Inte ens en cliffhanger kan vi bjuda på, för följetongen om våra sängar är slut. Det här är det sista avsnittet.

FrankieBoy har dessvärre ända sedan början varit utrustad med för dåliga madrasser. Extremt dåliga för att vara ärlig. Två månader har räckt för att madrasserna ska bli som hängmattor.

Vi har fått nya madrasser tre gånger under de 2,5 år som vi bott i husbilen och har bloggat om problemen, du kan läsa en sammanfattning på vad som hänt hittills i det här inlägget.

De sista madrasserna

I juni fick vi nya madrasser igen, och ganska snabbt märkte vi att de gav med sig också. Så vi drev saken vidare, den här gången blev Forsbergs garantiansvarige involverad. Han lovade att de internt skulle se över en lösning och även prata med Frankia. Vecka 34 skulle de återkoppla.

I onsdags ringde jag och undrade vilken vecka det var i hans kalender, för vecka 34 hade passerat i vår. Jag fick ingen ursäkt för att det dröjt, dessutom fick jag beskedet att läget var oförändrat. Internt arbete var gjort, vad som sagts/bestämts vet vi inte, men ingen har hört av sig till oss. Kanske för att ingen ville vara budbäraren. Jag vet inte.

Jag berättade att madrasserna inte blivit ytterligare sämre (än) under sommaren men att vi tror att ribborna under tagit skada av att ha haft dåliga madrasser i 2,5 år. Det har vi sagt flera gånger men det har vispats bort tidigare och det gjordes igen. Han nämnde att de skulle kunna provtrycka ribborna, men det sades i förbigående och var inget som egentligen erbjöds. Jag lämnade många stunder av total tystnad i telefonen för att ge möjlighet för honom att verkligen möta oss i detta. Men nej, det finns inte mer de kan göra.

Det sades uttryckligen att vi som bor heltid i bilen inte kan räkna med madrasser som håller. Det klingar illa med det som sades när bilen såldes, då vi sedan dag 1 sagt att vi ska bo på heltid i bilen.

Nu står vi här, snopna av att sista avsnittet inte fick ett lyckligt slut. Besvikna över att ingen berättade för oss utan att vi fick jaga fram informationen. Garantin är slut och vi får acceptera läget.

Om och när de här madrasserna slutar vara sköna (vi är inte där än, de här funkar bäst av alla vi fått) så får vi själva bekosta nya. Och vi lär definitivt inte köpa dem av Frankia!

/Anna & Roger