vimle

Vimle,Herrljunga 2007-2015

2007 lämnade vi ekorrhjulet och våra fasta jobb, flyttade till vår lilla gård i Vimle, Skölvene socken, Herrljunga kommun och startade eget företag!

Vi köpte den lilla avstyckade gården redan 2004 med planen att flytta dit så småningom, men redan 2007 lämnade vi stan för att bo på landet.

Här är alla inläggen om var jag bott hittills under mitt liv:

Längtan till Vimle fanns hos oss varje dag under veckorna och när vi åkte hem därifrån på söndagarna var det med ångest.

I Vimle blev vi medvetna om vad saker och ting kostade, våra inkomster var ljusår från (faktiskt obefintliga i början) mot vad vi tidigare hade tjänat som anställda.

Det var i Vimle vi fick uppleva det vi hoppats med flytten: att balans i livet med våra aktiva val var det som gav oss livsglädje, inte att ständigt jobba, prestera och tjäna pengar.

Jobb & skola

Kristi Himmelfärdshelgen 2007 hade vi första uppdraget för vårt glasmästeri VimleGlas AB. Roger bytte vindruta på gammal Buick. Sen rullade jobben in, både bilglas och vanligt fönsterglas arbetade vi med. Roger har jobbat som glasmästare i många år och jag skötte allt administrativt bl.a. kontakten med försäkringsbolag och kunder.

I fem år levde vi på vårt glasmästeri, vi jobbade väldigt oregelbundet och sällan 100%, precis så som vi ville. Att ha jobbet på gården var smidigt och det var underbart att vara egen, att jobba tillsammans och ta besluten tillsammans.

Jodå, det var då mitt fotointresse började

Men till slut kände jag mig lite överflödig, när system och rutiner satt som de skulle behövdes jag inte lika mycket. Så jag gick utbildning på högskolan i Borås i programmering, fotografering och fotoredigering.

Därefter började jag ta betalt för att göra webbplatser och VimleWebb blev en del i VimleGlas AB. År 2012 lyfte jag ut VimleWebb och skapade ett eget aktiebolag, tog fram en grafisk profil och jobbade med sökmotoroptimering för min sajt, då tog det ordentlig fart! Fick en hel del kunder via mitt nätverkande på Twitter. Idag funkar inte Twitter på samma sätt, det var något helt annat då.

Roger fick möjligheten att utbilda sig till apputvecklare under ett år på yrkeshögskolan i Göteborg. Hans kropp hade börjat protestera mot alla tunga lyft så att jobba med apputveckling kändes som rätt väg att gå. Vi la ner VimleGlas medan jag fortsatte med VimleWebb,

Men att skola om sig från hantverkare till programmerare var svårt. Utbildningen gick bra, men när skolan var över så förändrades förutsättningarna i programmeringen och Roger hängde inte riktigt med.

Efter att ha sökt andra typer av jobb i ett år gick han till slut tillbaka till glasmästeriarbetet igen. Hans kompetens var efterfrågad så han blev direkt anställd som bilglasmästare på Ryds Glas i Alingsås.

Fritid

Jag började blogga 29 augusti 2007! Här är mitt första inlägg 🙂 Bloggen handlade om vardagen och minigrisarna. Sen blev det odling och fotoutmaningar. Och sen blev det inlägg om digitaliseringen, appar och funktioner på nätet. Allt på olika bloggar som jag sen slog ihop till den här. Alla inlägg finns i bloggens arkiv.

När vi bodde i Vimle så ägnade jag den mesta av min lediga tid åt minigrisarna, odling, fotografering, trädgård och träning. Löpning, stavgång och styrketräning var favoritsysselsättningarna. Jag tränade dessvärre sönder mig..

Hängde också med vår guddotter, som även var vår granne. Hon kom gärna in efter skolan och satt på kontoret med mig och målade när jag jobbade.

Boendet

Under de tre år (2004-2007) som vi bara spenderade helgerna och lov i Vimle så renoverade vi. Exempelvis sattes det in ett nytt badrum och ett nytt kök, bytte alla fönster och dörrar, byggde en stor altan, la om taket, byggde en farstukvist, installerade jordvärme och byggde om en del av ladan till glasmästeri. En del tog vi in hantverkare till men mycket gjorde vi själva.

Vi köpte alltså gården redan 2004 och njöt varje minut av livet på landet trots att vi renoverade. 2007 gick flyttlasset.

