Ouriques borgmästare är min vän!

Borgmästaren i Ourique skickade en vänförfrågan till mig på Facebook!

Jag är väldigt restriktiv med mitt Facebook flöde, är så transparent överallt och har valt att ha Facebook lite mer nära. Ibland rensar jag ut folk, men inte av någon annan anledning än att jag vill hålla det tight.

Men nu får jag nog släppa på det. För jag accepterade borgmästarens vänförfrågan! Tyckte det var ett väldigt fint välkomnande till kommunen, att självaste borgmästaren Marcelo Guerreiro hörde av sig på det viset.

Hur han hittade mig?

Vi har gått med i en grupp på Facebook för alla som har anknytning till vår by. Och samma dag som jag fick Marcelo´s (ja vi använder väl förnamnen nu när vi ändå är vänner på Facebook) vänförfrågan la jag ut en bild på mig och Roger och skrev ett kort inlägg där jag skrev att vi är från Sverige och att vi köpt hus i byn. Jag använde Google Translate och skrev också att vi arbetar på vår portugisiska. Han är inte medlem i gruppen, men kanske han ändå har inblick där…

Eller så har han hittat mig via vattenavtalet vi tecknat med kommunen. Där står min mejladress som är kopplad till Facebook.

Politiskt vald

Jag har dålig koll på politiken här i Portugal. Så jag vet inte ens vilka åsikter han står för. Men jag tänker att det lär jag ju bli varse när jag tar mig tid att sätta mig in i det. Så vi får väl se om han får vara min vän så länge till 🙂

Nåja, det var oväntat och kul, så ville dela med mig!

Och bilden visar att det våras i Ourique, det är fikonträden som börjar få nya skira blad!

Publicerat:

i:

,

7 svar till ”Ouriques borgmästare är min vän!”

 1. Profilbild för Peter & Susanne
  Peter & Susanne

  Vilket mottagande???? Självaste borgmästaren, få hoppas han står för dom rätta värderingarna ????
  Jättekul att följa er och ert jobb med huset planeringar och allt.

  Peter&Susanne

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur 🙂 så roligt att ni följer, en dag hoppas jag vi kan få bjuda er på kaffe på verandan!

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Eler hur, väldigt fint välkomnande 🙂

 2. Profilbild för Göran Johansson
  Göran Johansson

  Hejsan

  Grattis till vänskapen. En ung framåt man på 30 vårar.

  Ouriques borgmästare tillhör PS. Ungefär socialdemokratiskt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ok, tack för info!

 3. Profilbild för Peter & Susanne
  Peter & Susanne

  Ja det ser vi verkligen fram emot????????☕

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.