inspirationsbloggar

Inspiration från olika håll

Lägenheten är nästan tom. Vi har sålt nästan allt nu och det enda vi gör är att vänta. Och då läser jag mycket. Bland annat andra bloggar.

Att vänta är inte roligt. Särskilt inte när man vet att FrankieBoy står i Hyssna och väntar på oss. Vi har bestämt att hämta den efter påsk, då är vår privata ställplats här i Alingsås förberedd och inga vinterdäck behövs, hoppas vi.

Här hämtar jag inspiration och eldar på min längtan just nu:

Husbilsbloggar

Det finns många husbilsbloggar och jag följer nog de flesta via Bloglovin. Och jag letar efter nya hela tiden. Jag återkommer nog med fler tips längre fram när jag hittat fler juveler 🙂

Freedom Travel

Det var Helena & Peter som fick oss att förstå att man faktiskt kan bo i en husbil. Även om de bor i en husbåt så har de gjort långa resor med husbil och de har skrivit massor av bra blogginlägg om det. Bloggen handlar om resor, så är du intresserad av annat än bara husbil & husbåt har du ändå mycket att läsa där.

Husbil Kors & Tvärs

Anette och hennes man är på väg att spendera mer tid i sin husbil som de haft länge. De slutar jobba i sommar och kommer resa mer. Anette är den första personen i husbilskretsar som jag fick lite närmare kontakt med. Ska bli roligt att följas åt både på vägar och i bloggarna.

M/F Solsken

Marianne och Knut-Erik är nya bekantskaper som nu befinner sig i Europa på sin första långresa med husbilen. När de kommer hem i vår kommer de göra samma sak som oss. Sälja allt och flytta in i bilen.

Våra husbilsresor

Nilla och Micke bloggar om både sina husbilsresor och andra resor i världen. De bor inte i husbilen, men de använder den mycket. Tips på ställplatser och sevärdheter samt en och annan rolig video.

Facebook-grupper

Det finns en hel del olika Facebookgrupper för husbilsintresserade. Men tonen är ganska hård i de flesta. Som nybörjare kände jag att det inte uppskattades med ”dumma” frågor.

Vi som bor på hjul

Jag tröttnade, så startade denna gruppen som nu är över 400 medlemmar. Både personer som redan bor på hjul, men också många som är nyfikna på livsstilen. En härlig grupp med mängder av inspiration och tips!

Frankiakompisar

Eftersom det är en Frankia vi köpt så tycker vi gruppen för oss som äger en Frankia passar utmärkt. Där handlar det mycket om bilarna, hur man löser olika saker och förslag på utrustning t.ex. Dessutom anordnas träffar.

Kommentera gärna här med länk till din blogg! Mer inspiration önskas!

/Anna

Publicerat:

i:

17 svar till ”Inspiration från olika håll”

 1. Profilbild för Emmanathaliea

  Gud vad spännande att följa en massa sånna bloggar! Så coolt att bara leva så, åka vart en vill lite när en har lust! ? spännande att ni sålt allt nu också ? det kommer säkert att bli typ hur coolt som helst!
  Ska kolla in några av dom bloggarna du tipsade om!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Emma för hejaropen! Du sprudlar i din kommentar, blir så glad 🙂 Ja vi hoppas och tror det är blir riktigt bra för oss!

 2. Profilbild för Kia

  Åh vad härligt det verkar, att ha friheten att vara där jag vill vara och stanna hur länge jag vill om jag älskar en plats, lycka till, jag ser fram mot att följa er på äventyret.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja friheten att välja var vi är och vilken vy vi vill vakna till är en lyx vi längtar till. Kul att du hänger med!

 3. Profilbild för Charlotte

  Det ska bli spännande att följa er resa… och jag kan känna igen det där med otåligheten i stunderna innan. Den där längtan…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Längtan är rätt skönt, i lagom mängd.. 🙂 Men snart så!

 4. Profilbild för Jenny Sandfors

  Låter som det närmar sig iallafall 🙂 Stort lycka till. Så häftigt att våga sälja allt och ge sig iväg. Coolt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det närmar sig, tack!

 5. Profilbild för FREEDOMtravel

  Tack så mycket för länk och fina ord om vår blogg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Självförvållat ;). Tack för inspirationen!

 6. Profilbild för Helena Norberg

  Så trevlig blogg…er kommer vi följa. Hälsar vi som inte har kul på hjul utan lever ett liknande liv fast på köl. Hälsar besättningen på S/Y Wilma (projektsunshine.blogg.se)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Välkommen hit! Ska bli roligt att följa er också. Kan tänka mig att en del är lika, men att en del är väldigt olika, mellan att bo i husbåt och husbil 🙂

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Men oj så roligt att få vara ”först” Visst är det roligt att kika in hos andra bloggare och få inspiration. Hittills har jag inte skrivit så mycket om våra framtidsplaner på bloggen, men nu när jag till och med sagt upp mej från jobbet så blir det en officiell hemlighet 😉

  Jag håller med dej om tonen i många Facebook-grupper och det är trist att nivån är så låg. Men eftersom vi haft husbil sedan 2001 så kanske jag kan ge tips och råd om det är nåt. Jag tror på iden om att hjälpa till – för då får man nåt trevligt i utbyte
  Kram på er – vi ses

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja andra bloggar är jättekul att kika in på, har ju följt många bloggar genom mina 10 år som bloggare. Men jag har ju samtidigt ändrat mina intressen och då hittar jag nya bloggar i nya områden. Ny inspiration och nya reflektioner, älskart! Jag är helt säkert på att du kommer få en massa frågor 🙂 Kram!

 8. Profilbild för Magnolia Magis/ Maria
  Magnolia Magis/ Maria

  Åh grattis till erat beslut! Välkommen i gänget! 🙂 Hoppas ni ska få många positiva upplevelser!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Varmaste tack!

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för varmt välkomnande! Det hoppas vi också 🙂

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.