Vi vill båda ha mildare klimat och slippa vinterkläder. Att spendera vinterhalvåret på varmare breddgrader, det är verkligen ett av svaren på frågan Varför.

Ingen av oss tycker om snö eller kyla. Jag vill gå barfota mera och känna världen direkt inpå huden. Jag vill slippa vinterkläder och isiga vindar runt huvudet. Att slippa frysa precis hela tiden.

Slippa den svenska vintern

Det är anledning nummer fyra till varför vi flyttar in i husbilen. Vi vill inte vara i Sverige på vintern. När vi bor i husbilen kan vi åka vart vi vill, tack vare mitt arbete kan vi resa och arbeta samtidigt. Som digitala nomader.

Jag är dessutom astmatiker sedan 40 år och den svenska vintern är inte rolig. Jag spenderar väldigt få av de månaderna utomhus. Jag älskar att vara ute, känna vädrets makter, och jag älskar att gå barfota. Kanske jag inte kan gå barfota varje dag i södra Europa på vintern, men jag kommer inte behöva ha strumpor på mig varje dag heller.

Flera timmar om dagen vill jag vara ute, i dagsljus. Molnigt eller soligt väder – det spelar inte så stor roll. Även regn och blåst kan jag tycka om (i lagom dos) men minusgrader, snö och is påverkar mig mer än vad jag vill erkänna.

Vi kommer få det bästa av Sverige på sommaren och det milda klimatet i södra Europa på vintern. Vi kommer slippa den heta värmen, för den gillar jag inte heller. Jag mår som allra bäst när det är 15-25 grader och jag strosar barfota (gärna i vattenbrynet) med min hand i Rogers. Som vi gjorde på stranden på bilden i södra England.

Vi testar nu första året att spendera flera månader utomlands, för att slippa vinterklimatet!

Vill du läsa tidigare inlägg om Varför vi flyttar till husbil, kolla in kategorin Varför?

/Anna