Hylla och glugg

Från början var vi inställda att riva väggen mellan hall och vardagsrum, för att få en större öppen planlösning. Men vi ändrade oss.

När tanken var en pelletskamin kändes det viktigt att ha så öppet som möjligt så värmen från kaminen kunde spridas in i sovrummen och badrummet också.

Men när vi bestämt oss för element i alla rum så kändes det inte längre så aktuellt att riva väggen. Rummen är ju ganska små och det är redan öppet in till köket. Då bestämde vi oss för en hylla i väggen istället!

Vi har inte mycket inredningsprylar, men vi har lite glaskonst som är vackrast om ljuset kan lysa igenom. Dessutom är det något som helst ska stå skyddat så det inte faller i golvet och någon skadar sig på glasskärvor. Med en hylla i väggen så får vi förhoppningsvis perfekt plats för de små skulpturerna och dessutom ger det nog hela huset ett annat ljusflöde.

När en kommer in genom ytterdörren kan en dessutom ana köket genom den där gluggen.

I går öppnade vi upp gluggen, passar på att göra allt arbete som dammar och stökar ner på en gång nu. Vinkelslip, slägga och stenmejsel användes, men också dammsugaren för att få upp det värsta dammet direkt när vinkelslipen kapade i väggen. Vi skulle gjort den lite bredare, men ett armeringsjärn satte stopp för det, så det spåret får vi spackla igen.

Nästa steg är att mura och måla så det blir fint, men det är ingen brådska. Kanske en stenskiva i botten av gluggen, vi får se. Och det får ni också när det är färdigt!

Och där blev det en ny kategori, Inredning 🙂

Publicerat:

i:

2 svar till ”Hylla och glugg”

  1. Profilbild för Pia
    Pia

    Vill bara säga, så roligt det är att få följa er!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Så roligt att du följer 😀

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.