Dags för katterna att ta plats

Jag har samlat ihop lite bilder på katterna och så vill jag berätta om den nya chipsstyrda kattluckan bland annat.

Har ju tidigare berättat om att det dyker upp andra katter på vår balkong. Det var nu ett tag sedan någon vågade sig hela vägen upp. Vi har köpt en vattenpistol, men trots att den skulle kunna spruta långt så kan den inte det. Dessutom läcker den, så den åker till återvinningen snart.

Vi ser andra katter ibland på tomten, men vi jagar bort dem långt innan de kommit nära huset. Och vi har fått upp insynsskydd även på norrsidan nu, vår mur där är ett kattstråk. De kan inte enkelt hoppa in i vår trädgård längre så genomfartsleden är försvårad. Det har helt säkert minskat antal katter på vår tomt.

Den chipsstyrda nya kattluckan är monterad i katthuset och den används flitigt av Sombri.

Assi gillar inte alls att gå in i huset sedan pappa kissade ner det. Vet inte varför. Kanske det är så att Sombri inte tillåter honom att göra det. För de sover inte tätt omslingrade så ofta längre, de hänger mycket en och en. Men de verkar inte vara ovänner, för de leker ibland och verkar ha koll på varandra. Väntar ofta in varandra vid matdags t.ex. Men det är en förändring i deras relation helt klart.

Båda är ruskigt kelsjuka, Assi försöker ofta att hindra mig från att lämna honom när han är nära mig. T.ex. genom att försöka fånga in min hand med sin tass, eller lägga sig framför eller på mina fötter. Det senare gör även Sombri och jag råkade trampa på hennes tass en gång. Det gäller verkligen att se var en sätter fötterna nu.

De sover också otroligt mycket på dagen, i takt med att vi får varmare nätter & dagar så vänder de dygnet mer och mer. De lägger sig gärna i närheten eller i knäet om vi sitter still. Men de har också hittat flera nya favoritplatser.

De äter mer, så kanske det inte finns lika mycket gott att jaga på natten, de får även mjukmat flera gånger i veckan utöver torrfodret de får i maskinen. De är smala, ingen risk för överätande. Inte än i alla fall.

Eftersom det är så varmt här på sommaren så tänker jag att det är bra att de är smala, det är lättare att hantera värme om de inte har ett fettlager.

Oj så mycket glädje de här goa individerna ger oss!

Publicerat:

i:

40 svar till ”Dags för katterna att ta plats”

 1. Profilbild för Mamma C

  Så mysigt och bra de har fått det hos er.
  Verkligen ett kattparadis med mycket kärlek.
  Jättefina bilder på dem.
  Ha en ny bra vecka.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi trivs tillsammans, de ger så mycket och de har det bra. Tack snälla Carin! Detsamma

 2. Profilbild för Stefan

  Jag är själv kattälskare. Underbara bilder på detta, något egensinniga, djur.

  Jag har googlat och letat. För rätt många år sedan visade TV en reklamfilm från Whiskas. Det var en liten kattunge som åt mat för att sedan somna i handflatan på en man.
  Jag avskyr reklam, men just den framkallade känslor och en stor portion glädje. Jag har som sagt googlat, men jag hittar den inte någonstans.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Stefan! Kul du engagerade dig med googlandet. Jag hatar också reklam men när jag var yngre och nytt så var det kul. Minns mycket reklam från både Mjau och Whiskas, men inte just den du berättar om.

 3. Profilbild för Barbro

  Jag får intrycket av att de där två katterna nu har kommit till Paradiset, redan i levande livet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men vad gullig du är 🙂 Tack, vill tro de har det bra!

 4. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Men hur smart är det inte med en chiplucka! Vilka finurliga lösningar det finns. Kattpappan kissade nog revir och då passar det inte alla att komma dit. Mitt barnbarn Alma tjatar om att hon vill ha en katt. Men tyvärr är de många i familjen som är allergiska mot katt. Lite synd.

  Ha en fin dag! KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är smart med kattlucka som är chipstyrd! Min allergi påverkar så klart av att ha två katter här, men jag gör vad jag kan för att det ska vara hållbart för oss alla 🙂 här kan de ju bo ute året om, vilket är en förutsättning så klart. Detsamma, kram!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Så mysiga bilder! Vi har ordnat det få fint för era katter. Katter är ju nattdjur, sover mycket på dagarna. Smart med kattlucka, sonen hade fixat i badrummet, utan chips, för att kunna stänga dörren.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Kattluckan funkar fint, åtminstone för Sombri.

 6. Profilbild för Marianne

  Åh, tänk så bra de har det hos er, mamma Semlan valde det bästa stället att lägga sina små på.
  Lärde Sombri sej själv att gå genom luckan? Tror du att Assi håller sej borta från huset för att pappan har markerat revir? Så synd i så fall. De är jättefina i kroppen tycker jag, ungdomar och jägare, de lägger kanske inte på sej så mycket?

  De där att de alltid ska vara framför fötterna, jag vet inte hur många gånger jag snubblat över katter och hundar, Stefans katt har dille på att springa förbi när jag är på väg ner och lägga sej i vägen på nästa trappsteg, jätteläskigt, speciellt som jag har dålig balans.

