sjuk-pa-riktigt

Fått en släng av nåt

Jag är astmatiker och vill därför inte få kraftiga förkylningar då de sätter sig på lungorna till slut. Och jag blir väldigt sällan sjuk, vilket jag är tacksam för.

Men ganska exakt en vecka efter att vi kom hem från Sverige kom halsont och snuva. Ingen feber, men halsen var öm och igensatt och jag hostade och snorade massor. Och snarkade. Var ganska matt, blev svettig av en kort tur i trädgården

Använder knappt min astmaspray här nere, men började direkt när jag fick ont i halsen och tog full dos varje dag för att minska risken att få ner det långt i lungorna. Men det hjälpte inte, jag kunde inte djupandas på flera dagar, utan höll andningen väldigt högt upp i lungorna. När jag drog ner luften för långt kom världens hostattack.

Detta får jag nog leva med ett tag, men jag är avsevärt mycket bättre även vad gäller andningen. På eftermiddagarna tappar jag rösten och astman bråkar lite. Men jag har hostat upp en hel del slem så hoppas jag kan ställa in astmasprayen i badrumsskåpet igen snart.

Jag har svårt att inte göra något alls, att bara sitta still hela tiden. Eftersom jag inte varit däckad av feber så kryper rastlösheten på mig. Så jag har vattnat (när det behövts, har ju regnat en del men jag har ju små krukor under plast som behöver vatten trots regn), kört med lite trimmer och lagat mat. Men vila har jag ändå gjort mycket. Läst böcker och kollat hela senaste säsongen av Trädgårdstider bland annat. Bloggat har jag också valt att göra en hel del, så tur att ombyggnationen av sajten blev klar innan – för jag blir ju så klart mosig i skallen av allt snor.

Druckit massor av svartvinbärste (som jag köpte i Sverige) och det lenar så skönt i halsen. Jag är inte som alla andra när jag blir sjuk. Vet att många tappar aptiten, men det gör inte jag. Jag äter, gärna hela tiden. Och när jag har ont i halsen vill jag äta hårda saker som river i halsen. Japp, sån är jag 🙂

Tog ett covid-test, men det var negativt. Det gladde mig! Snorandet är borta, halsontet också. Men som sagt, hostandet och astman får jag nog stå ut med ett tag till.

Publicerat:

i:

8 svar till ”Fått en släng av nåt”

 1. Profilbild för Anette

  Bäst ändå att ta det lite lugnt när man inte är frisk.
  Krya på dig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det absolut, men det är inte alltid så lätt 😀 Tack!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Långsamma rörelser och mycket vila gäller nu. Det måste vara tufft att vara astmatiker och bli förkyld. Tack och lov att du var negativ. Positivt i sammanhanget. Krya på dig och ta det varligt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag har varit rädd att få covid på grund av min astma. Och med tanke på hur en förkylning kan ställa till det i lungorna är jag mycket tacksam att jag inte fått covid. Tack!

 3. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Krya på dig Anna o hoppas du snart är helt återställd o fit for fight again! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! En dag i taget 🙂 Kram

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Min första tanke var covid och hos oss hade Lars samma symtom som jag men negativ två gånger om medans mitt test blev knallpositivt. Det må vara bonnförkylning eller covid, huvudsaken är att du mår bättre och tar det lagom lugnt.
  Kryahälsningar

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Var min första tanke också. Men den troliga källan hade inte heller covid. Jag tar det lugnt och andas så långsamt jag kan 😀 Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.