Jag är inte så där överförtjust över att vara i djupa skogen. Men så där i kanten, nära vägen, i en glänta, där det gärna finns utsikt, så som bilden visar. Där trivs jag.

Och där trivs tydligen Karl Johan svampen också. För igår när vi kom till Persköps ställplats i Örkelljunga så tog vi en promenad i intilliggande skog. Skulle upp till den lilla utkiksplatsen och även gå runt den lilla sjön. Vi fastnade i skogen, Roger letade geocache och jag letade efter kantareller…

Det var mängder med svamp av alla möjliga sorter där i skogen. Inga kantareller vad vi kunde se, men väldigt många gula löv…. Men helt plötsligt stod där en ståtlig herre framför mig! Den enda svamp jag känner igen (om man bortser från kantareller som jag aldrig sett annat än i affären eller i andras händer/påsar/kärl), jo där stod en Karl Johan svamp.

karl johan svamp

Snabbt in och googla. Jo men visst ser det ut som en Karl Johan? Messade svärmor och frågade – är det här en Karl Johan? Jajamen svarade hon. Och sen mötte vi en person på stigen som bekräftade, jo det där är en Karl Johan, den är jättegod!

Jag har aldrig plockat svamp förut. Hade ju inte målet att plocka någon nu heller. Men nu har jag plockat min första svamp och jag fick faktiskt mersmak. Tror det blir lite fler svampturer i skogen, en ny hobby som växer fram kanske 🙂 Den här kompisen ska jag steka i eftermiddag och njuta ordentligt av. Min allra första svamp minsann!

Och nej, Roger hittade inte någon geocache.

/Svampplockaren Anna