internet i husbilen

Internet i husbilen löst – surfandet säkrat!

I går kväll satt jag i telefon med en grymt trevlig kille, Solle, på Telenor och tillsammans hittade vi den bästa lösningen för att trygga vårt internet i husbilen, i Sverige och i Europa.

Eftersom jag jobbar med digitala tjänster måste jag ha ett bra internet, typ hela tiden. När jag hörde talas om 4 månaders regeln så blev jag lite nervös. Men jag har alltid haft bra samtal och fått fin hjälp av kundtjänsten på Telenor under alla år som jag haft de som operatör så jag ringde och ordnade upp våra abonnemang i går kväll. Check på den!

4 månaders regeln

Exakt hur den där 4-månaders regeln funkar är jag inte rätt person att berätta, men effekten av den är att 4 månader efter att vi lämnat Sverige kommer internetsurfandet kosta väldigt mycket mer än vad jag betalar för abonnemanget (om Telenor vill… det är tydligen upp till dem om de utnyttjar möjligheten).

Internet i husbilen

Så för att säkra upp att jag har möjlighet att jobba obehindrat året runt, oavsett om jag är i Sverige eller utomlands (EU), så har jag nu dubbla abonnemang, båda med datakort att sätta i modemet för internet i husbilen.

Abonnemang 1

Mitt vanliga telefonnummer med ett extra simkort för data, vilket vi sätter in i modemet i husbilen. Där får det sitta i Sverige och de första 4 månaderna i Europa. Telefonkortet fortsätter jag använda året runt, fast då utan internet på telefonen. SMS och telefonsamtal kostar de sista månaderna, men det är småpotatis, ex. 9 öre för att skicka ett SMS och 1 krona för 10 min ingående samtal.

Abonnemang 2

Ett nytt abonnemang som ligger vilande. Kostar bara 250,-/år och kan aktiveras och inaktiveras när det passar oss. Och det sker direkt, ingen fördröjning åt varken det ena eller andra hållet. Detta abonnemanget aktiverar vi alltså för de sista två månaderna och sätter detta abonnemangs datakort i modemet i husbilen. Vi betalar bara för de månader som det är aktivt.

Komplement

Troligen kommer jag de två sista månaderna vilja ha lite surf på telefonen också när vi inte är i husbilen. Då får Roger dela ut sin telefons internet eftersom hans telefonnummer inte är lika kritiskt som mitt företagsnummer. Han kan med andra ord köpa lokala SIM-kort och använda de sista månaderna. Och kan hända vi även behöver lokala lösningar för täckningens skull… Vi får helt enkelt se vad det här behovet blir.

Känns så gött att ha fixat detta med internet i husbilen! Nu kan jag slappna av och veta att vi har internet hela tiden (när det finns täckning).

Förresten så kommer det två inlägg till om varför vi flyttar in i husbilen – de publiceras i morgon och övermorgon. Totalt 8 anledningar har vi landat i.

/Anna

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Internet i husbilen löst – surfandet säkrat!”

 1. Profilbild för Mona

  Bra att det finns lösningar och att de var dig behjälplig på Telenor. De måste ju ha många kunder som jobbar på resande fot, kan jag tänka mig.
  Jag känner mig lite avundsjuk, jag skulle gärna dra iväg i höst när mörkret kommer. Men jag behöver någon att göra det med…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det finns så många därute som är själva i sina movement, tänker att en träffar andra likasinnade ute på resan och då spelar det ingen roll om en är själv eller ett par. Fast jag förstår dig. Kanske skulle känna likadant.

 2. Profilbild för Liw

  Roligt att följa dina skrifter kring husbilen ? Skönt att säkra upp att du har abonnemang var du än är då även på resande fot ? Låter spännande att läsa om era anledningar…Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja det känns skönt! Tack detsamma!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.