Hur får man mer tid tillsammans bara för att man flyttar in i husbilen kanske du undrar. Men det hänger faktiskt ihop, vi kommer få mer tid med och för varandra tack vare denna flytten.

Känner du igen titeln ”Umgås istället för att förgås”? Jag har lånat den av Kalle Wahlströms intro till serien Kalles sex liv, serien om lite annorlunda livsval, som gick på SVT i höstas. Den började sändas efter att vi bestämt oss för att flytta in i husbilen, men åh vad jag kände igen mycket av det han sa i den serien. Känslorna och tankarna. I något avsnitt säger Kalle:

”Att så mycket tid och kraft ska gå åt att tjäna pengar att vi inte har något bränsle kvar till resten av våra liv.”

Jag älskade avsnitt 1 & 4. Du kan fortfarande se dem på SVT Play.

Spendera mer tid med varandra!

Det är ganska enkelt egentligen. För eftersom vi flyttar till husbilen kan vi vara väldigt fria med var vi befinner oss. Sommarhalvåret arbetar Roger i Alingsås på sitt jobb (ändrats – han jobbar i VimleWebb året runt), men på vinterhalvåret arbetar han med mig i VimleWebb. Vi kommer med andra ord spendera väldigt mycket mer tid tillsammans, och vi kommer göra det på varmare breddgrader dessutom.

När vi bodde i Vimle och drev glasmästeri jobbade vi ihop, varje dag i fem år. Det var helt underbart! Bilden på oss ovan är från den tiden och visst syns det hur mycket vi gillar varandras sällskap? Vår relation stärks för varje timme vi spenderar tillsammans. Vi har längtat efter att få arbeta ihop igen och nu har vi möjligheten att göra det, i alla fall halva året.

Det bästa med mitt jobb är att det inte behöver utföras mellan 9-17, utan kan styras till tider som passar oss bättre. Vi kan med andra ord utnyttja dagsljuset för att upptäcka världen och när mörket faller så kurar vi ihop oss i husbilen och jobbar.

Vill du läsa tidigare inlägg om Varför vi flyttar till husbil, kolla in kategorin Varför?

/Anna