mängder av fikon

Fikon, trädleverantör och BBQ

Dags för ett inlägg med fem snabba och korta stories. Sådant som inte får ett eget inlägg men som vi ändå gärna vill berätta om.

Färdigvaccinerade

I början av augusti fick vi vår andra vaccinspruta, Pfizer. Och det har nu gått mer än två veckor sedan dess vilket gör att vi har ett vaccinpass så vi kan passera gränser och besöka restauranger etc. Fick visa det för första gången när vi besökte bekanta på en camping i Tavira. Om vi är färdigt vaccinerade är dock inte klart, kanske blir en tredje dos framöver.

Nya kategorier

Jag har skapat två nya kategorier på bloggen. ”Portugisiska” där jag samlar inlägg om min resa i att lära mig portugisiska och ”Nyheter från Portugal” där jag försöker göra inlägg varje måndag med några av föregående veckas nyheter.

Mängder med fikon

Vi plockar mängder med fikon från vårt stora fikonträd. Ändå lämnar jag mycket till fåglarna också. Behöver många roliga recept på hur jag ska förädla dem kommande år, då årets skörd blivit mycket marmelad. Har du något tips?

Denna blomklase var tung så jag skar av den och gav till grannen

Trevlig BBQ hos grannen

I lördags blev vi hembjudna till grannen som alltid har BBQ på lördagskvällar. Ett par av deras portugisiska vänner, det Waleska värdparet och vi hade ett gäng trevliga timmar på deras altan. Jag tog med mig halloumi till grillen, en vacker solros till bordet, samt lite annat smått och gott från köksträdgården. Vid 23-tiden gick vi hem i ficklampas sken.

Trädleverantör

I vinter ska vi plantera ganska många träd, främst på fältet bakom huset, men även 2-3 i trädgården. Överallt online rekommenderas att köpa träd av Viveiros Dinis i Monchique. Så vi åkte dit. Men där var det ingen som var det minsta intresserade av att sälja till oss. Till slut fick jag en folder med en lista på deras fruktträd. Nu är det ju även många andra träd vi ska ha, och jag vet ju inte ens om de har de träden då jag inte fick prata med dem. Tänkte jag får maila istället och åkte därifrån.

Varje gång vi kör till Algarve ser vi en stor plantskola i Messines, så där körde vi in sist vi var på väg hem från Leroy Merlin. Där blev vi väldigt väl mottagna, fick beskrivet hur det går till och fick också veta att de kör hem träden åt oss. Vi kommer därför att välja att köpa träden från Viveiros Do Cardal när det är dags.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Fikon, trädleverantör och BBQ”

 1. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Fikon är bara så himla goda!
  Som av en händelse såg jag på The Portugal NEWS ONLINE att dom skriver om fikon och med några recept dessutom.
  Håll tillgodo.

  Vi hörs/Urmas

 2. Profilbild för Per Lagergren
  Per Lagergren

  Hej!
  Varför inte soltorka några fikon?
  Sen så skulle jag om jag hade möjligheten plantera passionsfrukt, även om det inte är ett träd eller ens lång livstid på busken. Att plocka egna passionsfrukter i är fantastiskt gott

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har torkat fikon 🙂 Första batchen i solen, den andra oxå i solen men myrorna åt upp dem och så sen testade jag i ugnen. Passionsfrukt har jag några som jag fått av en vän, men de är fortfarande i kruka då vi inte fått klart var allt ska vara än + att det inte är en bra tid att plantera nu när det är så torrt.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.