Huset var byggt slutet på 1800-talet, men renoverat på 70-talet. Klätt med korrigerad plåt, vilket vi tyckte var fult, men vi tog aldrig bort det, var ju underhållsfritt.

Det stod ett garage på gårdsplanen som var i så dåligt skick att vi rev det. Behövdes inte heller eftersom vi hade en så stor lada.

Huset är på 105kvm i två plan. Ett sovrum, vardagsrum, badrum och kök i bottenvåningen (där takhöjden var 192cm), tvättstuga med groventré i utbyggnaden. På övervåningen fanns det en liten toalett och två stora sovrum samt ett allrum, som vi gjorde till ett TV-rum. Vi renoverade hela huset.

Utöver detta hus hade vi en lada på 220kvm, där vi alltså byggde om en del till glasmästeri. En annan del blev garage, en del gym och en stor del blev hem till våra 12 minigrisar. Ett litet förodlingsrum fick vi gjort iordning också.

Det finns ett litet sött hus på tomten som kallas Smedjan. Men det hann vi inte göra något med.

Ett växthus på 40 kvm byggde vi också.

Resten av tomten, totalt 5600 kvm, var trädgård, odlingsmark eller betesmark för minigrisarna (ja grisar betar också).

Något särskilt om Vimle

Det hölls sockenmästerskap i bygden och vi var med. Verkligen något speciellt och unikt för oss som kom från stan. Att i programmet för dagen lägga in tid för att gå hem och sköta om sina djur och gårdar i några timmar innan festligheterna fortsatte var också något vi tyckte var exotiskt minns jag.

Att bo på landet var underbart, vi blev väl mottagna även om de säkert ibland undrade vilka tokigheter vi ”stabor” höll på med.

Åren i Vimle var läkande. Det är helt klart den bästa plats vi bott på, i Sverige.

Vi lämnade vår gård i Vimle och flyttade till Alingsås i januari 2015, anledningarna kan du läsa om här!

Publicerat:

i:

34 svar till ”Vimle,Herrljunga 2007-2015”

 1. Profilbild för en vanlig man

  Intressant, tvära kast, många flyttar, rolig utbildning, Vimle Skölvene, vägar man ofta åkte på under dessa år. Många tankar får jag av inlägget. Det är väl så ett bra inlägg skall vara. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så jättemycket! Roligt att du gillar de här inläggen. För mig är de viktiga för helheten på bloggen, så glad jag äntligen tagit tag i att skriva dem.

 2. Profilbild för Madde

  Kul läsning. Önskade att jag vågade ”hoppa” jag med, men pga orsaker är jag så trygghetssökande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är alla olika! Trygghet behöver jag också, kanske jag hittar den på andra ställen än du gör 🙂

 3. Profilbild för znogge

  Så trevlig läsning och roligt att få veta mer om er bakgrund både när det gäller utbildning och boende.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar!

 4. Profilbild för Hannas krypin

  Vad intressant att läsa och så skoj att få veta mer kring vilka ni är och vad ni har jobbat med.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du gillade att läsa om detta!

 5. Profilbild för Anita

  Roligt med ett nytt kapitel för oss att läsa. Verkar varit ett trivsamt ställe och jag förstår att ni trivdes. Men allt har sin tid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så, allt har sin tid.

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Spännande livstidsförändringar, många tänker, få förverkligar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, vi tillhör skaran som gärna gör, inte bara tänker.

 7. Profilbild för Mamma C

  Så roligt att få läsa vad du ni gjort tidigare.
  Stället ser väldigt vackert ut.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du gillar, ja det blev en fin plats tycker vi!

 8. Profilbild för Marianne

  Vilken fin gård ni hittade! Gulligt med grisarna som ni hade, en gård utan djur är väl en halv gård, tycker jag.
  Du har flyttat mycket, precis som jag, men du har haft en stadig klippa bredvid dej.
  Min syrra sa vid ett tillfälle att jag var modig som bara tvärvände blad i livet, det stämmer bra in på dej och din Roger, ni är modiga!
  Vimle känner jag igen, jag tror jag har en vän som bott där.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi gillar att röra på oss, upptäcka nya världar av olika slag. Förändringsberoende är jag, men det behöver ju inte vara stora förändringar hela tiden. Det är de som är rädda för förändringar som tycker vi är modiga, vi själva tycker inte det 🙂 Vad kul du har en vän som bott där, tänk om vi känner samma person?

