resa mera

Vill resa mer – vårt varför nr. 2

Våra intressen för några år sedan var minigrisar, odling och bilar. Det är inte aktuellt att resa när man har en gård med djur och odling att sköta och när man vill ägna helgerna åt att mecka och köra med Alfa Romeo-bilar.

Men så för några år sedan så kom suget för att resa. Vi gjorde enstaka resor och fick verkligen blodad tand. När vi flyttade till Alingsås för tre år sedan ökade resandet enormt, första året tror jag vi gjorde 10 resor, som gick både utomlands och i Sverige, bloggade en del om det, se menyn. Nu hade vi mycket större möjligheter då både djur och odling försvunnit från tidskontot. Bilarna fanns kvar men det var mer flexibelt än levande djur och växter.

Vi vill resa mer!

Ja det är anledningen nummer två till varför vi vill flytta till husbil. Vi kommer kunna resa väldigt mycket mer. Långsammare än med flyg, men vi har också friheten att själva välja hur länge vi vill stanna på varje plats när vi reser med husbilen. Vi kommer att resa med flyg också, men inte lika ofta som tidigare.

Genom att bo i husbilen håller vi nere resekostnaden, eftersom vi är så ruskigt kräsna när det gäller hotell. Då kan vi resa ännu mer!

Många av våra resor har varit över en långweekend, det är för kort tid att utforska en ny plats – som då ofta varit storstäder. Det är också för kort tid att ge sig ut i nya länders landsbygden för att utforska nejder och vyer. Vi hoppas och tror att vi med husbilen kan uppleva landsbygden mycket mer och att vi tack vare cyklar och lokaltrafik kan utforska städerna i lugn och ro.

Bilden är från vår bilsemester i södra England 2013. Jag älskade verkligen den resan och nu hoppas jag få uppleva mycket av både vidder, vyer, städer, kulturer och människor.

Vill du läsa tidigare inlägg om Varför vi flyttar till husbil, kolla in kategorin Varför?

/Anna

Publicerat:

i:

4 svar till ”Vill resa mer – vårt varför nr. 2”

 1. Profilbild för Nathalie Sjögren

  Ja, det ger ju otroligt frihet när man kan ta med sig boendet och slippa leta när man har kommit till en plats som man vill stanna till på.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så hoppas vi det kommer vara iaf 🙂

 2. Profilbild för Charlotte

  Det är ju också lite snällare mot miljön att hålla sig på marken <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det ju!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.