funderingar på racerbanan

Funderingar på racerbanan

Att spendera en helg på racerbanan har blivit så otroligt mycket bättre. För oss båda! Vilket vi kan tacka husbilslivet för.

Som du säkert redan förstått, är Roger en motornörd. Han ser alla Formel 1 lopp och är väldigt förtjust i Alfa Romeo.

Då, när vi bodde i lägenhet & hus

Roger har haft två banbilar. Alltså bilar han kör med på bana. Han har licens och får alltså köra på racerbanan. Men han tävlar inte. Han har fantastiskt roligt när han kör och tävlar med sig själv hela tiden och utvecklas som förare. Han har haft en dröm i många år att ha en ”lekbil”, som jag kallar det, och det har han nu haft i några år. Och han har varit iväg på träffar med andra motornördar och alfister och haft kul.

Jag delar inte riktigt samma motorintresse, men jag kan tycka det är kul att vara med ibland och lära mig mer om hans hobby och framför allt se saker med egna ögon för att kunna förstå när han pratar och bubblar. Och känna doften och höra motorljuden!

Fast när vi åkte iväg till racerbanor så var det ju i den bilen han skulle köra med. Så jag hade liksom ingenstans att ta vägen. Och jag tröttnade snabbt. Tycker inte det är roligt en hel helg. Resultatet blev att jag inte åkte med så ofta.

Och nu, när vi bor i husbil

Jösses vilken skillnad det är nu när vi bor i husbilen. Vi står på banan med husbilen, eller ja, intill banan. Och jag kan därför vara med hela helgen. Jag är med och kollar på bilar och race när det passar mig. Jag kan ta promenader i området, jobba eller läsa. Göra annat helt enkelt. Och ändå ha insikt i Rogers hobby och lära mig mer.

Nu har ju Roger sålt sina lekbilar eftersom vi inte är stationerade nära ett garage och inte är hemma denna vintern (vilket är årstiden då han normalt meckar). Men jag är ganska övertygad om att det kommer bli en ny lekbil i framtiden. Fast till dess kan vi ju vara med på bilträffarna och besöka racerbanor hur ofta han vill, och nu hänger jag gärna med då jag alltid har min egen privata sfär att krypa in till när det passar mig. En egen dröm jag har är ju att faktiskt ta licens också, så kanske det också händer i framtiden. Vi får väl se! Även om Roger såklart helst kört när vi är på racerbanan så tycker han det ju är kul att träffa kompisarna och inandas lite gummi och bensin.

Ser fram emot att hänga på en Formel 1 bana också framöver! Bilden är från i torsdagskväll. Vi tog då en promenad på banan och Roger berättade om hur man kör för att få bästa varvtider. Riktigt mysigt 🙂

Har försökt leka med kameran lite och ska se om jag kan få till lite bra bilder att dela med mig av efter helgen!

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”Funderingar på racerbanan”

 1. Profilbild för Annica Rosander

  Jag förstår precis hur Du har det. Har i många år följt med min man på Lastbilsutställningar. Lennart tycker om att fotografera motivlackade lastbilar, då är det skönt att kunna gå till husbilen när jag är nöjd.
  Förra året när vi var i Frankrike var han på två fantastiska bilmuseum i flera timmar åt gången och det går jättebra för hunden och mig att vara husbilen då.
  Annica

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Underbart när det är så enkelt att lösa så bådas behov och intressen tillgodoses 🙂

 2. Profilbild för Tess
  Tess

  Så spännande! Jag kan tänka mig att det är en speciell upplevelse 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Racerbanor är en härlig miljö faktiskt 🙂

 3. Profilbild för Reiselinda

  Perfekt med husbilen, så ni båda kan få önskade doser av varandras hobbys!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, så är det verkligen!

 4. Profilbild för Linnea - Lanclin.con
  Linnea – Lanclin.con

  Det där med lagom dos av den andras hobby känner jag igen. Här hemma brygs det öl vilket jag är lagom intresserad av. Men det luktar lite gott och är ändå rätt intressant att lära sig ett och annat. Sen är det skönt att dra sig tillbaka när det räcker 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt sådär, lite lagom för att kunna prata och förstå varandra. Sen behöver inte båda nörda in oss i samma saker 🙂

 5. Profilbild för Bella
  Bella

  Vad rolig läsning. Lite annorlunda från de vardagliga Svenska livet

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi gör inte som alla andra 🙂

 6. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Det är nästan alltid kul att få inblick i nya hobbys, speciellt ens livskamrats. Nu kan du få det i lagom doser, perfekt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, helt perfekt!

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Så perfekt med husbil, när man har lite olika intressen. Precis som du skriver, du kan göra lite annat ibland om du vill. Själv har jag inte morotsport i blodet, däremot kan jag tycka att det är kul att se på cruisingbilar ibland.

  1. Profilbild för Kors och Tvärs

   Hm…. undrar vad jag har i blodet….. hahaha

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Hihi ja du, det är varmt och rött i alla fall! ?

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Bilar är kul, i lagom mängd 🙂 cruising är oxå ok, i lagom mängd…hihi

 8. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt med Race,kikar både på Rally och Formel-1 på Tv-rutan! 🙂
  Kommer spec. ihåg tyvärr när Ronnie P. förolyckades så tragiskt
  på Monza-banan 1978,såg det i direktsändning också,Usch!
  Häromkvällen såg jag minnes-programmet om honom i rutan,
  kom faktiskt några tårar och mindes tillbaka om allt!

  Ha det gott i Husbilen…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi såg oxå dokumentären på play. Tragisk historia, verkligen. Förstår att det berörde dig!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.