 9. Profilbild för Sina Farhat
  Sina Farhat

  Det var så trevligt att besöka Vimle på sommarna dom där åren ni arrangerade tweetupvimle!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var roligt att du hängde på Sina! Vi gillade verkligen de där träffarna.

 10. Profilbild för Ann

  Åh vad kul med en fotoutbilning, det skulle jag också kunna tänka mig 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var kul, men det känns som en evighet sen.

 11. Profilbild för Lillan Kind

  Ännu ett inlägg som jag finner otroligt inspirerande! Det här att ni hoppade av ekorrhjulet och följde eran egen väg, vilket många drömmer om men få förverkligar. Det är extra inspirerande att läsa eftersom jag känner igen mig i det du berättar. Jag och min man har också gjort förändringar i livet gång på gång av olika skäl, och själv har jag hoppat av ekorrhjulet för att se var mina vingar bär. Mina nya livsprojekt rullas ut, och saker faller på plats bit för bit. Jag blir så glad när jag läser om människor som tar tag i sina liv, och gör vad som behövs för att känna glädje och mening i tillvaron. Antingen skapar man sitt liv eller så får man passivt ta emot vad som bjuds. Det sistnämnda lockar inte mig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart att höra att du blir inspirerad! Om inte jag tar tag i mitt liv vem ska göra det då? Jag gillar (behöver) förändringar, kan inte bara ta emot vad som bjuds, det räcker inte för mig heller. Ser fram emot att läsa mer om dina nya livsprojekt.

 12. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Så intressant att få en fortsättning på er bakgrundshistoria! Det var säkert en rejäl omställning att hamna på en gård på bondvischan. Att ni nu renoverat ert hus i Portugal med både kunskap och energi får sin förklaring när vi vet att ni i princip konstant har sysslat med renovering…
  Hann aldrig kommentera dina underbara bilder på lilla kattfamiljen igår då vi haft besök av dotter Anna med sambo, så skoj.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp.. renovering har vi gjort många gånger. Det är ju så kul! Härligt med besök av Anna o Co!

 13. Profilbild för Micke

  Intressant att läsa om människors historia på detta vis, man får lite mer perspektiv även hos sig själv på något vis.
  Herrljunga besökte vi ofta när jag var liten, tror morfar hade anknytning dit om jag minns rätt, fina vyer.

  Ha nu en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du tycker det! Se där, Herrljunga är ju ofta bara en tågstation för många. Detsamma!

 14. Profilbild för Susjos

  Spännande år, och jösses vad ni fixade med hus och jobb, imponerande! Herrljunga känner t.o.m jag igen, där har vi bytt tåg på vår väg till och från nån Melodifestival deltävling 🙂 Så lite har man sett av Sverige tack vare mello!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst var det härliga år i Vimle! De mest intensiva kom i nästa boende dock.. 🙂 Kan tänka mig att mello öppnar en del nya dörrar för dig!

 15. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Det är fint att få följa er på er väg genom livet tillsammans! Mycket känner jag igen i oss, vi har liksom ni ”tagit” tag i livet, förändrat, utvecklat, studerat och så vidare, låtit livet visa vägen på något sätt.
  Du är som alltid så väl strukturerad, har ordning, allt sparat och kan visa dået och nuet så bra. Ge en helhet i bild samtidigt som du dokumenterar med ord. Jättefint att läsa det här!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Karin, glad du gillar att läsa om våra tidigare boplatser och några av händelserna på de platserna. Onsdagskram!

 16. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Så intressant att läsa om ditt liv. Speciellt också eftersom du bott i trakter som är välkända för mig.
  Det där med att hitta balans är inte alltid så lätt, men ni kom långt.
  Tack för intressant inlägg.
  Skön söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir ju lite mer intressant tänker jag när en känner igen trakterna. Ja vi har kommit långt med vår balans. Tack detsamma!

 17. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Kul att få läsa ännu mer om ditt tidigare liv och hur bra det kan vara att byta bostad, jobb och livsvillkor samtidigt. Men att du tränade sönder dig var så klart inte bra men du verkar ha återhämtat dig från det. Visst är det roligt med fina minnen från platser man har bott på och gillat 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du gillar att hänga med, snart kommer det ett om husbilslivet också.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.