Det är en kul fördel med att det är lyhört i bilen – vi hör mycket av det som sägs av de som passerar!

Ibland känns det som vi bor i en plåtlåda eller skokartong. Eller kanske en hummer-/kräftbur. Andra husbilsfolk känner ju till lyhördheten så dessa kommentarer är garanterat från personer som inte själva har en husbil. Tänker det kanske märks på ordvalen.

Jag skulle aldrig köpa en husbil. De kostar ju 1,5 miljon. Ja ja det är deras hjärtan.

En sen sommarkväll i Apelviken, vi stod med ”rumpan” mot vägen och det var massor av folk i rörelse. Denna kommentar gav oss en bekräftelse på att det finns så mycket fördomar om hur folk väljer att leva sina liv. Att andras val sätts i relation till sina egna förutsättningar.

Kolla in de där stålbenen, de kan lätt gå av och då går hela bilen sönder.

Vi hade nyligen satt på våra hydrauliska stödben när vi hängde på Öckerös B-plan. Där lutar det kraftigt så våra framdäck hängde i luften i ett par dagar. Denna kommentar kom från en person som gick på bryggan framför bilen, pekade på våra stödben och sa så till sin kompis. Vi skrattade gott inne i bilen!

Vilka knasbollar som har en QR-kod på husbilen.

Ett barn sa detta när vi stod i Lundåkrahamnen. Och det kan en så klart tycka. Men det som gjorde oss förundrade var att pappan (?) bekräftade barnens kommentar. Att utifrån en bildekoration bedöma personer är inte okej, vilket den vuxna borde sagt till barnet. Tycker vi.

De skulle ju kunna parkera lite närmare varann.

Återigen i Apelviken, Varberg, där det är tydligt uppmärkt var en ska stå. Men den som passerade hade nog ingen aning om vad som gäller på en ställplats.

De som har husbil gör inget annat än sitter utanför bilen.

Detta sas av en person i en båt som passerade framför oss i Hälsö Hamn. Så många tankar kom när jag hörde detta. Men mest fascineras jag av hur de kan bedöma vad vi gör och inte gör, beroende på vad de ser från sin båt under de 3 minuter när de passerar.

Det är kul att höra andras dialoger men det är också skrämmande att höra hur illa vi pratar om varandra.

/Anna & Roger