Gårdagen i bilder – EFIT

Med Ett Foto i Timmen så dokumenterade jag min lördag i går.

Den översta bilden tog jag kl. 8 då jag hjälpte kompisen som har bloggen Projekt Sunshine att ladda upp en ny header och ändra lite andra småsaker på hennes blogg samtidigt som jag njöt av dagens bica (espresso).

09.00 – dagens skörd av blåbär, med sällskap som du ser vid min fot.

10.00 – jag sitter vid poolen en stund och pratar med katterna medan Roger drar igång betongblandaren

11.00 – jag städar fönsterluckorna på balkongen

12.00 – och tvättar flugskydden och sätter tillbaka dem efter att jag även putsat fönstren

13.00 – lunch, gjorde en wok med vad vi hade i kylen, rödbetor färgade, men färgerna i bilden är helt fel..

14.00 – skördade ”canas”, att använda för att hålla plasten på staketet, se bakgrunden

15.00 – en stund i skuggan på balkongen med boken när Roger kollade Formel 1 kval

16.00 – kvar på balkongen, nu med sällskap i knäet

17.00 – tog tag i disk nr 2 från gårdagen då vi hade besök av vänner på Happy Hour

18.00 – bokläsning i kvällssolen vid poolen

19.00 – vattnade citrusväxterna i krukor på altanen

20.00 – dansade efter maten

21.00 – redigerade lite bilder och skapade detta inlägget

Sen satte jag mig i soffan och kollade en film med Roger!

Alla bilder är tagna med mobilen och jag tycker de är värdelösa! Så även om jag förut tyckte mobilerna hade bra kameror så tycker jag verkligen inte det längre 🙂

Publicerat:

i:

30 svar till ”Gårdagen i bilder – EFIT”

 1. Profilbild för Mamma C

  Vilken effektiv dag det var.
  Jag tycker inte det är något fel på dina bilder. Tycker de är bra.
  Jag kör bara med min mobil nu för tiden, så det kanske är därför 😉😊.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var en härlig dag! Jag tycker verkligen det är urusla bilder 🙂 Jag har nog andra krav helt enkelt, sen jag började fota med riktiga kameran. Kram!

 2. Profilbild för Anni

  Vad kul att du gjort en EFIT! Men vad som är uselt och inte beror som så ofta på betraktaren, jag tycker att de är full av charm och spontanitet! Förstår dock din irritation över tallriken som fick helt fel färger, den ser onekligen helt annorlunda ut i diskbaljan (med din hands spegling i kastrullocket!).
  Det där med canas (bambu?) och plasten på staketet behöver du nog förklara, för bakgrunden gör mig inte klokare 😉
  Men framför allt – vad hände med betongen!?!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ibland hänger jag på 🙂 Canas ser ut som bambu men är inte det. Det heter Italienskt rör (Arundo donax). Vi trycker fast plasten på staketet med de stängerna så plasten inte får sånt vindfång. Betongen var bara för att sätta fast några stenar i gångkanten.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  EFIT funderade jag på ett tag men har aldrig kommit till skott. En fin och omväxlande dag hade du hur som helst. Visst blir bilderna ömsom vin och ömsom vatten med mobilen men det blir ändå bilder som går att använda direkt!
  Ha en bra söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har notiser som nu säger till mig dagen innan det är EFIT. om det passar mig så hänger jag på. Jag tycker det är ett bra sätt att illustrera min vardag. Fast det blir med 35mm nästa gång! Tack detsamma!

 4. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  För mig, som är en glad fotoamatör, ser bilderna fina ut men jag förstår att du har mer kritiska ögon. Särskilt när det gäller dina egna bilder. Vilken lugn, skön och härlig dag med små arbetsmoment och många njutningsstunder. Livet kan vara underbart om man uppskattar de små vardagliga händelserna 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ju bara mina bilder jag kritiserar, för jag vet vad jag hade kunnat göra annorlunda om det var med systemkameran. En fin dag verkligen och jag är nog bra på att njuta av det lilla. Kram

 5. Profilbild för Sara i Barcelona

  Gomorron Anna!
  Det bästa var att få se lite bilder på dig, det ger liv och personlighet tycker jag. Perfektion är inte alltid det primära, känsla och själ är minst lika viktigt och det visar du bra i det här inlägget… livet här och nu helt enkelt 😉
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Godmorgon! Ja på EFIT så spelar det ingen roll vad det är för teknisk kvalitet på bilderna, men det bekräftar, jag är glad att jag tagit upp fotograferandet och utvecklar det. Jag tycker bilder på personer är ganska irrelevant, så länge det finns någon bild så en vet vem en läser om så räcker det gott för mig. Men roligt du uppskattar det jag visar. Kram

 6. Profilbild för Znogge

  Trevligt att följa din dag i ord och bild!
  Önskar en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, önskar dig detsamma!

 7. Profilbild för Barbro

  Jag tycker att mina mobilbilder passar bäst för att titta på i telefonen (typ Instagram) där de visas i ett litet format. När jag nån gång lägger ut dem på bloggen så håller de inte måttet.
  Tycker ändå att EFIT är lite charmigt och att bildernas kvalitet inte spelar så stor roll just i det sammanhanget. Tillsammans skapar de ändå en intressant inblick i bloggarens vardag.

