Inga pågående projekt!

Idag den 26 maj när jag skriver detta har vi inte ett enda pågående projekt! Det är första gången på 3,5 år som det händer.

Nu varar det inte så länge, för Roger har en lista på projekt som inte påbörjats ännu. Så det gäller att njuta. Sysslolösa är vi inte, men faktum är att vi alltid haft flera projekt på gång samtidigt, inte bara ett.

Dels för att det är roligt att variera sig, att jobba med olika saker och styras av lust i valet av sysselsättning och dels för att omständligheter påverkar när saker kan göras. Dessutom är projekten inte längre tidskänsliga då inget är bråttom. Sen behöver ju underhåll göras lite här och där också och då får projekten vänta.

Du kan se alla projekt vi gjort eller ska dra igång så småningom på sidan om våra projekt, som du hittar i menyn under Om. Eller här!

Så här ser översta delen av den sidan ut just nu. Och jag vill berätta om de här projekten idag.

Pausade projekt

En kan ju tycka att pausade projekt är samma sak som pågående, men det är det inte för oss. För de är medvetet pausade för en längre tid, endast på grund av omständligheter.

Ogräsduk runt alla träd är mitt jobb och jag pausade det när jag skadade armen. Eftersom det inte är ett jobb att göra sommartid då ogräset sitter för hårt i marken så återupptas det till vintern.

Lägga dekorationssten (det gul/sandfärgade rundade gruset) kan vi göra efterhand som vi blir klara med anläggningsarbetet i trädgården. Men det är inte högprioriterat av flera skäl, så vi har pausat det just nu.

Vi har en mur mot vägen, grinden sitter i mitten av den muren. Ena halvan av muren är gjord, men inte den andra. Granatäpple trädet står väldigt nära muren och jag vill inte att vi gör murrenovering som innebär att vi kör med högtryckstvätt och tar bort målarfärgen och lös puts under trädets aktiva tid. Så det är ett jobb för vintern. Vilken vinter är dock inte bestämt. Översta bilden visar muren.

Trappan ner till fruktträdgården (den norra delen av trädgården) är på plats sen länge, men ska beläggas med samma kakel som vi har på altanen. Det är medvetet pausat till dess att Roger ska jobba med det kaklet igen.

Här sågar Roger ut ett hål en stubbe som jag sen planterade en suckulent i. Ett kul initiativ av honom, får se om växten klarar sig.

Ej påbörjade projekt

Bygget med carport och elhus kan inte börja förrän vi haft vår elektriker här. Vi vill prata med honom om allt innan vi sätter igång så vi inte bygger något som inte blir bra. Roger gör research under tiden.

Att isolera taket från insidan i förrådet är inte påbörjat, vi funderar just nu på hur vi ska få fast isoleringen. Att limma den kräver att vi har några stöttor som håller fast dem. Men det är ju en del av projektet att fundera kring det innan vi drar igång.

Har beskrivit våra tankar om förrådet i ett separat inlägg, du kan läsa det här om du vill.

När vi nu beslutat att det inte blir ett garage på husets södersida så kan vi börja med att anlägga trädgård på den södra sidan. Och det drar faktiskt igång redan den här veckan. En grävare kommer hit och hjälper oss flytta stora stenar och jordmassor hit, från massorna från poolgrävningen.

Att vi ska ta bort komposterna har jag berättat i ett annat inlägg. Brädorna kommer återanvändas som t.ex. gjutformar. Detta beslutet är ganska nytaget så därför är det inte ens påbörjat.

Bygga fler sålådor, det står tre, men det kan nog bli fler. Kanske det blir gjort i sommar, för just vintersäsongen är den mest skrymmande med kålplantorna.

En liten plantering runt eukalyptusträdet vill jag ha, det kommer nog bli med några av de stora stenarna som hämtas upp av grävaren.

Kanske projekt

Vi funderar på att belägga vår gång fram till huset med plattor eller leka med betong. Vi har inte landat i detta än, utan bollar och inspireras fortfarande.

Vill du som sagt se alla projekt vi gjort under de tre år vi bott här så kan du gå till sidan ”våra projekt”, det finns länkar som visar före- och efterbilder samt ofta ger en kostnadsbild också.

Publicerat:

i:

18 svar till ”Inga pågående projekt!”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det är väl unnat lite vila, ni har åstadkommit oerhört mycket, göra saker när ni känner för det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är roligare att göra saker när lusten faller på, helt klart!

 2. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Vila ni, det behövs! Borde väl kunna regla upp och trä i isoleringen? Ha en skön vilodag i poolen =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är bra på att vila. Vi har inte reglar nog och trä är svindyrt här. Vi får se hur vi löser det. Tack!

