spara pengar

Spara pengar – vårt varför nr. 6

Att spara pengar, det är ett ganska brett begrepp, finns många sätt att göra det på och många sätt att tänka på när man säger de orden. Man kan säga minska utgifterna också. Eller skapa ökad ekonomisk trygghet. Eller öka valfriheten. 

Sitter i köket i lägenheten och funderar på hur vi genom att bo i husbil kommer minska våra rörliga utgifter ganska drastiskt. Vi kommer vara utan lån och därmed vara helt fria att styra över vår ekonomi och våra utgifter. Det är inte bara en enorm frihet att kunna åka vart vi vill, vi kommer även kunna göra val som ger oss en ökad ekonomisk trygghet.

Hade vi istället för husbil valt att bo i olika nomadbostäder, airbnb eller hyra lägenheter utmed vägen hade vi kanske kommit billigare undan (i alla fall om man inte räknar in värdeminskningen av husbilen), men vi hade behövt lägga mer tid på att hitta boenden och inte heller haft samma frihet att välja vart vi ska ta vägen. Dessutom är vi alldeles för bekväma.

Spara pengar med att bo i husbilen

Så svar nummer 6 på frågan Varför vi ska flytta till husbilen är att vi kommer spara pengar. Ingen hyra, ränta eller amortering att betala. Det är ganska många tusenlappar varje månad som istället kan läggas på hög. En hög vi kanske väljer att spendera på andra resor eller som grundplåt i nästa bostad. Kanske den högen används att leva för någon gång i framtiden.

Oavsett vad den kommer användas till kommer den ge oss större valmöjligheter framöver. För nya val och beslut kommer vi ta. Förändringar är ju viktigt för oss, som du kanske vet om du läst anledning 1, men exakt hur de ser ut har vi ingen aning om. Nu har vi bara livet i husbil i våra planer och ser verkligen fram emot det. Ser också självklart fram emot att se saldot på bankkonton öka. Det är för mig en trigger till att minska utgifterna.

Varje år i januari gör jag alltid en tillbakablick över förra årets ekonomi. Det är roligt och det ger också kunskap om kommande årets utgifter. I och med nya livsstilen så blev den analysen mer spännande än vanligt. Jag skrev ett inlägg om det på Webbtanten och du kommer framöver här i boihusbils-bloggen kunna få en del inblickar i kostnaderna för vår nya livsstil. Jag kommer vara transparent med våra utgifter. Funderar på att göra ett månatligt inlägg om förra månadens kostnader. Skulle det vara intressant?

Vill du läsa tidigare inlägg om Varför vi flyttar till husbil, kolla in kategorin Varför?

/Anna

Publicerat:

i:

4 svar till ”Spara pengar – vårt varför nr. 6”

 1. Profilbild för eriksjos
  eriksjos

  Ja, kul att få läsa och följa vad det mobila livet kostar 🙂 Kan bli i princip gratis förutom lite mat om man står fritt och inte tokshoppar så mkt i övrigt. Fast räknar man med 10-20% årlig värdeminskning kan det såklart bli mer jämförbart med rätt rejäla villor/lägenheter m.m. 🙂 Ska bli skoj att följa!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja värdeminskningen är ju en stor kostnad så klart. Men å andra sidan – om vi inte hade haft husbilen hade vi rest mer och då betalat för flyg och hotell, samt restaurangmat varje dag. Så hur man än räknar finns ju en del andra faktorer att ta hänsyn till. Vi tycker också det ska bli kul att se hur lite vi kan leva på 🙂

 2. Profilbild för Peter
  Peter

  Det skulle vara mycket intressant att få en inblick i vad det egentligen och faktiskt kostar att bo i husbil. Många hävdar att det inte blir billigare, vilket jag har svårt att tro. Det beror ju helt på vilket sätt man väljer att leva i husbilen. Att spara pengar är även ett av mina ”varför” på listan. Eller kanske rättare sagt nyttja sina pengar på ett bättre och mer givande sätt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är helt transparenta, vi visar våra kostnader varje månad. Du kan gå till taggen för ”månadsutgifter” för att hitta de inläggen. https://anna-forsberg.se/tag/manadsutgifter/

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.