webbtanten

Nu har vi internet, fast inte fiber

Vi bor på landet… och här finns inte det grymma internet som finns på många andra ställen i Portugal.

Vid visningen av huset så frågade vi om internet och fick då veta att det går att koppla in fiber. Vi dubbelkollade också med MEO´s webbplats där det framgick att fiber funkar fint. Skönt, då kan vi slappna av och veta att vi klarar oss med det som erbjuds, tänkte vi.

Skaffa internet i Portugal

Val av paket och beställning

När jag i måndags äntligen kom till skott att beställa vårt fiber så visade det sig att det inte gick att få fiber hit än. Men det är tydligen på gång. Vad det betyder i Portugal vet vi inte, men enligt MEO kunde det kanske ske om ett par månader. Så vi tänker att det tidigast kommer ske om ett år. Besvikna blev vi, för vi behöver bättre lina än vad vi har med våra mobiltelefoner.

Det enda som erbjuds i vårt område (kollat med de andra operatörerna också) är ADSL eller 4G-router via MEO. Mobilnätet är snabbare än ADSL, så vi valde det. Hastigheten kan vara upp till 40/4 Mbps. I abonnemanget ingår det satellit-TV också (men vi har ingen TV), fast det var billigare att välja det paketet än bara internet.

Efter beställningen fick jag ett SMS där jag skulle klicka på en länk och bekräfta att jag läst villkoren (klickade utan att ha läst, för de erbjöds bara på portugisiska).

Installation

När jag gjorde beställningen önskade vi installation så snart som möjligt. Det fanns tid redan på onsdag morgon, så den bokade vi.

Och ett par timmar efter att jag hade bekräftat villkoren så ringde det på vårt portugisiska telefonnummer. Det var firman som skulle ordna med installationen som bara ville få bekräftat att det funkade onsdag morgon för oss. Jajamen sa jag, på engelska.

I går morse kom det ingen, men faktiskt strax före 12, så ändå rätt bra för att vara Portugal. Väldigt trevlig servicetekniker som monterade parabolen (vi kanske skaffar TV så småningom då det ju är ett bra sätt att lära sig portugisiska) och sedan internet routern inomhus.

När vi mätte direkt efter installation så var det 39/9, så det är ändå rätt okej. Fast vi hoppas ju att det inte dröjer flera år tills vi får fiber.

Pris

Kostnaden för internet och 90 TV-kanaler samt en fast telefon (som vi inte kommer nyttja) kostar oss € 35,99 per månad. Vi har bundit oss till 24 månader och fick en månad gratis vid beställningen. Parabol och installation ingår i priset. När abonnemanget avslutas ska all hårdvara returneras till MEO.

Nu har vi internet i huset, men ingenstans att sitta och jobba där. Ska nog köpa en ”diskus” eller två, så vi kan få det bättre nätet även i trädgården.

Bilden är gammal.. från när vi hade FrankieBoy och bloggen såg annorlunda ut.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Nu har vi internet, fast inte fiber”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Inget ohemult pris på abonnemang och det där med tidspassning är det nog väldigt få förunnat att följa. Vi har flyttat kort bit i förhållande till er vi tolv mil från Stockholm och här på ” landet” har man svårt att få ihop timmar eller ens dagar i kalendern. ????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja. vi är fullt medvetna om att det är lite så och så i det här landet med att hålla tiderna. Det är något vi tränar på att acceptera.

 2. Profilbild för FREEDOMtravel

  Bara man löser det hela på något sätt. Vi har inte heller fiber, eftersom vi bor i båt. Vi har simkort, men det funkar för det mest helt ok!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi arbetar med att ladda upp filer via FTP till våra kunders sajter och behöver stabilare nät än det telefonerna erbjuder. Nu har vi förutsättningarna för att smidigt kunna sköta vårt jobb för våra kunder 😀 Men fiber är ju alltid fiber…

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
30°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.