Jag ska bara… sen ska jag…

De där fraserna har jag använt så mycket! Inte längre, men tidigare i mitt liv. Numera gör jag oftast slag i saken direkt, eller åtminstone planerar in det.

För mig har det varit avgörande att sluta vänta på rätt tillfälle eller att något annat måste göras. eller hända. Hade jag fortsatt med det hade jag inte varit varken den jag är eller där jag är i dag.

Det kan vara mentala blockeringar, väntan på att någon annan ska göra något eller att jag själv ska göra något. Men jag har slutat vänta. För tänk om det inte blir gjort, då har jag ju väntat och skjutit upp mitt livs framfart helt i onödan.

När jag häromdagen arbetade om en av mina kunders sajter dök nedan citat upp på en av sidorna. Blir så glad när jag kan läsa min tankar i andras ord. Det var ju exakt så där det var för mig. Jag insåg till slut att allt som händer är en del av mitt liv och det finns inget att vänta på. Bara att köra på och ta aktiva beslut, det ena efter det andra. Så många jag vill.

Länge hade jag tyckt att livet var på väg att börja – det verkliga livet. Men det fanns alltid något hinder i vägen, något som måste stökas undan först, något oavslutat, en uppgift att fullgöra, en skuld att betala. Sedan skulle livet börja. Till sist dagades det för mig att dessa hinder var mitt liv.

Father Alfred d´Souza

Googlade på Father Alfred d´Souza och hittade ytterligare ett citat, på engelska, som passar mig och mina livsval alldeles förträffligt!

Happiness is a journey, not a destination. Dance as though no one is watching you. Love as though you have never been hurt before. Sing as though no one can hear you. Live as though heaven is on earth.

Finns det några välkända citat som du känner lika gärna kunde vara uttalade av dig?

Bilden är nya kottar på väg i vår superhäftiga tall (som arboristerna inte sett förut och inte kunde namnge).

Publicerat:

i:

14 svar till ”Jag ska bara… sen ska jag…”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst,det är lika bra att köra på och inte invänta tillfället!

  Glad Påsk på er…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, då kanske tillfället försvinner ju!

 2. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Det finns många förnuftiga, kloka och ibland även roliga citat. Min bror var väldigt duktig på att hitta på nya sådana. Han sa väldigt ofta att ”varför ska man skjuta upp något till morgondagen som man kan få någon annan att göra åt sig idag”. Han blev med åren ganska korpulent och sa då att han hade ”passerat smärtgränsen”. När man blir äldre så får man ofta problem med att komma ihåg saker. Lasse sa ofta att han hade ett väldigt bra minne. Han sa att ”han inte mindes mycket, men det han mindes det mindes han mycket bra.
  Själv är jag inte så mycket för motion och gillar inte alls att ”lägga benen på ryggen”. Speciellt inte då jag äter fisk!
  Ha en bra dag där nere.
  Urmas

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja din bror verkar ha kommit på många citat 🙂 Ha en fin dag du med!

 3. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Har du funderat på att odla dill? Jag har hört att resultatet inte blir så bra då dillen växer för snabbt i värmen. Men det går faktiskt att beställa färsk dill på Pingo Doce. Inte som svensk men den duger till det mesta ändå. Om du kommer att odla så får du en stående beställning från mig!
  Urmas

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej det har jag inte funderat på eftersom vi inte äter dill särskilt mkt. Men har utmanats förut och kanske jag gör ett försök.

 4. Profilbild för gunilla lundbom
  gunilla lundbom

  Älskar Kristina Lugns: en del oroar sig i onödan. Det gör inte jag, jag gläder mig i onödan istället!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mycket bra citat! Tack 🙂

 5. Profilbild för Anneli

  Citatet är ju helt underbart! Kopierar det! Snor det helt enkelt…….????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det gör du helt rätt i!

 6. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Ett tips!

  Har hört honom i Sommar-programmen samt i andra intervjuer med honom. Han ändrade sitt liv oerhört och delar ödmjukt med sig av sina erfarenheter. Han senaste bok ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk” är en mycket fängslande bok med innehåll som nog skulle intressera dig.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Känner till honom redan, tack!

 7. Profilbild för Tommy Andersson
  Tommy Andersson

  Här kommer ett som jag skulle kunnat skrivit själv. ” Happiness we can only find in ourselves , it is a waste of time to seek for it from others, few have any to spare” .

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ett mycket bra citat! Tack!

Väderprognos

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
07:0018:28 WET
MånTisOnsTorFre
16°C / 4°C
16°C / 2°C
17°C / 8°C
14°C / 7°C
14°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.