slösa med koriander

Glädjen att kunna slösa med koriander

Koriander är en av de färska örter vi använder mest. Kan äta det till nästan allt. Och nu kan vi verkligen njuta ordentligt av denna favorit!

När jag för första gången inspekterade vad som växte i köksträdgården så upptäckte jag massor av persilja, och blev jätteglad för det använder vi mycket. När jag kom längre in upptäckte jag en yta av kanske 2kvm fullt med ljuvlig koriander!

Att kunna slösa med koriandern är en fantastisk känsla. När vi köpt i kruka eller färdigförpackad i affärerna har den inte hållit så länge, särskilt inte i Sverige, och vi har ju inte heller kunnat förvara ohejdade mängder i varken Vega eller FrankieBoy. Här kan den stå kvar ute i kökslandet och hålla sig fräsch och fin ända tills vi ska använda den.

Riskakor med majonnäs och koriander.

Häromdagen skördade jag ungefär samma mängd som två stora och välmående köpekrukor. Klippte ner det i stekpannan, la i chili, vitlök, sesamfrön, salt och massor av olivolja. När det göttar ihop sig så pressar jag citron över och lägger i en knivsudd av spiskummin. Går fint utan också!

Det är favoritröran till hummus i den här familjen. Ett annat favoritområde för koriander är att lägga den färsk på mackan, tillsammans med majonnäs och tomat. Och i vår guacamole har vi massor av koriander. Som topping på linsgrytan eller soppor är det också gott.

Ser fram emot att ha många olika grönsaker i vår skörd som jag kan slösa med.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Glädjen att kunna slösa med koriander”

 1. Profilbild för Tricia Pimental

  Vi åt din läckra hummös när vi åt lunch i Lagos, eller hur? Det var BÄST! Så glad att du njuter av ditt liv i Portugal, och lycka till med uppvärmningen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ni fick min hummus och korianderblandning i Lagos. Glad ni gillade den! Njuter för fullt, tack!

   1. Profilbild för Kors och Tvärs

    Va kul! Koriander är ju ganska speciell i smaken. I ”lagom” mängd är det jättegott tycker jag

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Brukar vara så att antingen älskar en koriander (vilket jag gör) eller så tycker en inte det är så himla gott. Du verkar vara lite mitt emellan 🙂

 2. Profilbild för Sina Farhat
  Sina Farhat

  Jag minns på en tweetupvimle träff när du (Anna) öppnade ytterdörren på morgonen och gick till odlingsområdet och hämtade super färska jordgubbar till frukosten!
  Nu vet jag inte om ni har samma odlings yta möjlighet men om det går så kan ni odla saker vi inte kan i sverige pga kylan och kortare sommar säsongen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har något mindre storlek på tomten än i Vimle. Å andra sidan har vi inga grisar och inte en stor lada, så det är inte brist på yta att odla på!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.