Fel slutsiffra i registrerings­numret!

Fel slutsiffra i registrerings­numret!

Men vad irriterande med fel slutsiffra på registreringsnumret!

Vi har fått vårt registreringsnummer och vet nu att det slutar på en 2:a. Det betyder att vi måste besiktiga bilen senast 31/3 varje år. Vilket i sin tur alltså betyder att vi måste vara i Sverige för det.

Så.. vi hade ju sagt att vi skulle vara hemma 1 april, men beroende på hur vardagarna ser ut så kommer vi alltså att vara i Sverige senast i slutet av mars. För bilbesiktning. 29 mars är sista vardagen i mars månad 2019, så vi får väl boka en besiktningstid i Skåne den fredagen så kan vi sen köra långsamt upp mot Alingsås.

Hade varit skönare om vi hade en annan månad, men nu är det som det är och det gäller att planera i god tid så vi inte missar besiktningstiden. Lägger med andra ord genast in i Asana – mitt projektverktyg & to-do – att boka besiktningstid i god tid.

Påsk och vår

Nä, bilden har inget med besiktningen att göra. Vi har ju ingen bil att fota än och hittade denna och den tycker den är fin. Ger mig känsla av vår och sommar, vilket vädret inte lyckas ge mig, och så är den påskgul. Klockren egentligen med andra ord 🙂

Nu är det snart dags. Om några dagar (på onsdag) hämtar vi FrankieBoy.

Edit: ändrade regler i maj gör att vi kan besiktiga bilen i t ex augusti innan vi åker söderöver och sen besiktiga i augusti nästa år. Roger ringde Transportstyrelsen och fick klara besked. Så ni läsare hade rätt, tack för vägledning!

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till “Fel slutsiffra i registrerings­numret!”

 1. Visst ja – mycket att tänka på. En sådan sak hade jag inte ens tänkt på om du inte nämnt det… Tur det inte var siste januari ni fick… 🙂

  Cool bild!

  • Ja det är mycket vi lär oss nu i den här processen och ja, det kunde verkligen blivit väldigt mycket sämre siffra. Visst är den, älskar den bilden, var tvungen att få med den någonstans.

 2. Eftersom vi har tunga fordon ska de besiktigas senast 12 månader efter den månad då senast föregående fullständiga kontrollbesiktning ägde rum.
  Exempel: Om du besiktar den 7 april innevarande år ska nästa kontrollbesiktning ske senast den 30 april året efter. Vill man inte besiktiga tidigt på våren (pga utlandsresa etc) kan man skjuta detta, till att exempelvis ta en extra kostnad ett år och besiktiga i augusti. Vi har funderat på det men har sista april som deadline

  När inreggas eran bil och besiktigas? Be om att den besiktigas i april, så blir det senast sista april nästa år

  • FrankieBoy är besiktigad i mars av Forsberg väl? De har ju registreringsbesiktat den…

  • Vi går inte som personbil i besiktningen, vi räknas som tungt fordon. Tyvärr 🙂

  • Ja om de redan har reg-besiktigat den, så är alternativet att antingen köra med körförbud (vilket inte jag rekommenderar…) eller att göra ännu en besiktning på sensommaren. Eller vara hemma till sista mars. Kontrollsiffran har inte längre nån betydelse – det är intervallen senast 12 månader från föregående godkända besiktning som gäller.

   • Ok, ni verkar ha koll! Om det löser sig genom att vi besiktigar ”för tidigt”, alltså bara 5 månader efter första besiktningen, och sedan senast 12 månader efter det så kan man ju styra och ställa som man vill. Vore kanon! Vi tycker vi läst och läst men inte uppfattat det så. Vi får läsa på igen! Tack för att ni hjälper oss!

 3. Om det finns möjlighet för er så går det också att vänta någon dag in i april. Då får ni iofs körförbud men bil med körförbud får köras till besiktning. Då har ni istället april som besiktningsmånad nästa gång.
  Såhär gjorde mina ägare med mig och då blev allt mycket lättare.

  • Aha! Bra tips, tack! Vi ska ta reda på all fakta i detta ärende och hitta en lösning med hjälp av alla bra tips vi fått.

Translate »