  Önskar en fin vecka!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med dig till 100%. Och för EFIT funkar mobilbilderna jättebra. Önskar dig detsamma!

 8. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Du hann med mycket =) Nu är det rent och snyggt. Ha en bra söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I alla fall på halva huset, framsidan kvar, men det tar jag en annan dag 🙂 Tack detsamma, precis hemma från en skön photopromenad.

 9. Profilbild för Marianne

  Det är kul med dessa EFIT inlägg. Det är ett bra sätt att dokumentera och se att en gör mer än en tror.
  Inte förvånande att du tycker mobilbilder ser sämre ut, nu när du gjort så enorma framsteg med ditt fotograferande.

  Ha en fin söndag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är kul, men nästa gång blir det med systemkameran 🙂 Tack detsamma, kram!

 10. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vilken mysig dag! Röd färg är svår att återge, både digitalt och analogt, Så fina blåbär, vi har lite förra sommarens i frysen som jag använt i smoothie. Betongblandare, alltid är det nåt… inte sysslolösa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra dag. När jag fotar med systemkameran kan jag justera färgerna lättare, då jag har raw-format då. Blåbär är himla gott! Nej, vi är aldrig sysslolösa.

 11. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Haha du är som jag, jag tycker också att mobilbilderna blir värdelösa. Men de får hänga med ibland. Dansa efter maten och läsa vid poolen köper jag… härligt!

  KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ibland är ju motivet och berättelsen viktigare än kvaliteten, och för mig är det ju bra att faktiskt få bekräftat att jag gjort ett bra val som ”krånglar” med kameran istället. Kram!

 12. Profilbild för Paula Merio

  Kul att följa din dag, Minns för 10-15 år sedan då man hängde på Ett foto i timmen slaviskt. Och det var så kul att kolla hos alla andra vad de fotat.
  Som fotoamatör tycker jag att bilderna är helt okej, du har bara högre krav än många andra.
  Tack för att jag fick följa din dag

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag kan ju inte låta bli att jämföra eftersom jag använder kameran jämt annars. Kul du hängde på!

 13. Profilbild för Micke

  Känns som jag knappt rör nån kamera längre nu, blir bara fotat med mobilen utom när jag ska fota nått jag ser på mobilen 😄

  Som ägare till 2 systemkameror, en ”dränkbar” och en ”superzoom” (60ggr zoom) är det ju halvdåligt de bara ligger och samlar damm. Känns som jag med de 2 sista mobilerna mest fotar med just dessa. Minskar bilden till 700px på alla bilder jag lägger på sidan också så då blir det vad det blir av alla bilder..

  Varit halvdålig på kommentera på senaste inläggen men måste ta tag i det nu som sagt innan jag kliver upp denna måndagsmorgon klockan 05:50.

  Kul se lite av livet ”utomlands och i solen”. Tidigare var det lite folk från ”utlandet” på EFIT, men är som alla slutat posta på egna sidor/bloggar nästan och mest håller till i andra medium. Nästan så jag tänkt man borde fimpa EFIT och sidan för gott efter 18år nu (eller vad det är för mitt vidkommande..)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så var det för mig innan, ny kamera och nya objektiv och vips fick fotointresset det utrymmet det förtjänade 🙂 Glad du kommenterar. Förstår dina funderingar på om du ska fortsätta med EFIT, det blir ju lätt så när inte folk hänger på längre. Jag tycker om konceptet, har ju gjort det en del gånger men inte alltid på de datum du lagt upp utan när det passat mig.

 14. Profilbild för Lillan Kind

  Det är kul att se och läsa andras EFIT, men jag har aldrig gjort något sånt inlägg själv. Kul att få se bilder på dig! Jag tycker absolut inte att dina bilder är värdelösa. Själv har jag inget annat än två mobiler att fota med, så min blogg kanske uppfattas som fylld med dåliga bilder. Men dom är ett komplement till texten, och man tager vad man haver 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker inte att din blogg är fylld med dåliga bilder! Jag syftar på mina egna bilder som jag vet skulle se annorlunda ut med min kamera. Det viktigaste är ju motivet och hur det hänger ihop med texten, men eftersom jag försöker utvecklas i mitt fotande så är jag kritisk. Alltså på mina egna bilder!

 15. Profilbild för Annika

  Bästa, fina Anna! SÅ kul att se dig på bild!
  OCH EFIT är bara såååå roligt ju. Det tycker jag ALLTID!! Det är så intressant.
  Du tog alltså dessa foton med din iPhone? WOOW, det hör inte till vanligheterna för dig. Men vid en EFIT ska det ju vara ögonblicken. OCH nej, jag tycker absolut inte att de är dåliga alls.
  Din utsikt, jag får inte nog av den. Jag skulle stå och glo på den i timmar, tror jag. ER pool så, underbar!
  Vilken superbra lördag ni fick.
  Kramar!!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja EFIT är ett kul koncept tycker jag. Jag tog allt med iphone och det funkar ju när det är snapshots. Jag får inte heller nog av utsikten! Och poolen med. Kramar!

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.