aldi i ourique

Fler matbutiker i vår närhet

ALDI har öppnat i Ourique och snart börjar bygget av Lidl i Castro Verde.

I Ourique finns en Pingo Doce samt att det finns en mindre matbutik inne på smågatorno. Den heter Alentejano, och ingår inte i någon kedja. Vi har mest handlat på Pingo, för den andra affären har stängt mellan 13-16, vilket är då vi oftast handlar.

Butikerna kompletterar varandra och jag har hittat det glutenfria mjölet jag gillar bäst i Alentejano till exempel. De är också bra på veganska halvfabrikat. Pingo är en stor kedja så där finns det ett större utbud, men ändå saknar vi faktiskt en hel del där.

Det finns flera InterMarché butiker i orterna omkring oss, men vi gillar inte de butikerna. Det finns en Lidl i Odemira som vi ibland åker till.

För att komplettera med sånt vi saknar i butikerna nära oss har vi, när vi ändå varit i Algarve i andra ärenden, stannat på Auchan och Lidl.

Aldi i Ourique

Men nu har det alltså öppnat en ALDI-butik i Ourique. Stor och fräscht (så klart, den är ju ny!) och där finns det ett stort utbud av ostar till exempel. Toapappret känns bättre än på Pingo, så det ska vi testa. Blev glad för att det också fanns glutenfri pizza (vilket vi endast handlar på Mercadona – långt ifrån oss) och den var den näst bästa jag ätit, så stort plus för det.

Lidl i Castro Verde

Det har varit lite fram och tillbaka angående Lidl i Castro Verde, men nu är tydligen beslutet taget. Till Castro Verde åker vi gärna till marknaden (en gång per månad är den) och tandläkaren finns där också. Så framöver kommer vi alltså kunna komplettera vårt skafferi med varor från Lidl på närmare håll.

Vi gillar att ha många butiker att välja mellan, eftersom en butik aldrig klarat av att ge oss våra matvaror. Inte ens i Sverige faktiskt. Så himla krångliga är vi (eller jag ska det nog stå…).

Bilden är från när vi hade calima i Portugal, därav ljuset.

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Fler matbutiker i vår närhet”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Bra med matbutik i närheten 👍

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt bra 😀

 2. Profilbild för Mareijke #mamshlan
  Mareijke #mamshlan

  Mamma handlar mest på Aldi när dom är i Portugal. (15 år vinterhalvåret i husnil i Olhao) men vissa saker på Pingo som ligger brevid. Jag gillar Aldi. Jag tror att det bara fanns Pingo från början. Det finns även Intermatche där men den gillar inte vi heller. Lidl är också bra men den är längre ifrån campingen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra när det finns flera alternativ. Olhão har vi ännu bara passerat, nån gång stannar vi och utforskar stan!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.