Gjorde kål- & fetaostbiffar tillsammans

Gjorde kål- & fetaostbiffar tillsammans

När vi inte kunde köpa den där galetten i Bretagne fick det bli hemlagat. Igen. Och det här gillade jag så vill dela med mig så klart.

Ingen av oss är så där överförtjust i att laga mat, som du som hängt med ett tag nog redan förstått. Men om vi lagar maten tillsammans blir det både roligare och oftast godare. Framförallt för att ingen av oss behöver göra allt när den andra kanske gör något roligare. Sen tycker jag i alla fall att mat smakar bättre om jag inte själv lagat den, så om jag delat matlagningen med Roger blir det godare. Så det så.

Den här rätten kräver lite space, så jag stod i köket och Roger satt vid bordet. Roger använde en mandolin för att finhacka vitkålen, vi har ingen matberedare i husbilen.

Biffarnas ingredienser (12 st.)

 • 3 hackade salladslökar
 • 1/2 hackat mellanstort vitkålshuvud
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 msk fiberhusk
 • 2 msk creme fraiche
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk cayennepeppar
 • 2 hackade vitlöksklyftor
 • 1 tsk citronsaft
 • 100 g smulad fetaost
 • salt och peppar

Detta blandades ihop till biffar – Roger var den som drog nitlotten med kladdiga händer. Jag stekte biffarna i smör och kokade potatis. Och under tiden slängde jag ihop örtröran.

Örtrörans ingredienser

 • 2-3 dl creme fraiche
 • ett gäng myntablad
 • 1/2 dl hackad koriander
 • 1 dl hackad persilja
 • 6 hackade rädisor
 • 2 tsk citronsaft
 • salt & chiliflakes

Jomen visst tog det lite tid och det var hackad vitkål lite överallt i vårt hem, men inget som inte gick att städa bort när vi mätta och glada insåg att vi dels njutit av god mat, vi har lagat den själva och vi hade rester till en måltid till!

/Anna

Publicerat:

i:

22 svar till “Gjorde kål- & fetaostbiffar tillsammans”

 1. Jag måste hålla med ovanstående kommenterare om att att det såg smaskigt ut.

  • Det finns i Frankrike, flera olika märken och heter något i stil med psyllium écale. Har inte förpackningen med mig så jag minns inte vilket vi köpt. Minns bara att förpackningen var grön och fanns vid bakgrejer.

 2. Låter gott! Jag väljer ofta vegetariskt på lunchrestauranger och gillar vegetariska biffar av olika slag. Hemma är det Peter som lagar mat och det blir fisk sex dagar av sju, vilket jag iofs också älskar 🙂

Translate »