Nu är ändringarna live!

Sådär, då har jag nu äntligen fått den nya bloggen så klar att jag vill gå live!

Det kommer säkerligen både rättningar och justeringar framöver. Ser du något som verkar konstigt får du väldigt gärna meddela mig!

Förändringar

Mestadels är det tekniska förändringar som var anledningen. Men när jag ändå gör nytt vill jag testa ny design också. Strukturen på innehållet är densamma men jag har valt att vissa den lite annorlunda när jag nu byggt en annan layout.

Nytt tema

Det är i tema och plugin som tekniken finns (utöver det som är på servernivå). Därför var det viktigt att byta temat och framtidssäkra sajten då det börjat krångla. För mig har det varit en intensiv process, men samtidigt väldigt lärorikt då jag nu har bättre förståelse för hur ”Twenty Twenty two” temat från WordPress är uppbyggt. Det är jag övertygad om att jag har användning för framöver i mitt arbete! Att bygga bloggen på ett default-tema från WordPress känns helt rätt.

Annan design

Med nytt tema blir det automatiskt ny design.

Den röda färgen är viktig för mig, jag älskar den djupröda kulören. Det är dessutom färgen på vårt hus ”knutar” efter renoveringen. Och det är en av färgerna i Portugisiska flaggan (inte så djupröd dock). Så jag tycker det håller ihop det jag bloggar om.

Den gula signalerar solen och värmen vi upplever så mycket av i vårt nya hemland. Om du såg det förra inlägget där jag berättade att jag ska göra om så ser du att den gula ersätter den guldiga som jag först trodde jag ville ha.

Tydligare startsida

Eftersom det kommer en del nya besökare vill jag även de ska veta var de hamnat. Därför har jag gjort en startsida som blir som en översikt med länkar till innehållet. Som trogen besökare så ser du alltid de tre senaste inläggen på startsidan och du kan fortfarande prenumerera på inlägg via pop-up fönstret (på söndag får alla prenumeranter se om det funkar som det ska efter ombyggnationen).

Enklare navigering

Menyn innehåller mycket färre knappar, den förra var alldeles för lång, särskilt i mobilen. Med landningsidor har jag istället gjort så det blir tydligare att hitta det du förhoppningsvis vill läsa om. Dessutom länkar jag mellan landningssidorna (där så är möjligt).

Bättre sökfunktion

Längst ner på alla sidor finns en sökfunktion där du kan filtrera på kategorier eller skriva ett sökord. Funktionen är ett plugin som heter VK Search, men dessvärre får den vara på svengelska tills (och om) jag hittar en lösning för översättningen.

Stilrenare layout

Sidofältet är helt borta på nya bloggen, men funktionerna som fanns där finns fortfarande. Arkiv har en egen flik i menyn och Instagram (med större bilder) och sök ligger i sidfoten och syns därmed på varje sida.

Bättre i mobil

Navigeringen är bättre i mobil, men även bilder kommer mer till sin rätt. Jag nyttjar skärmens bredd mer och det känns enklare och tydligare att läsa inläggen.

Behövs lite nya bilder

På landningssidorna behöver jag göra nya bilder. Jag har använt de som redan fanns på sajten och de är inte breda nog. Men det gör jag en annan dag.

Jag hoppas du uppskattar förändringen och lättare hittar det du vill läsa om.

Publicerat:

i:

8 svar till ”Nu är ändringarna live!”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Hej Anna!
  Vilken fin blogg du har utvecklat!
  Så småningom, när andan faller på och orken/energin finns så ska jag förändra min också, funderar under tiden…:)
  Hit tittar jag in igen, tänker följa dig på din väg!
  Önskar en skön helg/ Feliz Páscoa!

  Karin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Funderarprocessen kan vara lika rolig den, lycka till! Följer dig med, roligt att få se så mkt från Madeira.

 2. Profilbild för Carin
  Carin

  Får jag önska en funktion på nya sidan?
  Tycker nämligen om att läsa kommentarer och dina svar på gamla inlägg… 🙂 Skulle därför uppskatta om jag kunde komma direkt till kommentarena som hos bloggspot.com / Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så klart du får önska! Jag gissar du menar på sidan /bloggen/ och att där det står datum och kategorier till ex även finnas en länk direkt till kommentarerna för det inlägget? Jag har inte sett den möjligheten, men noterar ner det för att kika på det. Tack för input!

 3. Profilbild för Ditte

  Grattis! Så fint och överskådligt det blev med din nya design. Och du har ju även kunskapen om att veta hur du ska göra för att få det som du vill.
  Och visst är WP bra med många olika teman och alternativ till design.
  Jag läser ju helst bloggar på datorn men visst är det viktigt att bloggen laddar snabbt på mobilen och att den där också är överskådlig.
  Extra bra tycker jag det är med sökfunktionen och man kan se tre olika inlägg på startsidan. Men allt känns bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för hejaren Ditte! Jag läser också helst på datorn, av samma anledningar som du skrev om tidigare. Att kommentera på blogspot till ex är ju stört omöjligt på mobilen.

 4. Profilbild för steinar nilsen
  steinar nilsen

  vill passa på å ØNSKE DERE en GOD o GLAD påskehelg🐣
  beste hilsen Steinar

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Steinar! Detsamma önskar vi dig.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.