Det är väldigt långt kvar tills vi ska åka, känns det som. Men vi har i alla fall påbörjat planeringen för vår rutt till Portugal.

Vårt mål är att köra 40-60 mil per dag, lite beroende på dagsform, boplatser och väder. Vi är så klart ivriga att komma ner men vi har inte bråttom. Den 28 september är planen att vi rullar ut från Malmö över Öresundsbron.

Tyskland

Vi kör ner till Flensburg utan att använda några färjor och har inte tänkt stanna i Danmark annat än för att sträcka på benen och äta. I Flensburg brukar vi sova gott, vilket kan behövas innan nästa dagsetapp.

Tanken är att vi ska åka via Hamburg den här gången, och det lär ju ta sin lilla tid att passera alla vägarbeten och all trafik. Så därför har vi inte något annat mål än att komma förbi den flaskhalsen på vår andra resdag. Vi kommer köra motorvägar i Tyskland och vi kör söderut på A1:an från Hamburg och stannar där vi hittar en skön plats för natten, kanske Sittensen, kanske nån annanstans.

Innan vi lämnar Tyskland vill vi stanna i Aachen, kanske det blir två nätter där då vi har förstått att det är en sevärd plats och den står med på vår bucket list. Där kan vi även passa på att fylla och tömma våra tankar och kanske köpa lite glutenfritt som Tyskland är så bra på.

Frankrike

Passerar Belgien på E25 utan någon övernattning, men kanske vi stannar på nån fin plats för att röra på kropparna lite.

I Frankrike tänker vi undvika motorvägar den här gången, trots alla rondeller är det väldigt tråkigt med de raka motorvägarna och eftersom vi vill njuta av resan och passa på att se lite genom bilrutorna så blir det mindre motorväg.

2-3 övernattningar i Frankrike, den första kanske blir nånstans runt Sens, sen siktar vi in oss på Oradour-sur-Glane. Det ligger bra till för vår rutt och vi vill uppleva den platsen. Dessutom blir det kanske ett stop på Château Gerbaud som också står med på vår bucket list för Frankrike, även om vi troligen inte kommer gå in på grund av corona, så vill vi ändå se slottet utifrån och att inte köra så långt en dag kan vara skönt.

När vi närmar oss Bayonne kör vi upp på motorvägen och åker snabbaste och smidigaste vägen över Pyreneerna med siktet inställt på Palencia.

Spanien

I Spanien stannar vi bara en natt, och vi tänkte använda tipset vi fått av vår vän Peter. Att besöka Palencia. Men det är bara om vi orkar och vill köra de 60 mil som den etappen skulle bli från Château Gerbaud. Annars stannar vi tidigare i Spanien och tar Palencia en annan gång.

spanien husbilstur

Vanlig vy utmed vägarna i Spanien.

Portugal

Vi kommer in i Portugal vid Vilar Formoso och exakt vart vi tar vägen då är inte klart. Men antingen kör vi ut till västkusten och börjar vår markletning direkt, eller så besöker vi ett svenskt par vi fått kontakt med via vår andra blogg TinyHouse i Portugal.

Men så här ser i alla fall planen ut för vår rutt mot Portugal, beräknar med andra ord att rulla in över landsgränsen mellan Spanien och Portugal den 6 oktober. Men det kan så klart bli både tidigare och senare 🙂

Översta bilden är från oktober 2018 då vi passerade Pyreneerna söderut, men då åkte direkt bort mot Medelhavet. Finns så klart inlägg med bilder från den turen att kolla in!

/Anna & Roger