Första inköpen till huset gjorda

De första inköpen till vårt nya hem gjordes på IKEA (Loulé) och Bricho Marché (Lagos).

Eftersom vi inatt gick in i lockdown, där det mesta är stängt 2 veckor framöver, troligen en månad, så kände vi att vi ville köpa vissa saker så vi kan komma igång med arbetet i huset när vi fått tillträde.

Dessutom vet vi att ägaren lämnar en del, men vi vet inte vad. Så vi ville absolut inte köpa på oss en massa saker som redan kanske finns i hus och trädgård.

Tvålkopp till badrummet

Kan en tvålkopp verkligen vara så viktig? Ja för oss är den det, för vi fick en ljuvlig tvål av våra vänner innan vi lämnade Sverige och vi kan inte använda den i Vega eftersom den skulle glida ner på golvet när vi kör (och vi vill inte stoppa undan den titt som tätt).

Tvålen ligger inlindad i sitt papper på ”hatthyllan” i vanen och skickar så goda dofter när vi rör bland sakerna där uppe. Längtar efter att få känna den lyxiga doften i badrummet i vårt nya hem!

Riktiga glas

Vi har ett par riktiga glas i vanen, men de ska få vara kvar i bilen. Till huset köpte vi 6-pack dricksglas, och anledningen till det köpet är egentligen bara att jag ville ha dem och tyckte det var roligt att göra ett första inköp till huset. Jag plockade de här glasen innan jag hittade tvålkoppen.

Toalettsits

På visningen såg vi att de nuvarande ägarna inte har någon ring på toaletten. Så det köpte vi, har ingen aning om den passar, men om den inte gör det så blir det silvertejp och buntband som får hålla den på plats. För en toaring vill vi sitta på.

Fröer

Vet ju inte alls vad som växer i trädgården, mer än massor av bondbönor. Så ett gäng fröer kunde jag inte låta bli att köpa.

Handskar och stövlar

För att skydda våra händer när vi arbetar i trädgården och med renoveringen inne i huset så köpte vi varsitt par av trädgårdshanskar samt arbetshandskar. Och dessutom ett par gummistövlar för att använda i all öppen jord som vi ska arbeta i.

Verktyg

Varsitt verktyg köpte vi också. Roger en hammare och jag en lite handräfsa! Och ett långt måttband får vi samsas om 🙂

Städgrejer

Bricho Marche hade ett ruskigt bra pris på en grovdammsugare och eftersom vi inte kan använda vår lilla Dyson som vi har i Vega inne i huset när vi renoverar så var detta något vi köpte. Kvaliteten är kanske inte den bästa, men vi hoppas den håller genom renoveringen i alla fall.

Dessutom blev det en skurkvast i trä samt plastgrejer till hinkar vi redan har för att kunna moppa golvet. Huset lär vara ostädat och vi går all in för att fräscha upp det trots att vi ska renovera.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Första inköpen till huset gjorda”

 1. Profilbild för Christel övergaard

  Så roligt det måste vara och spännande att få känna in sig i huset. Lycka till!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, det ska verkligen bli spännande när vi fått nycklarna att lära känna både hus och trädgård. Tack!

 2. Profilbild för Gunnar Örn
  Gunnar Örn

  Hej, här kommer några tips gällande inomhusklimat som erfarits här i Spanien och förmodligen är samma i Portugal.

  Det finns inga bra och täta dörrar och fönster här. Dörrar och fönster är här det som ersätter ventilation (som här verkar vara ett okänt begrepp). Om man t.ex. installerar Svenska produkter så måste man se till att ha en fungerande ventilation, helst med värmeåtervinning(som också är ett okänt begrepp här)

  Eldstäder här är för det mesta för mysfaktor och och har inget med värme att göra, men det finns bra lösningar med både gas och ved men då måste man ha järnkoll på rökgasarrangemanget.
  Själva tog vi med en ytterdörr från Sverige i husbilen som var dyr men värd varenda krona och vi har monterat dubbla spanska fönster som åtminstone håller vinden borta från det inre fönstret.

  Dålig ventilation= radonproblem, mögel och inte minst cool som orsakats av dåliga eldstäder.
  Hälsn Gunnar

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej Gunnar! Tack för din input. Vi har hittat en bra fönster/dörr tillverkare i Algarve (se annat inlägg) och Roger som är glasmästare har inspekterat noga 🙂 Självfallet är steg ett i huset att borra upp för friskluftsventilation och vi kommer sätta in pelletskamin.

 3. Profilbild för Lars Bergh

  Anna
  Fick upp din blogg när jag sökte på vettigt projekthanteringsverktyg för mindre företag.
  Har gjort som du letat och letat. Allt från visma, fortnox till nu odoo
  Fortfarande inte hittat enkelt program där jag kan ladda in 500 kontakter och ha koll på kalender, mail, lagring av dokument och filer.
  Tittade som hastigast på Asana.
  Har du några andra förslag
  Det får kosta 500 i månaden om det fungerar!!
  Lycka tillbes huset
  Lars
  070 488 32 00

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej, jag har inte något tips på program för hantering av allt det du efterfrågar tyvärr.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.