Jag gör om bloggen!

Det är ett gediget arbete att göra en ny webbplats så vill flagga för att det inte kommer nya inlägg under tiden.

Det finns flera anledningar till att jag både vill och behöver göra om bloggen.

Framtidssäkra tekniken

Jag jobbar ju med WordPress i vårt företag så jag får lite panik när jag märker hur min egen blogg bara blir allt sämre rent tekniskt, både vad gäller prestation och kompatibilitet med tiilägg. Temat är onödigt avancerat och har börjat krångla mer och mer. Det är dags att byta ut det!

Eftersom WordPress nya default-tema (twenty twenty two) innehåller en byggare för att kunna ändra layouten för i princip alla delar av en sajt så vill jag testa den. Så även om det är en beta-version så hoppade jag på den direkt och kör redan så det ryker bakom kulisserna.

Eftersom det är en beta kommer jag behöva kompromissa, men jag är övertygad om att fler funktioner och valmöjligheter kommer efterhand som temat utvecklas.

Bättre i mobil

De flesta läsarna läser bloggen i mobilen. Och det nuvarande temat är inte helt optimalt för det. Finns en del förändringar jag vill göra som kräver avancerad programmering. Det är inget jag vill lägga tid och pengar på då det känns bakåtsträvande med tanke på hur temat beter sig.

Så med nya temat kommer det förhoppningsvis bli bättre även i mobilen.

Tydligare för besökare

Eftersom innehållet i bloggen svänger beroende på var jag befinner mig i livet så känns det viktigt att göra en annan typ av startsida som gör det tydligt vad som finns på bloggen samt att det blir lätt att klicka sig vidare till olika landningssidor, beroende på vad en är intresserad av att läsa. Det finns väldigt mycket innehåll som behöver struktureras upp.

Men det absolut viktigast är att mina trogna följare fortsätter att hitta det senaste snabbt och lätt.

Lättare att administrera

Idag är det segt att jobba i admin med långa laddtider. Temats byggare uppskattade jag i början men inser att ju mer jag använt den desto segare har allt blivit. Det ska ju vara härligt att skriva nya inlägg, den senare tiden har det dessvärre skuggats av väntetider.

Utvecklar på annan adress

Jag bygger om allt på en utvecklingsplats och när den är klar laddar jag upp den här.

Ni ser med andra ord bloggen som ni känner igen den under tiden

Alltid roligt med nytt

Som den förändringsberoende person jag är så gillar jag ju förändringar. Både små och stora. Och att ändra design på min blogg är lika roligt som det var att möblera om i mitt rum när jag var tonåring. Så trots att jag är begränsad i beta-versionen av nya temat så kan jag ändå leka loss lite och vara kreativ.

Färgskalan ovan är det jag är inne på just nu, men det kan ändra sig när jag väl kommit längre in i bygget.

Troligen inga nya inlägg

Under tiden jag fokuserar på det här så kommer det troligen inte komma några nya inlägg. Kanske det finns inspiration över till blogginlägg också men gissningsvis inte.

Bloggen kommer inte ligga nere, utan vara tillgänglig precis som vanligt, så du kan ju alltid roa dig med att leta fram lite gamla inlägg och läsa om vill! Kanske du hittar nåt inlägg du inte läst, eller något du vill läsa om?

Här är några inlägg som kan vara nåt att läsa i väntan på nya:

Jag var inte värd mer när jag var smal!

Jag ska bara, sen ska jag

Tack för att du har tålamodet att vänta! Förhoppningsvis har jag massor att berätta när jag är igång igen!

Publicerat:

i:

12 svar till ”Jag gör om bloggen!”

 1. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Lycka till med förändringsarbetet! Jag saknar den härligt röda soluppångsbilden på denna startsida.
  Hoppas den får en plats i nya versionen!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Den dyker säkert upp någonstans på bloggen.

 2. Profilbild för Ditte

  Lycka till! Och en process är det helt klart. Både roligt och krävande.
  För min del vet jag att antalet som läser bloggen i mobilen är ca 45%, 5% på läsplatta och 50% via datorn.
  För egen del vill jag helst läsa bloggar via datorn eftersom jag tycker bilderna då syns och framträder på ett annat sätt och en del bloggar, som inte är Wp är också knepiga att kommentera från mobilen. Det bästa med Wp är ju alla möjligheter som finns

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jätteroligt är det 🙂 Håller med om att det är roligast att läsa via datorn. Ja det finns väldigt mycket möjligheter och eftersom det är mitt jobb vill jag så klart utforska nyheten med en komplett egen byggare.

 3. Profilbild för Carolyn johnsen
  Carolyn johnsen

  Lycka till Anna. Jag ser fram emot framtida blogg artiklar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det går fint, snart är jag live igen 😀

 4. Profilbild för Nisse Hedlöf
  Nisse Hedlöf

  Hej hopp,
  Det blir spännande att följa din ”nya” sida och blogg. Lycka till Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snart är den live!

 5. Profilbild för kristina Brunbäck
  kristina Brunbäck

  Hej

  Vad roligt att hitta denna blogg, själv har vi också hus i Portugal och ska försöka oss på att börja odla under våren här. Måste hålla utkik så snart din nya blogg kommer vara uppe. Vore väldigt kul att få följa dig 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul, välkommen hit! Jag känner (kände) en Brunbäck, gamla arbetskamrater i Partille. Var i Portugal har ni hus?

 6. Profilbild för Kristina

  Kul att läsa bakgrunden. Jag håller med dig. När jag började blogga testade jag massor av plugin och bytte tema varje år. Numera försöker jag klara mig med så få plugin som möjligt och har sneglat lite på det nya default-temat. Men än så länge lägger jag mest krut på att någon gång emellanåt skriva nya blogginlägg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Bloggandet vill jag ska vara lustfyllt och det är det om tekniken är bra 😀 Lycka till med dina förändringar när du tar tag i det.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.