umgås mera

Umgås istället för att förgås – vårt varför nr. 3

Hur får man mer tid tillsammans bara för att man flyttar in i husbilen kanske du undrar. Men det hänger faktiskt ihop, vi kommer få mer tid med och för varandra tack vare denna flytten.

Känner du igen titeln ”Umgås istället för att förgås”? Jag har lånat den av Kalle Wahlströms intro till serien Kalles sex liv, serien om lite annorlunda livsval, som gick på SVT i höstas. Den började sändas efter att vi bestämt oss för att flytta in i husbilen, men åh vad jag kände igen mycket av det han sa i den serien. Känslorna och tankarna. I något avsnitt säger Kalle:

”Att så mycket tid och kraft ska gå åt att tjäna pengar att vi inte har något bränsle kvar till resten av våra liv.”

Jag älskade avsnitt 1 & 4. Du kan fortfarande se dem på SVT Play.

Spendera mer tid med varandra!

Det är ganska enkelt egentligen. För eftersom vi flyttar till husbilen kan vi vara väldigt fria med var vi befinner oss. Sommarhalvåret arbetar Roger i Alingsås på sitt jobb (ändrats – han jobbar i VimleWebb året runt), men på vinterhalvåret arbetar han med mig i VimleWebb. Vi kommer med andra ord spendera väldigt mycket mer tid tillsammans, och vi kommer göra det på varmare breddgrader dessutom.

När vi bodde i Vimle och drev glasmästeri jobbade vi ihop, varje dag i fem år. Det var helt underbart! Bilden på oss ovan är från den tiden och visst syns det hur mycket vi gillar varandras sällskap? Vår relation stärks för varje timme vi spenderar tillsammans. Vi har längtat efter att få arbeta ihop igen och nu har vi möjligheten att göra det, i alla fall halva året.

Det bästa med mitt jobb är att det inte behöver utföras mellan 9-17, utan kan styras till tider som passar oss bättre. Vi kan med andra ord utnyttja dagsljuset för att upptäcka världen och när mörket faller så kurar vi ihop oss i husbilen och jobbar.

Vill du läsa tidigare inlägg om Varför vi flyttar till husbil, kolla in kategorin Varför?

/Anna

Publicerat:

i:

6 svar till ”Umgås istället för att förgås – vårt varför nr. 3”

 1. Profilbild för Sofia Hult
  Sofia Hult

  Det låter jättehärligt detta nya liv ni har tillsammans i husbilen

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, det kommer bli fantastisk tror vi!

 2. Profilbild för Charlotte

  Min reflektion är att jag gör liknande val, alltså att leva MITT liv, även om det ser helt annorlunda ut än ert. Gårdagens inlägg 🙂 https://lustochliv.blogspot.se/2018/03/veckokronika-tank-om-du-kan-gora-som-du.html

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ju tjusningen, att vi alla gör olika val. Så berikande dialoger det blir när vi inte alla gör samma saker och val. Ska läsa!

 3. Profilbild för Anethe Bergendahl

  Det låter underbart och total frihet att leva i husbil. Och man behöver som sagt lite pengar att leva på.

  Det skulle jag också kunna tänka mig faktiskt. Jag är författare och jag siktar på att inom en 5-års period att sluta jobba, då är jag 60 år. Vi får ser hur det går! Önskar er stort lycka till med livet i husbilen. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anethe! Ja helt utan pengar är det svårt att få ihop allt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.