leva i nuet

Leva i nuet hela tiden – vårt varför nr. 5

Det dyker upp tankar ibland om vad man skulle kunna göra. Om…  När… Vilken väg ska jag ta? 

Jag försöker verkligen att inte tänka så. Att inte vänta på att något annat som jag kanske inte ens har kontroll över ska hända innan jag gör det jag vill göra. Bloggade i somras om tankar kring om och när på Webbtanten, ifall du vill läsa mer om just det.

Har du hört dig själv eller någon annan nån gång säga ”När jag blir pensionär ska jag…”. Det har jag slutat säga och tänka. För det är nu jag lever. Vet ju inte ens om jag får uppleva någon pensionsålder. Jag kan bli påkörd imorgon. Visst kanske jag tänker att jag ska lära mig mer om t.ex. fotografering när jag har mer tid och inte jobbar så mycket. Men samtidigt handlar allt om prioriteringar.

Vi prioriterar att leva i nuet. Att göra det vi vill göra och göra det nu. Att följa hjärtats val och den väg som dyker upp.

Vi vill leva här och nu

Det är alltså vår anledning nummer 5 till varför vi flyttar till husbil. Att leva och uppleva här och nu. Att inte skjuta upp till morgondagen eller en annan dag eller framtid. Vi har pratat om att skaffa husbil till och från i 10 år. Vi har spenderat minst en helg varje semester för att fördjupa oss i vad för husbil vi vill ha. Men vi har aldrig köpt någon. Det har varit fel tid för oss. Tills nu.

Vi är friska och har både kraft och möjlighet. Längre fram kanske vi inte har de rätta förutsättningarna. Om vi väntar kanske vi inte kan genomföra det.

Vi vill nu. Vi kan nu. Vi gör nu!

/Anna

Publicerat:

i:

6 svar till ”Leva i nuet hela tiden – vårt varför nr. 5”

 1. Profilbild för Gunnar FN

  Kloka tankar. Själv väntade vi inte med flytten från hus till lägenhet av precis samma skäl:
  Att inte vänta i onödan, utan att ta vara på det som finns (i detta fall i stan) medan en fortfarande vill.

  Lycka till!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   För oss finns liksom ingen annan väg, och det glädjer mig att höra att även ni följer lusten.

 2. Profilbild för Maria - Professionell tränare och mental coach
  Maria – Professionell tränare och mental coach

  Så himla rätt, både ert beslut att flytta till husbil. För att ni vill och kan, men också dina ord om att det är bara nuet vi kan kontrollera och planera för.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ibland behöver en kanske stanna upp och fundera lite, vi kör oftast bara på och det har funkat fint för oss 🙂 Helt enkelt för att vi kan. Och för att nya beslut är lika lätta att ta.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Precis så, det tänker vi också och därför slutar jag jobba i sommar trots att jag egentligen har 8 år kvar till ”riktig” pension (om man nu kommer att få ta pension vid 65) Vem vet vad som händer imorgon?!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är viktigt att göra det som känns bra idag, det tycker jag med. Imorgon kanske vi har den där 1-rummaren med jordvärme (som Lennart fyndigt uttryckte sig i FB-gruppen för oss som bor på hjul)

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.