För mycket folk

Vi håller oss hemmavid hela augusti tror jag. Har inget behov av att trängas med andra och inte heller stå i bilköer eller jaga parkering.

När vi var i Algarve i mitten av juli så var det så mycket bilar på flera ställen så vi hamnade i kö. Inte som pendlarköerna i Sverige, men ändå. Kö. Det var fulla parkeringsplatser och människor överallt. Kändes det som.

Bilar

På vägarna här omkring oss i byarna runt Ourique ser vi knappt några bilar. Inne i ”stan” finns de så klart. När vi kör IC1 söderut så blir det också fler och fler ju närmare Algarve vi kommer. Här i utkanten av vår lilla by kan vi oftast promenera på bilvägarna utan att vi ser en enda bil. Och på vår väg kör det 3 bilar per dag, typ. Det gillar vi!

Semestertider

Semestrarna drar igång. Så nu är det inte bara turister vid havet utan även portugiserna själva som nu äntligen kan njuta av sina vackra kuster efter nästan ett helt års hårt arbete utan vila.

Men vi trängs inte med dem. Vi njuter av havet när det är tomt på stränderna. Att bada i havet på sommaren är så klart fantastiskt och något jag verkligen uppskattar. Men jag gillar inte allt folk.

Häst på stranden
Älskar stranden när vi delar den med djuren! Tarifa, Spanien, arkivbild.
Husbilar och vans parkerar överallt, följer inte reglerna och det irriterar mig.

Jag tror att åren i husbil har förändrat mig för alltid vad gäller andra människor. Då hade vi folk omkring oss i princip jämt. Idag undviker jag folk. Inte så att jag inte kan flyga, handla eller röra mig bland en massa människor. Men jag gillar det inte, jag väljer annat, när jag kan.

Och det är ytterligare en anledning till att jag älskar vår pool. Jag behöver inte åka till havet för att svalka mig på sommaren. Havet finns kvar där och väntar på mig, jag kommer en annan dag. En annan årstid.

Översta bilden är från en lekdag på Portugals västkust i januari 2020. En sån vill jag ha snart igen, med vår bodyboard som stått i garderoben alldeles för länge.

Publicerat:

i:

36 svar till ”För mycket folk”

 1. Profilbild för Susjos

  Håller med dig, för mycket folk är bara jobbigt, att ligga på stranden tätt med andra som i en sardinburk går helt bort. Bilköer och jaga parkering är inte heller roligt. Just ja, nu när augusti kommer så börjar semestern för de som bor vid medelhavet ja, och för mej med!
  Dock ser vädret ut att fortsätta vara ostadigt här i Sverige….men ovanligt varm vid medelhavet….suck!
  Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Även i Portugal är det semestertider i augusti, men så kommer ju många hit från ex. Spanien också. Tråkigt med fortsatt ostadigt väder, vi har kallare än vanligt och det blåser från norr. Men vi får nog vår beskärda del av hetta snart också..

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  som tur så har vi fantastiska bussförbindelser, slipper jaga P-platser 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju toppen!

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   och promenad- och cykelväg till havet 🙂

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vi förstår er precis! För någon vecka sedan var vi ute med husbilen i Östergötland och möttes av fyllda Ställplatser och massor med folk. Vi brukar helst inte vara ute då vi dom kan välja när vi ska åka. Ett par tidigare år har vi gjort en liten golfturne i juli. Det går bra för då har man en husbilsplats och det är ingen trängsel.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Golfbanorna har ju bra ställplatser, vi stod ofta där fast vi inte golfade 🙂 Den miljön passade oss bra!

 4. Profilbild för Madde

  Är en storstadsmänniska. Blir mest stressad av att det är för lugnt, Måste se folk, men däremot inte trängsel. Vi har som oftast semester i slutet på augusti och då är det väldigt lugnt här hemma.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att läsa om våra olikheter Madde. Augustisemester tyckte jag också om.

 5. Profilbild för Mamma C

  Åker vi till havet så åker vi till stränder där det inte är så mycket turister på. Men i år har vi inte varit iväg en gång ännu för att bada. Det beror på att vi fått Ixa och hon gillar inte att åka bil. Men vi tränar på det och det har blivit lite bättre.
  Ha en fin söndag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det finns tider för allt och nu är Ixa ert huvudfokus så klart. Havet finns kvar! Detamma!

 6. Profilbild för Marianne

  Jag håller med dej, värst är trafiken enligt mej, att leta parkeringsplats fick jag nog av de gånger jag kört i Stockholm och fy farao för att sitta i bilkö. Att vara på stranden när det är så tätt mellan filtarna att det knappt går att komma fram avstår jag mer än gärna, då åker jag bara ner och badar en snabbis, fördelen med att ha nära! Men du har ännu närmare nu till din pool 🙂
  Nu ser jag ändå lite positivt på trängseln här dessa veckor, utan turisterna skulle många näringsidkare bli av med sitt levebröd.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen visst är det viktigt med turismen och vi uppskattar ju matutbudet som finns i Algarve. Men vi väljer att inte åka dit nu när det är så mycket folk och bilar, det är ju bäst för alla att vi inte också är där och trängs nu :).

