setubal

Portugals västkust

Exakt var vi vill köpa mark har vi inte klart för oss. Men västkusten är där vi letar.

Västkusten

Vi vill bo på västkusten och så nära Atlanten som vi har råd med. Men kuststräckan är lång och denna karta från Wikipedia tycker vi är tydlig! Under kartan berättar vi vad vi känner till om de olika områdena.

Faro & Beja

Faro är det varmaste och mest turistiska distriktet. Inte alls för oss att bo i, särskilt inte sydkusten. Västkusten i dessa två distrikt är däremot intressant för oss.

Det finns anledning att utforska lite mer och se om vi kan hitta områden vi skulle vilja bo i. Har siktet inställt på att besöka Vale de Telha (halvö i Aljezur) men där är det byggstopp tills vidare så det blir nog inget markköp där, men vi vill se området i alla fall.

Setúbal

Detta distriktet är det vi hängt i mest. Allra längst ner i söder, nära gränsen till Beja, ligger Porto Covo. Det lilla samhället som tagit oss med storm. Hittar vi mark med eller utan en ruin där så vet vi att vi kommer trivas.

Porto Covo

Den halvmåneformade kustremsan norr om Sines är en enda lång sandstrand med lite laguner och massor av tallar har vi hört. Vi som vill ha lite klippor nära oss har inte fokuserat på den delen. Än. Självklart ska vi kolla in lite mer.

Vid det lilla innanhavet ligger staden Setúbal på den lilla sydkusten, där vi spenderat flera veckor varje år. Sesimbra ligger lite längre västerut och där finns härliga nationalparken Arrábida. Västkusten där, söder om Lissabon, har vi kört runt lite och det är fint, men troligen för nära huvudstaden för att ge oss det lugn vi söker.

Lissabon

På kustremsan väster och norr om Lissabon ligger väldigt populära samhällen, Cascais och Ericeira till exempel. Där ligger också Sintras nationalpark. Det är inte områden vi tror är rätt för oss heller, för nära huvudstaden. Dessutom inte inom vår budget är vi ganska övertygade om. Men det är väldigt vackert, dramatiskt och häftigt att besöka!

Cascais

Leira

Norra delen av Lissabons kust samt distriktet Leira är däremot väldigt intressant. Här känns det som att det finns vad vi söker. Men vi har bara spenderat tid i Peniche (den spetsiga halvön längst i söder av Leiradistriktet) och Foz do Arelho (några få mil norr om Peniche). Så i detta distriktet har vi väldigt mycket kvar att se och känna in.

Edit:
-> Nu har vi kollat in Leira och det är inte för oss.
-> Peniche har väldigt hög luftfuktighet

Coimbra

Detta är nog det nordligaste distriktet vi kan tänka oss. Och det är ganska outforskat av oss. Vi har hängt i Costa Lavos i några dagar och städat stranden, men annars har vi bara passerat.

Edit:
Väldigt mycket skog i de områden vi körde. För kallt och fuktigt tror vi.

När vi kommer till Portugal i oktober så kör vi ut till västkusten och påbörjar det konkreta letandet av mark och trivsamma platser att bo på.

Det finns länkar och bilder från Portugal på vår blogg Bo i husbil

Översta bilden är från Setúbal

Publicerat:

i:

2 svar till ”Portugals västkust”

  1. Profilbild för Gunnel
    Gunnel

    Vilken spännande skattjakt ni har framför er! Önskar er verkligen Lycka till o är säker på att ni finner rätt plats.

    1. Profilbild för Anna

      Tack Gunnel! Ja det är verkligen ett skattjakt, tack för det ordet 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.