Första veckan med husbilsliv

Första veckan med husbilsliv

Nu har vi bott i FrankieBoy i en vecka! Och allt känns väldigt bra!

Roger kollar kvalet i Formel 1 i sängen, bakom den stängda dörren och jag sitter skönt med datorn i knäet i passagerarstolen och har en nybryggd kopp kaffe intill. Solen lyser in fint genom fönstren. Tänker jobba en stund. Snart. Ska bara…

Grejat i lägenheten

Har varit en del i lägenheten den har veckan, packat ner det sista som ska till husbilen och hämtat i omgångar för att successivt flytta in i skåpen. Det finns nu bara en flyttkartong kvar med saker som ska hit. Vi gav bort tallrikar, brickor, bestick, kuddar och annat de ville ha av det som fanns kvar till bättre behövande. Fyra stora svarta sopsäckar har även körts iväg till container och det finns nu nästan bara städsaker kvar.

Vi har passat på att duscha och tvätta kläder i lägenheten, när vi ändå varit där och grejat. Idag blir det premiär för dusch i husbilen!

Det känns så skönt att lämna lägenheten, vi trivs inte alls i huset, det är alldeles för mycket gnäll och pekpinnar för att passa oss.

Husbilen är ”hemma”

När vi säger ”hem” så syftar vi numera båda två på husbilen. Inget känns svårt eller konstigt i husbilen. Vi lär oss successivt hur allt fungerar och det är bara roligt!

Solen värmer gott genom fönster och takluckor, men när det är för varmt är det bara att öppna upp lite fönster så blir det skönt klimat inne även varma dagar, som i går t.ex. Tror inte det kommer vara några problem med att vi valt att inte ha någon AC. Vi ska ju vara i Sverige på sommaren 🙂

Just nu har vi väl egentligen bara ett problem att lösa. Det är våra cyklar. De är lite för stora och frågan är om det är värt att de tar upp stor del av garaget och är krångliga att få in/ut eller om vi ska se om vi behöver köpa andra, mer kompakta cyklar. Oavsett så är det ingen panik med det beslutet, vi kan finurla på det lite till.

Inatt har vi stått hos våra härliga vänner Anna & Johan i Herrljunga, underbart smidigt att efter en skön kväll ta några steg ut genom dörren och sedan vara i sin egen säng. Snart äter vi frukost tillsammans innan vi så småningom rullar vidare genom landet.

/Anna

Publicerat:

i:

5 svar till “Första veckan med husbilsliv”

    • Grand Designs är så inspirerande, grymma byggnader de bygger! Ja vi tycker detta är grymt också 🙂

  1. Jag minns 70-talets lilla minicykel – så hett eftertraktad då jag fick den. Men ganska snart utbytt till en vanlig damcykel. Men som husbilscykel måste en sådan vara perfekt – jag har sett liknande rulla på gatorna igen.

    • Det finns massa käcka cyklar, ihopfällbara och typ minicykel. Vad vi gör får vi se. Idag möblerade vi om lite bland våra saker och vi kanske kan behålla de vi har ändå. Vi får se 🙂

Translate »