Jobb & familj i Sverige

Sent i tisdags kväll kom vi hem från en vecka i Sverige. En vecka med jobb och häng med de närmaste.

Vi hade inte tänkt att åka till Sverige nu på våren utan först i augusti tidigast. Men vi hade behov av att göra några ärenden för jobbets räkning (svenskt företag med svenska kunder) och längtan efter att få krama dottern var enormt stark.

Så vi bokade in en 8 dagars resa, där vi fokuserade på jobb, dotter och svärson samt Rogers föräldrar.

Eländigt aprilväder

Vädret var väldigt kallt, vi höll oss inne mest hela tiden. Men vi hade en del turer att göra med hyrbilen, så genom snö och regn for vi. Men sista dagarna var det i alla fall sol, men iskalla vindar.

Blött och grått

I kartonger som vi packade upp i vår förvaring hittade jag en ull-kappa jag sparat och den kom väl till pass!

Vi packade en flyttkartong med tavlor och annat som vi ännu inte fått nerskickat och det kommer att hämtas upp i slutet av april av Djuvfeldts Transport. Då blir det julafton igen, för jag har redan glömt vad det var vi packade ner.

Vi reste endast med varsin datorryggsäck, för i förrådet i Sverige stod våra resväskor. De packades fulla med sånt vi shoppat som vi inte har tillgång till här i Portugal: snus, svenska ”riktiga” böcker, pizzakrydda, belugalinser, pepparmix, kalvbuljong, svampbuljong, florsocker (finns men är dyrt), lösgodis, Ahlgrens bilar bland annat. Så på hemvägen var det tung packning.

Det blir några inlägg om hotell och flyg, men våra goa möten med våra nära behåller vi för oss själva.

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Jobb & familj i Sverige”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Brrr…det ser inte särskilt vänligt ut det nordiska vädret.
  Vi har barnen med familjer i Sverige så vi vet förstås att de har haft vinter där långt in i april, även om mars var vårligare. Aprilväder är aprilväder.
  Fint för er att ha kappsäckar fyllda med önskvärt ”godis” av olika slag och en yllekappa är inte att förakta ens vintertid i Portugal.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej vädret var inte alls välkomnande, det var faktiskt jobbigt då vi ju är vana vid helt annat klimat numera. Men som du säger aprilväder är ju aprilväder och i Sverige är det ju aldrig vädret pålitligt 🙂

   PS. Jag har lagt till din blogg på min länklistan (se under arkiv)

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.