen håller bättre.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det hoppas vi också!

 15. Profilbild för Anita Bergglund

  Kul ide’ att måla med falurött men så tokigt att färgen inte blir vad man förväntar sig.

  Jag har alltid velat ha ett vitt hus, ett vitt med blå fönsterluckor skulle vara riktigt snyggt här på Cypern. Men, när vi köpte var hela huset nymålat i en svag gulaktig färg och fönsterluckorna, som var gröna, tog vi bort när vi satte in dubbelglasade fönster. Den där gulaktiga färgen har förföljt mig ända sen vi bodde på Malta. Gillar den inte alls men man kan ju alltid blunda, gillar och uppskattar ju så mycket annat i vårt hus och hem 😀

  Det är roligt med färg, det betyder så mycket och jag hoppas att det till slut blir som ni tänkt er.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det såg bra ut när det var nymålat i alla fall hhhaha, men det vore ju bra om färgen bestod lite längre än några månader. Nu hoppas vi det blir bra. Vårt hus hade illgula fönsterkanter och gröna fönsterluckor. Tänkte först ta bort luckorna också, men vi målade dem vita istället och det är vi glada för. De är väldigt bra att ha när det är 40 grader varmt och solen gassar… Vi har 2-glas och energiglas, men det stoppar inte värmen helt. Nu är det som vi vill med färgen, och hoppas det håller länge.

 16. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Nu hoppas vi att färgen håller sin kulör för den mörkt faluröda är så fin och den andra med en konstig rosaröd kulör är ju inte alls lika fin.
  Det är väl tyvärr som med det mesta att kvalite varierar med tillverkare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä den rosaröda är inte alls fin, blekt och ful blev den snabbt. Kvalitet är viktigt och nu hoppas vi att vi hittat rätt!

 17. Profilbild för Susjos

  Hoppas att färgen håller vad den lovar, jag gillar ju Falu rödfärg, såklart- jag är ju från Falun!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det hoppas vi med, gillar också falu rödfärg!

 18. Profilbild för Carita

  Oj, är det så att solen och värmen ställer till det?
  Stor skillnad är det ju minsann.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja solen bleker, men den nya färgen hoppas vi håller de 10 år som garantin säger.

 19. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det finns säkert ganska många som tycker om den rosa nyansen men jag tycker som du att den faluröda är väldigt snygg. Hoppas nu att den förblir faluröd men ni har ju 10 års garanti så det ska nog bli bra. Fint med det röda mot det vita 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fast om en köper en mörk faluröd så vill en ju att det ska vara det, inte rosa 🙂 Jag hoppas verkligen den håller sig röd länge. Gärna i 10 år!

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.