Det dyker upp tankar ibland om vad man skulle kunna göra. Om…  När… Vilken väg ska jag ta? 

Jag försöker verkligen att inte tänka så. Att inte vänta på att något annat som jag kanske inte ens har kontroll över ska hända innan jag gör det jag vill göra. Bloggade i somras om tankar kring om och när på Webbtanten, ifall du vill läsa mer om just det.

Har du hört dig själv eller någon annan nån gång säga ”När jag blir pensionär ska jag…”. Det har jag slutat säga och tänka. För det är nu jag lever. Vet ju inte ens om jag får uppleva någon pensionsålder. Jag kan bli påkörd imorgon. Visst kanske jag tänker att jag ska lära mig mer om t.ex. fotografering när jag har mer tid och inte jobbar så mycket. Men samtidigt handlar allt om prioriteringar.

Vi prioriterar att leva i nuet. Att göra det vi vill göra och göra det nu. Att följa hjärtats val och den väg som dyker upp.

Vi vill leva här och nu

Det är alltså vår anledning nummer 5 till varför vi flyttar till husbil. Att leva och uppleva här och nu. Att inte skjuta upp till morgondagen eller en annan dag eller framtid. Vi har pratat om att skaffa husbil till och från i 10 år. Vi har spenderat minst en helg varje semester för att fördjupa oss i vad för husbil vi vill ha. Men vi har aldrig köpt någon. Det har varit fel tid för oss. Tills nu.

Vi är friska och har både kraft och möjlighet. Längre fram kanske vi inte har de rätta förutsättningarna. Om vi väntar kanske vi inte kan genomföra det.

Vi vill nu. Vi kan nu. Vi gör nu!

/Anna