De första inköpen till vårt nya hem gjordes på IKEA (Loulé) och Bricho Marché (Lagos).

Eftersom vi inatt gick in i lockdown, där det mesta är stängt 2 veckor framöver, troligen en månad, så kände vi att vi ville köpa vissa saker så vi kan komma igång med arbetet i huset när vi fått tillträde.

Dessutom vet vi att ägaren lämnar en del, men vi vet inte vad. Så vi ville absolut inte köpa på oss en massa saker som redan kanske finns i hus och trädgård.

Tvålkopp till badrummet

Kan en tvålkopp verkligen vara så viktig? Ja för oss är den det, för vi fick en ljuvlig tvål av våra vänner innan vi lämnade Sverige och vi kan inte använda den i Vega eftersom den skulle glida ner på golvet när vi kör (och vi vill inte stoppa undan den titt som tätt).

Tvålen ligger inlindad i sitt papper på ”hatthyllan” i vanen och skickar så goda dofter när vi rör bland sakerna där uppe. Längtar efter att få känna den lyxiga doften i badrummet i vårt nya hem!

Riktiga glas

Vi har ett par riktiga glas i vanen, men de ska få vara kvar i bilen. Till huset köpte vi 6-pack dricksglas, och anledningen till det köpet är egentligen bara att jag ville ha dem och tyckte det var roligt att göra ett första inköp till huset. Jag plockade de här glasen innan jag hittade tvålkoppen.

Toalettsits

På visningen såg vi att de nuvarande ägarna inte har någon ring på toaletten. Så det köpte vi, har ingen aning om den passar, men om den inte gör det så blir det silvertejp och buntband som får hålla den på plats. För en toaring vill vi sitta på.

Fröer

Vet ju inte alls vad som växer i trädgården, mer än massor av bondbönor. Så ett gäng fröer kunde jag inte låta bli att köpa.

Handskar och stövlar

För att skydda våra händer när vi arbetar i trädgården och med renoveringen inne i huset så köpte vi varsitt par av trädgårdshanskar samt arbetshandskar. Och dessutom ett par gummistövlar för att använda i all öppen jord som vi ska arbeta i.

Verktyg

Varsitt verktyg köpte vi också. Roger en hammare och jag en lite handräfsa! Och ett långt måttband får vi samsas om 🙂

Städgrejer

Bricho Marche hade ett ruskigt bra pris på en grovdammsugare och eftersom vi inte kan använda vår lilla Dyson som vi har i Vega inne i huset när vi renoverar så var detta något vi köpte. Kvaliteten är kanske inte den bästa, men vi hoppas den håller genom renoveringen i alla fall.

Dessutom blev det en skurkvast i trä samt plastgrejer till hinkar vi redan har för att kunna moppa golvet. Huset lär vara ostädat och vi går all in för att fräscha upp det trots att vi ska renovera.