 3. Profilbild för Anita

  Skönt med lite vila för er även om flera projekt väntar. Och ett av dem verkar ju vara starkt på gång … att anlägga trädgård på södra sidan i och med att grävare kommer i veckan. Att anlägga mer trädgård … det låter härligt tycker jag som är en trädgårdsnörd 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir bra med nya projekt snart igen, men det är gött att ha avklarat så mycket och inte känna att något väntar. Ska bli kul att prova olika plantor på den sidan, det är ju brännande hett där på sommaren.

 4. Profilbild för Marianne

  Ja, det är en del på gång, men om inget är bråttom så är det väl skönt med en paus innan ni kör igång med trädgården. Jag måste beundra er båda som har så mycket energi och vilja att göra dessa projekt.

  I min värld har det varit jag, som inte kan, som haft idéer och vilja, men en partner som inte varit särskilt intresserad eller ”inte haft tid”.
  Ha en fin dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är skönt med en paus, nej inget alls är bråttom. Vi tycker det är kul att se hur vi formar vårt hem. Och vi tycker lika om det mesta så det är aldrig något tjafs. Tack detsamma, kram!

 5. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Det är ju en härlig känsla när man planerat, fixat något och kan bocka av det på listan. Och så härligt när ni kan jobba och pyssla på med saker utomhus typ hela året runt! Inte alls avundsjuk… 😉

  Det är jättekul att läsa om både era planerade projekt och de avslutade. Och det är ju så roligt att läsa om hur någon fixar saker – alltid lär man sig något nytt. Kul att se hur snyggt och praktiskt det ni fixar ser ut att bli också. Bra jobbat!

  En nyfiken fråga angående bilden på muren i början (otroligt vad snygg den renoverade delen ser ut förresten!!): varför sitter det taggtråd ovanpå muren? Har sett det på en del andra bilder på hus i Portugal också och funderat på orsaken. Känns ju inte som att det borde vara för att avskräcka inbrottstjuvar, så vad är det man försöker hålla ute eller inne?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så, väldigt skönt. Visst är det kul att se hur andra löser grejer, vi kollar också in sånt, särskilt Roger. Taggtråden är för att förhindra lösa hundar att hoppa över muren (tror jag). Har skrivit om vår inhägnad i det här inlägget.

 6. Profilbild för znogge

  Har man hus så är man sällan helt sysslolös men det kan väl vara skönt med en paus. Vissa projekt är mer lämpade att göra under vinterhalvåret och då är det bra att spara dem till dess. Jag undrar lite över taggtråden också. Det är ju extremt vanligt i södra Europa precis som att man gärna har galler för fönsterna. Är det för att avskräcka mot inbrott?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det skönt med en paus! Vi är bra på att vila, men nu sitta lugnt ”i båten” och fundera på vad vi ska göra härnäst är annorlunda och bra. I Spanien är inhägnaderna mycket på grund av ockupanter tror jag. Här handlar det mest om att inte vilja få in andras djur. Vi har inte galler för fönstren här, men såg det mycket i Spanien. Här har vi fönsterluckor för att hålla ute solvärmen. Här har jag tidigare skrivit om inhägnaden av vår tomt.

 7. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag ler igenkännande för det där med olika projekt var mitt och min mans liv också. Våra barn skämtade ofta om alla våra projekt, men de gjorde det med kärlek och jag tror att de tyckte att det var en del av det fina med oss 😀 Man behöver inte avsluta ett projekt innan man kommer igång med nästa men det är så klart en fördel om hus och tomt inte bara består av ofärdiga projekt. Så är det absolut inte hos er utan ni har så fint runt omkring er. Men det ska bli kul att få hänga med i allt som ska göras, har pausats eller är igång nu 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det härligt att ha ett aktivt liv med många projekt! Nån gång behöver ju projekten avslutas, men nej, här är det inte en massa pågående projekt som ser halvfärdigt ut. Snart drar vi igång nya projekt igen. Kram!

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vad härligt att inte ha några pågående projekt som pockar på att bli slutförda utan att ni kan ta det lite lugnt och börja med nya i en takt som känns bra. Jag har alltid tyckt det känts så bra när punkt efter punkt på en ”att-göra-lista” kan bockas av och en ser att saker blir utförda även om nya punkter förs upp på den allt eftersom.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns riktigt bra att dra igång nya snart igen. Jag gillar också att bocka av på listan, så det är väldigt tillfredsställande nu 🙂

 9. Profilbild för Matilda

  Det låter skönt att ha lite tid att inte hålla på med stora projekt. Och få titta bakåt vad man gjort och blicka framåt vad man vill härnäst.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det och nästa veckan kommer grävaren.. Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.