  Ha en fin start på veckan,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag lockade in henne genom luckan med godis (med taket borta på huset). Sen lämnade jag godis där inne och då gick hon in själv. Och kom ut också. Jag känner inte att det luktar av kattkiss längre, har städat väldigt noga med både ättika och såpa, men de känner ju kanske det ändå. De behöver inte lägga på sig så mycket, men fr.a. Sombri är mager. Det är verklige läskigt när de går framför fötterna. Tack detsamma! Kram

 7. Profilbild för Lillan Kind

  Åh så underbara och fina dom är, och så mysigt att dom är keliga. Assi som är hankatt kan uppfatta sin pappas kiss som revirmärkning, och kissdoften efter hankatter är ju så svår att få bort. Vi köpte ett specialmedel för längesen då våran hankatt plötsligt och väldigt tidigt blev könsmogen. Han kissade nästan maniskt överallt i huset, och det stank helt otroligt. Hade nästan panik att få honom kastrerad, men vi fick bort lukten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kan han göra, de känner så klart dofter bättre än jag. Men jag känner inget längre efter den noga tvätt jag gjort. Vad bra ni fick bort lukten, den är inte angenäm direkt 🙂

 8. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Ååh, vad roligt att få läsa om dem och ja, du vet ju hur mycket jag tycker om de här inläggen 😀 Assi och Sombri är så fina och kanske måste de få ha lite egentid. Där känner jag igen mig själv 😀 Förhoppningsvis fortsätter de att vara vänner för alltid och kan leka och kanske vara nära varandra ibland. Lagom mycket. Bra med alla åtgärder för att hålla andra katter borta. Era katter behöver ju känna att det är deras hem och att de får vara ifred. Återigen…jättekul att få läsa om dem och titta på alla fina bilder 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, tack, jag vet du uppskattar de här inläggen 🙂 Jag hoppas de inte är ovänner, utan bara behöver hitta en ny bas för sin relation. Kram

 9. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Så fina och gosiga =)
  Inte lätt att bli av med kissdoften och det kanske blir för varmt för båda där inne nu i sommarvärmen? Vem vet, det kanske snickras ihop ett nytt större hus som bara luktar Assi och Sombri- för luckan är ju lätt att flytta.
  Fina är de♡
  Busan får lite mer blötmat de varma dagarna för att hon ska få i sig extra vätska, riktigt varma dagar blandar jag i lite extra vatten i såsen och sedan finns det gott om olika vattenskålar lite här och var i trädgården. Ha en bra måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är inte så varmt där inne, snarare lite svalare faktiskt eftersom det är isolerat och står i skugga nästan hela dagen. Men snart blir det för varmt även för Sombri. Inga planer på ett nytt hus. Men jag säger inte aldrig 🙂 Ja, jag ger också mer blötmat nu, bra tips med mer vatten i såsen. Våra är väldigt duktiga på att dricka, ur de olika vattenkärlen som finns här. Det är bra! Tack detsamma!

 10. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Underbara kattbilder!! 😀

 11. Profilbild för Ann

  jag önskar att vi också hade tänkt att chippa våra äldre katter så att vi hade kunnat haft en sån lucka, men de är 17 år nu så jag vill inte köra till vetrinären i onödan. Vi får nöja oss med en vanlig kattlucka 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att ni inte drar iväg till veterinären i onödan nu!

 12. Profilbild för Znogge

  Vilket gott kattliv de båda har hos er. Så smart med luckan! Djur mår bäst av att vara normalviktiga och det gäller även katter. Det är ju svårt att få bort doften av kattkiss och den sitter gärna kvar länge.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag vill inte att de ska vara överviktiga, men Sombri är mager. Assi är normalviktig, men han äter mycket mer än Sombri också. Jag känner ingen kattpissdoft längre, men katterna gör kanske det. Huset är ventilerat och självfallet välstädat flera gånger, och Sombri verkar tycka det luktar bra i alla fall 🙂

 13. Profilbild för Anki
  Anki

  De har det bra dina katter! Härliga bilder!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det känns bra att fler tycker så 🙂

 14. Profilbild för Marika Nilsson

  Åh så fina katter! <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bästa pälsklingarna!

 15. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Finfina foton…jag skulle gärna vara katt hos er.
  Mjau!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, du är varmt välkommen 🙂 Kram

 16. Profilbild för JoY

  Härliga bilder på era katter. Smart med kattluckan och bilden med svansen hahaha

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja det är en smart lösning med kattluckan, ja den blev lite kul med svansen 🙂

 17. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  De är så fina era pälsklingarna och tänk så bra de har det, precis som det ska vara. Jag är lite extra svag för Sombri, som påminner så mycket i färg och teckning om vår Mozart som vi hade i många år.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mozart är ett fint namn på en katt tycker jag! Jag är glad att Sombri kan ge dig lite goa påminnelser om din saknade katt.

 18. Profilbild för Solan
  Solan

  Livat vid luckan!
  Festliga bilder och så fiffigt med en uppdaterad lucka. Undra på att mussarna trivs med ett sådant generöst värdpar! 👍😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt bra med chipluckan, tack, de har de bra här. De får för lite kel tycker de dock 😀

 19. Profilbild för Susjos

  Så ljuvliga de är, underbara bilder! Assi där han sover med tungan ute <3
  Vilket härligt kattliv de har hos er!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja vi är väldigt glada i våra katter! Tänk vad bra det blev!

 20. Profilbild för Paula Merio

  Jag nästan ryser när jag läser och tittar på fotona. Saknar mina missar plötsligt, men i nuvarande boende är de inget alternativ. Förstår vilken glädje du har av dem, och det känns så bra att du trots din allergi nu enklare kan umgås med dem utomhus. Katter är stora personligheter tycker jag jämfört med hundar. En hund vill alltid vara till lags medan en katt gör precis som den känner för. Älskar numera både hundar och katter, och helst tillsammans.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De ger mig väldigt mycket glädje, men även oro när de inte dyker upp som de brukar.. Jag har alltid varit rädd för hundar, så kan inte läsa av dem. Nu är jag inte lika rädd längre, men kan fortfarande inget om dem. Men älskar French bulldog och Chihuahua (Daniel var det va?).

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.