städning i husbil

Städning i husbilen

Anna tänkte att det skulle räcka med en borste och skyffel för att klara städning i husbilen. Men efter att ha hört från folk som åker runt i södra Europa så insåg vi att det inte kommer räcka. Sand, stenar och damm blir svårt att få bort helt. Så vi insåg vi måste köpa en dammsugare, en smidig och batteridriven sak.

Frågor, svar och inköp

Läsa lite olika tester, ställa frågor till folk som har varit med ett tag och sedan åka till en elektronikbutik. Klämma och känna på testvinnarna. Lyckas att tömma hela skräpbehållaren på mina skor och golvet i butiken, det var ju bra för då kunde jag testa hur bra den verkligen var. Personalen lovordar märket för att vara den effektivaste av alla batteridrivna dammsugare. Så det blev ju som det blev, en Dyson V7 med en massa olika små tillbehör, smart upphängning och låsning av maskinen vid laddning. Borde bli perfekt att montera i husbilens garage.

Testkörning

Maskinen laddad och klar. Startade med ett litet motordrivet munstycke för rengöring av möbler. Den svarta tv-soffan fick bli första test. Blev förvånad av mängden damm i soffan, men nu är den riktigt fin. Efter det så fick det bli storstädning i lägenheten. Vintern gör att det vi drar in en del sand och stenflis på golvet i entrén så det knastrar gott under fötterna bara en dag efter man städat.

På med munstycket för hårda golv och fullfart. Tar man det bara lugnt så klarar den faktiskt att få upp stenar. Sanden på golvet och damm är ju inga problem att få bort. När man går omkring och dammsuger så känns det som en vanlig maskin med ett smalare golvmunstycke. Några nackdelar är räckvidden under tex sängen, man kommer bara en liten bit sedan tar handtaget i golvet, kör man på full effekt så håller bara batteriet i femton minuter. Hall, två sovrum och badrummet gick att städa men sedan fick jag ladda den igen.

Slutsats om städning i husbilen

Som ersättare för en vanlig dammsugare funkar den inte, men som en andra maskin om man bara ska få upp lite skräp i hallen eller köket så är den kanon. För städning i husbilen, som inte har så mycket golvyta, där lär den funka hur bra som helst. Husbilen är på ca 16 kvm innan skåp, soffor, säng och väggar är på plats, så det ska nog gå på några minuter att städa den.

/Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Städning i husbilen”

 1. Profilbild för Dorotea Pettersson

  Ser ut att vara en smidig sak. Du har verkligen kollat upp och testat ordentligt och det låter som den kommer fungera utmärkt i husbilen. Det går ju att sopa upp det värsta gruset först.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det känns som vi gjort ett bra köp. Men det får vi se när vi testar i husbilen 🙂 Nu skaffar jag nog ingen sopborste, dammsugaren får göra grovgörat också, det är ju viktigt med plats och placering när utrymmet är begränsat.

 2. Profilbild för Christel

  Vi har en totalt värdelös liten dammsugare i bilen och behöver skaffa något bättre. Ni har så mycket bra tips att dela med er av, tack för det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel! Kul att du gillar våra tips och bloggen!

 3. Profilbild för Cia
  Cia

  Vi har en likadan och den är superbra. Duu kommer att bli nöjd

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är supernöjda 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.