 7. Profilbild för Znogge

  Att det blir mycket folk när semestrarna drar i gång förstår jag och sedan alla turister på det. Samtidigt så är turistnäringen extremt viktigt för många länder i södra Europa. Vill man inte trängas så behöver man inte göra det utan havet finns kvar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Självfallet behövs turismen, men vi kan undvika den. Så då gör vi det 🙂

 8. Profilbild för LillaSyster

  Att sitta i bilkö är för tråkigt. Så bra att du kan välja att besöka havet när det är folktomt. Gör ju lite så när jag är på GC för mellan kl. 9-12 är det inte så mycket folk på stranden. Eftermiddagen är helt hysteriskt och söndagar är det lite mer då de inhemska kommer tidigt ibland redan innan mig- men då njuter jag av att se hur de går All in med allt som ska packas upp och placeras ut för en heldag vid havet. Ha en fin söndag, just nu skiner solen- bäst att ta tillvara den stunden ♡

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det härligt att vi kan välja, det uppskattar vi väldigt mycket. Spännande att iaktta de som går all-in! Njut på av solen!

 9. Profilbild för Ingrid

  Ni har väl lite längre säsong än vi, men nu är det full fart här. Det går nästan inte att ta sig fram i samhällets enda livsmedelsaffär. Och vi har bilköer och problem att hitta parkering, men det är bara att ta det med ro. Tre veckor till, sen börjar det lugna av igen.
  Ha en skön söndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är väl mer eller mindre säsong hela året i Algarve, fast olika målgrupper, om jag fattat det rätt. Men sommaren är så klart värst. Turismen behövs både hos er och här, men vi är glada att vi kan välja.

 10. Profilbild för Micke

  För mycket folk i omgivningen och jag drar därifrån så gott jag kan, det vill jag helst vara utan.
  Men ibland har man väl inget val, men det finns en gräns trots allt.
  En egen pool underlättar ju betydligt…härligt.

  Ha en fin söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Egen pool underlättar väldigt 🙂 Detsamma!

 11. Profilbild för Jossu

  Jag föredrar också att hålla mig till ställen med mindre folk. Det är en av anledningarna att jag oftast reser under låg- eller mellansäsong. En strand eller sevärdhet förlorar en del av charmen om jag måste trängas med massa människor.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bäst att resa då tycker jag också. Glad när jag slipper trängas.

 12. Profilbild för Anita Bergglund

  Kan bara hålla med i vad du skriver när det gäller att omge sig med andra människor. Fast jag har nog alltid varit så, för mig räcker det med att umgås med in man och våra två hundar. Till havet åker jag bara när det är lågsäsong eller som när jag åkte vilse på väg mot havet där hundar får springa fritt. Dessa platser brukar det sällan vara mycket folk på en vardag mitt på dagen. Men vi kom som du vet aldrig fram.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ni fick en annan upplevelse den dagen 🙂 Jag tycker det är spännande att ha utvecklats åt det här hållet, att jag som trodde jag var enormt extrovert, oftast inte får energi av sociala sammanhang längre.

 13. Profilbild för Carita

  Charmiga små husbilar – älskar dem <3
  Nej, trängsel vill man inte ha. Vi har ju LITE sådan nu under bostadsmässan, men inte så att jag inte klarar av det. Tids nog blir det åter tomt i vår stad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de är charmiga, men inte så roliga att bo i skulle jag tycka. Bekväm som jag är.

 14. Profilbild för Anita

  Förstår att det blir mycket folk vid Algarve och att det kan bli jobbigt med alla bilköer och trängsel. Men ni har det ju så fint vid ert hus och nu även er nya pool så det måste kännas skönt att inte behöva trängas. Ert eget lilla paradis känns det som.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi stannar i vårt lilla paradis och besöker Algarve och andra turistmagneter när det är lite lugnare.

 15. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag skulle göra exakt likadant om jag bodde som ni gör. Här pågår Yranveckan med krogstråk och till nästa helg själva festivalen. Massor med folk och då håller jag mig här och njuter av lugnet på Frösön 😀 Det är skönt att kunna välja, en stor förmån, och jag unnar er alla sköna dagar i och vid er fina pool…tills det är dags för hav och strand 😀 Jättefina bilder!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skönt att ha en egen plats att hänga på numera, det saknade vi ju när vi hade husbilen. Så jag njuter enormt av vår oas här. Med pool! underbart. Tack!

 16. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag har full förståelse för att ni stannar hemma nu i semestertider. Skönt att ni har poolen att plaska runt i…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi har det himla skönt här hemmavid!

 17. Profilbild för Paula Merio

  Sitter och nickar och hummar, jag undviker alltid folksamlingar! Nästan så jag har blivit lite nojig, efter Stockholmslivet i city så har jag mest bott i skogen. Och visst är det skönt när man kan välja!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt, att välja är det bästa. Ibland går det ju finfint att vara bland folk, men oftast väljer jag bort det.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.