Vi bokade ett dygn på Särö hus för att fira långhelg (påsk) och min födelsedag samt för att komma ifrån vår tomma lägenhet och att njuta av god mat i härlig miljö.

Men här kommer dessvärre en rejäl sågning av Särö Hus.

Fantastiskt läge vid havet

Särö hus, hotell och restaurang, ligger precis vid havet, med en härlig utsikt över en vik. När vi kom vid 15-tiden checkade vi in och sedan gick vi ut på en promenad direkt, för att hinna njuta av solen innan det blev för kallt. Det var endast några plusgrader men det var skönt i solen som värmde underbart när vi gick runt halvön. Vi stannade ett par gånger där vi hittade platser på klipporna i lä och lät solen steka oss lite.

Särö hus Särö hus

Tillbaka på hotellet efter 1,5 timmes skön promenad satte vi oss i de inbjudande Chesterfield sofforna (som finns placerade runt hela entrévåningen) och tog en enkel fika. Det finns en fikaavdelning med te/kaffe, frukt, kakor (även glutenfria) samt nötter och torkade bär, det kostade inget utan alla gäster var fria att utnyttja detta. Man kan även sitta på innergården upptäckte vi dagen efter.. (översta bilden).

Maten på Särö hus var en stor besvikelse

När maten är så där härligt vackert upplagd så man bara måste fota! Nej, jag har ingen bild från vår middag. När maten är så där god så man efter en tugga inser att man måste rekommendera det här så man fotar för att tipsa om det på Facebook. Nej, jag har ingen bild från vår middag. När man ätit upp allt och inser att man glömde fota den ljuvliga maten. Nej, inte heller då blev det en bild. Dels för att jag inte åt upp och dels för att jag inte alls var nöjd.

Men jag fotade dukningen, för förväntan var att jag skulle bli serverad en ljuvlig 3-rätters middag.

Särö hus

Förrätten var en potatis- och purjolökssoppa, den var god! Varmrätten var fasanbröst som min man och dotter inte alls tyckte var något speciellt. Jag fick fisk eftersom jag inte äter fågel/kött, och det var en kummel. Så otroligt dåligt tillagad. Den var grynig och luktade illa. Smakade illa också och jag meddelade det när jag fick frågan om maten var god. Jag stoppade dem från att mig någon ersättningstallrik, jag hade tappat aptiten samt att jag hade ätit lite potatis och sås. Så var inte så hungrig. Siktade in mig på dessertbordet! Men det var dessvärre en stor besvikelse också, lite påskgodis och några tårtvarianter, snålt och tråkigt! Inte heller fick jag möjligheten att beställa ett till glas av vinet.

Besvikna lämnade vi restaurangen tidigt för att gå ner och utnyttja relaxavdelningen istället.

särö hus

Bild lånad från sarohus.se

Relax med sköna fotbad

Efter en eftermiddag i kalla vindar var det riktigt skönt att sätta på sig baddräkten och sjunka ner i den varma poolen. Miljön inne i relaxen är trivsam, fast det ligger handdukar slängda överallt. Omklädningsrummen var sunkiga och otroligt stökiga. Relaxavdelningen är öppen typ 7-23 så det måste städas under dagen för att det ska hållas fräscht. Frågan är om det är någon som har den uppgiften, för det var verkligen inte fräscht.

Det finns salter och aromer för sköna fotbad, så när vi lämnade relaxen var fötterna mjuka och lena och vi var skönt mosiga av allt badande.

Smutsiga rum

Vårt rum var trivsamt i inredning och färger. Det viktigaste på ett hotell är städningen tycker jag. Vi upplevde hotellet allmänt ofräscht. I vårt rum hängde det spindelnät i hörnen. I dotterns rum luktade det konstigt och det fanns levande djur där. En äcklig silverfisk I SÄNGEN! Hon fick ett nytt rum utan silverfiskar och med bättre lukt, men det var inte heller rent. Dammråttor i hörnen och spindelnät i taket. Detta la såklart en skugga över hela hotellet för oss. Så här får det inte vara. Och eftersom vi nu har erfarenhet av tre rum och alla var illa städade så konstaterar vi att det inte en tillfällighet. Städningen är verkligen inte okej på Särö hus!

Handdukarna luktade unket och badrockarna var det fullt med hål i. Sängarna är mjuka och det kändes som att de passerat sina bäst före datum. Men vi sov i alla fall hyfsat trots att våra sängar inte gick att ställa ihop och vi vaknade hungriga med en förhoppning om att frukosten skulle vara bättre än middagen.

Särö hus

Variationsrik frukost

Frukostmatsalen är samma som matsalen för middagen. Väldigt tråkigt att se att alla bord hade samma dukar som gårdagen. Alltså smutsiga med såsfläckar och mycket brödsmulor. Alla bord.

Det finns en stor variation i frukosten, känns som det borde finnas något för alla. De hade bra alternativ på bröd utan gluten. Det var inget unikt eller särskilt med frukosten. Inga lokal produkter eller fokus på eko. Bara vanlig och lite tråkig frukost. Men som sagt, mycket att välja på.

Summering om Särö hus

Vi kommer inte återkomma och vi kan inte heller rekommendera andra att besöka varken hotell eller restaurang. Det är helt enkelt alltför många saker som tar död på det som var bra. Det bästa är läget, hade varit roligt om de förvaltat det bättre.

Men å andra sidan, om man inte bor på halvdana hotell så uppskattar man ju inte heller bra hotell. Det trivsammaste hotellet vi bott på i Sverige är i Sigtuna. DET hotellet kan vi verkligen rekommendera!