Februari (Fevereiro) 2021

Vilken fantastisk månad februari blev till slut! Vi fick vårt hus och värmen kom tillbaka, grönsaker i sådd och skörd.

De första 11 dagarna av månaden februari var en lång väntan till dagen då vi fick nycklarna till vårt hus här i Portugal. Det var också ganska kallt, regnigt och blåsigt då, så allmänt trist tillvaro faktiskt.

Vädret

Samma dag som vi parkerade Vega på vår tomt så kom värmen, sköna vindar (det påverkar så klart att vi flyttade inåt land en bit och slapp havsvindarna) och sol. Det kom några regndagar, men överlag var andra halva av februari underbar även vädermässigt. Våren kom!

Socialt

Vi har träffat våra grannar, flera byinnevånare, blivit vän med borgmästaren och dessutom huserat ett gäng får i några dagar.

Vårt hus

Har berättat en del om vårt hus under februari.

Avslutade månaden med att berätta om våra tankar kring värme i huset samt varmvatten. Det är något vi snart kommer besluta om så det kommer inlägg om det framöver.

Jag fick också levererat min nya kamera som jag börjat använda lite varje dag. Sakta men säkert lär jag mig nya funktioner och tycker bilderna håller avsevärt högre kvalitet än de jag tar med telefonen. Hoppas kunna bjuda på många inlägg med bilder framöver.

Översta bilden är bladen på en beta säger min plantapp, men jag trodde det var mangold. Så jag googlade igen och då lärde jag mig att mangold är en beta 🙂

Publicerat:

i:

2 svar till ”Februari (Fevereiro) 2021”

 1. Profilbild för Sina Farhat
  Sina Farhat

  Så fint med det gröna!

  Jag ser fram emot våren här i Sverige!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Sina! Ja det gröna är hoppfullt, verkligen.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.